CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 12064|Reply: 93

patut telefon perempuan tu ke tidak?

[Copy link]
Post time 25-9-2010 12:26 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ParinAmat at 25-9-2010 14:39

salam..

aku nk tanya pendapat korang patut ke xpatut aku tepon sorang minah ni..?


sebelum tu meh aku citer dari awalnya..


aku dah kawen, ada sorang anak baru usia 6bulan. sblm tunang dulu laki aku penah kantoi ada ppuan lain..tp aku baik ati aku terima penjelasan dia+ppuan tu dan aku terima laki aku balik lalu kami pun tunang. lg 3 minggu sblm nikah, aku dikejutkan dgn panggilan dan sms dari ppuanyg dulu kononnya ngaku xde apa2 dgn laki aku, kata nk pengadilan. dia nk tuntut hak dia. kepa otak dia nk tuntut 3 minggu sblm nikah. nak tuntut biar la 3bulan sebelum ke, at least aku ada gak masa nk cancel kawen or kawen dgn org lain(aku ada gak kekasih gelap time tu tp dia redha aku kawen). dipendekkan cerita,aku kawen gak.


lps 2 bulan nikah, aku disahkan peknen tp rezeki x lama, masa kandungan 11 minggu aku keguguran. reason gugur pun doc siap mention salah satunya mungkin disebabkan suami aku, doc kata sperma dia xsehat. kami redha. dengan gigih kami usaha, alhamdulillah lps 2 kali period aku disahkan peknen semua dan skrg dah besar anak aku.


sbnrnya lg satu sbb aku gugur mungkin sbbaku stress. stress sbb aku jumpa kalender hp laki aku. berderet gelpren diasblm kawen dgn aku. tarih tu kuar dgn ppuan ni, tarih ni kuar dgn ppuan tu.menyirap tul. aku stress sgt2..nanges2..


tp yg bgsnya, sepanjang hampir 2 thn kawen ni, aku tgk laki aku ok sgt. mcm xde ppuan lain. tepon pun sentiasa on je. call semua angkat. cuma yg x bestnya, sejak akhir2 ni aku suspek laki aku ada ppuanlain. naluri isteri yg setia ni mmg kuat org kata.aku nampak la kelainan laki aku tu. sex life of course berubah lps ada anak. dgn anak menangis mlm nya lg. dgnanak tdo sama atas katil lg. yg tu mmg aku akui la. tp aku sabar dan dia punckp benda yg sama, dia sabar jugak.


nk dijadikan cerita, dlm sebulan ni aku rasa dia lain sgt2..dlm seminggu mesti ada 2-3 kali dia akan blk lambat. pastu slalu moody dgn aku. lps kejadian aku jumpa kalender laki aku tu, laki aku lock hp dia dgn password. aku kata la 'ada aku kesah' sbb dh stress sgt2. so, selama setahun lbh la aku x tgk hp dia.


nak dijadikan cerita lg, mlm td dia blk lambat. aku friendfinder dia kat 1 tempat ni. aku saje call dia kata dia gi cc ni nak balik dah. yg aku pelik jauh tul cc dia dan lps sejam br smpai umah.kul 4 pagi anak aku nanges nk susu, aku bg susu dan anak tdo balik. tergeraklak hati aku ni nk tgk hp dia. tgk2 dua-dua hp dia off. aku on satu tgk kena enter pw, aku off balik. aku on lg 1 tgk xde pw. tgk2 hp dia clean je. xde sms2 yg merapu. tba2 masuk la satu sms. dia letak nama 'cust joe' (laki aku keje buat sales). aku bukak wpun aku tau tu nama laki. kencang jantung aku bila smstu tulis 'do u love@miss me?' aku terus delate+salin no tepon tu.


pagi ni mood aku x baik tp aku buat2 gak la baik wpun muka ketat. sblm dia gi keje aku tanya dia 'nk tanya la, u ada girlfriend x?' dia kata xde pastu tanya kenapa. aku kata la nmpak mcm dah lain,cara mcm dulu2 masa ada girlfriend. aku tanya lg, dia kata xde gak. muka selamba je.


ni skrg aku ada no tepon ppuan tu. td call tp aff pulak. persoalannya, harus kah aku call balik? xpun kalau dia call aku,haruskah aku angkat? pastu haruskah aku tanya dia terus? mesti laki aku marah giler dgn aku pasni kalau ppuan tu ngadu kat dia.


apa yg aku patut buat? Mcm mana aku nak tau sape ppuan tu?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2010 02:58 PM | Show all posts
pertamanya nape you buat tak kesah pada mulanya, seterusnya memberi lesen besar pada somi you utk terus2an berlaku curang di belakang you.. ni satu kesilapan yg patut you lakukan.. coz you BERHAK utk tau apa dalam hp somi you..

you tak perlu tau sape pompuan tu.. yg penting you kena kasitau itu pompuan yg you adalah istrinya.. citer sama segala kesah2 silam somi you spy dia tahu ngan sape dia duk berchenta selama neh.. pompuan neh mana suka kes tipu2 neh.. termasuk la you kan..

then confront ngan somi you, yg you dah tau citer pasal "cust joe" tu.. sblm confront, forwardkan dulu mesej tu ke hp you. asak dia tentang identiti minah tu.. iringi dengan raungan esak tangis dan air mata kasi dia gelabah.. tangan make sure dalam keadaan standby utk hempas telefon tuh.. make sure sim card juga tunggu masa utk dipatahkan..

skang ni you jangan takut utk meroyan.. amuk habis2an.. hidup ngan somi kaki pompuan neh mmg akan makan hati.. takkan bahagia pon berlaki tapi terusan makan hati
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 11:20 PM | Show all posts
aku setuju. moroyan habis-habisan. laki aku yang kelihatan amat setia pun pernah terkantoi ngan pompuan satu tempat kerja. mula2 aku tanya baik2 dia tak mengaku, aku tanya pompuan tu baik2 pun dia tak mengaku. tapi aku pasang strategi.
1. aku sentiasa check hp laki aku
2. aku siasat asal usul pompuan tu, mana dia kerja, dia duduk mana and mak pak dia kat mana
3. aku berbuat baik ngan pompuan tu, sampaila pompuan tu mengaku dia hanya inginkan kasih sayang saja dari laki aku. dia tak nak merampas laki aku. (masa ni angin aku dah sampai leher)
4. aku warning laki aku n pompuan tu.
5. dua2 still berkasih sayang, masa ni aku meroyan. tiap2 hari aku jerit sana sini. aku maki and ugut pompuan tu (dia menangis2 sambil kata dia keliru, kepala otak dia keliru)
6. aku angkut anak aku, aku balik rumah mak aku 3 hari. biar dia fikir apa yang dia nak. nak aku atau pompuan tu.
7. aku ugut pompuan tu yang aku akan cerita hal ni kat mak pak dia, dan aku akan malukan dia di kawasan perumahan dia, biar org tahu yang dia ni jenis cinta laki org (padahal aku tak rela nak buat pun, buat malu kaum je)
sekarang ni, dah o.k. kami dah pindah jauh. tapi hp dia memang aku check tiap hari. sebenarnya cerita dia panjang lagi. tapi aku rasa maleh lak nak taip banyak2. apa pun puas aku berendam air mata.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 11:31 PM | Show all posts
mesti laki aku marah giler dgn aku pasni kalau ppuan tu ngadu kat dia.
BebeQ Post at 24-9-2010 23:26


bagitau laki u, ingat u tak marah giler ngan ppuan tu sbb berkasih sayang ngan laki u..
tapi me rasa laki u jenis buaya darat ni, memang sikap dia suka berkasih sayang
dgn ramai org walau dah beranak pinak..

jadi mana mana ppuan yg u kenal bermanja manja ngan laki u..
u kenalkan aje diri sebagai bini si polan.. atleast u berusaha cutkan
hubungan tu sbb kalau harapkan laki u..
cam tak da inisiatif nak berubah walau dah jadi laki orang..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 03:01 PM | Show all posts
salam.. aku nk tanya pendapat korang patut ke xpatut aku tepon sorang minah ni..?
sebelum tu meh a ...
BebeQ Post at 25-9-2010 12:26



    TT
Sy nasihatkan sila buat test utk penyakit2 takut husband akan menjangkitkan pulak pada TT sebab history yg tak elok dgn perempuan. Selalunya kalau tunang kantoi sebelum kawin...tu mungkin Tuhan nak bagi supaya kita berfikir dan buat keputusan supaya tidak meneruskan pertunangan/perkahwinan....sayangnya. 3 minggu sebelum kawin is plenty of time not to proceed....3 jam sebelum nikah pun ok lagi...
Sekarang the best advice I can give u is to:  1.  Sila berjaga2, ....   2. ala tak kan nak call/tanya perempuan tu pun takut....takut lah lagi kalau kuman AIDS melekat kat badan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 06:48 PM | Show all posts
Reply 1# BebeQ

Nak tanya saja pun boleh .. nak korek lagi siapa itu perempuan pun boleh.. nk meroyan pun boleh..
pucuk pangkalnya kalau tak setuju, buat lah tindakan..
Selagi dia bernama suami.. apa salahnya tunjukan kasih sayang yg melimpah ruah,
buat apa nak bagi jalan kat orang lain untuk msg mengarut ngarut kat hb u?
dan bagi dia msg mengarut ngarut kt orang lain dan bukan u?
kalau tidak , bak kata hana.. redha jer lah
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 10:33 AM | Show all posts
dah nak musim hujan ... ramai la pompuan sodokah apam kepam ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2010 10:39 AM | Show all posts
tq atas nasihat korang..

ptg sabtu aritu mak ayah aku dtg umah+tdo umah aku..mlm tu somi nk kuar basuh keta. aku ckp nk ikut memandangkan mak aku adabule tlg jagakan anak. aku pk ni la masanya aku nk meroyan. bila discus lg, skali lg mati2 dia kata xde gf..wpun aku dah nanges bagai nk rak..pastu balik dgn masing2 senyap..

pagi ahad, stil mcm biasa lg..dia ajak mak ayah aku bfast luar. mak ayah blk pun kami ok lg, siap kuar jln2 bwk anak.

pagi ni..pun mcm biasa lg, mcm xde apa2 terjadi. anta anak sama2. salam cium sblm gi keje. tp odw gi keje, aku terfikir nk call no tu balik. btul yg angkat tu ppuan. aku br ckp nk ckp dgn dia, dia dah kata 'u goat a wrong person' n trus letak tepon. aku call lg trus x angkat.

aku pusing keta+gi opis somi aku. smpai sana aku kata nk pinjam hp dia. dia tanya gak kenapa pastu nk dailkan no aku tu. aku kata xyah, aku dail sndri. suprise uols somi aku dah lock tepon tu, dah ada security pin. aku call no tu, dia angkat. aku ckp 'i nk ckp dgn u la pasal u dgn husband i'. trus skali lg dia kata 'u got the wrong person' dan letak tepon.

aku bg blk tepon tu kat somi+aku blk umah. odw blk tu aku sms ppuan tu. smpai skrg xde reply. aku call somi pastu trus tanya direct.

somi kata 'joe tu adik beradik sorang laki sorang ppuan..u cari joe mana?' i kata of 'cos la joe ppuan yg kata nama dia bkn joe'. i tanya la sape dia, dia kata 'tu broker i'. pastu hp somi xde line, trus terputus. somi td odw to somehere. i call balik n dpt ckp tp terputus gak.

so dgn marahnya i sms somi 'u return call or else i blk jumpa mak u'. smpai skrg dia x return call.

so kawan2..btul ke tindakan i utk jum;a mak dia+ceritakan semuanya. aku btul2 marah nih.sampai aku rasa jap lg aku nk post kat wall fb aku no tepon ppuan tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2010 10:59 AM | Show all posts
Reply 8# BebeQ

depends.. kdg2 melibatkan MIL membuatkan keadaan makin teruk..
selama somi you wat perangai neh ada ke MIL you tahu? atau tendency utk dia menyebelahi you tu agak2 berapa persen?

still, you msg that girl to stop harassing your hubby + tell him to stop playing cheat behind you or else he's going to suffer..

panjang lagi hayat tepon dia tu ekk.. kalo kat tgn aku memang dah selamat cium dinding dgn kelajuan 120km sejam
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 11:05 AM | Show all posts
ceta sal tepon laki yg siap ada nomot pin bagai ni...kalau dapat kat tangan aku...
mmg selamat la tepon tu kena katok ngan mertun sampai hancoq...apa pasai ngan bini pun nak berpinkod bagai kat tepon tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2010 11:16 AM | Show all posts
parinamat:
td siyes aku lupa nk baling hp tu..kalau jumpa dia nnt, aku baling dr tingkat 5 umah aku ni..br puas ati..td aku post kat wall fb aku no tepon ppuan tu..aku nk bg tepon dia meletop gak..kwn2 aku ada call dia, tp dia dah off..

pantagiro:
tu yg hazab sgt tu..tepon aku xde lak aku berpinkod bagai..even aku kwn laki pun..kalau dia kenal kwn laki aku tu siapa orgnya, mesti dia rasa tinggi rendah langit tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2010 11:18 AM | Show all posts
parinamat: MIL xtau pun perkara sblm ni..somi aku tu anak bongsu..jadinya semua baik la kot..yg paling bestnya, family dia tu kira kuat agama gak la..penah dulu aku kena sound dgn MIL pasal tudung..aku balik umah MIL mmg aku pakai tudung..tp kuar sempadan je aku xde la pakai..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 11:50 AM | Show all posts
releks la
maybe hubby u ade explaination
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 12:18 PM | Show all posts
{:1_144:} Reply 8# BebeQ

aku rasa baik tak payah melibatkan family mana mana pun dulu buat masa nih.
nanti perkara sejengkal jadi berkilo meter bila family dah tahu. nanti kalau korang dah berbaik baik, dah memaafkan , orang tua tak memaafkan , jadik lagi drama sinetron ..

drill ajer husband tuh.Minta dia pin no , kalau tak de apa yang disembunyikan, tak ada apa yg nak disorokkan.
tapi sebab ada bende yg nak disorokkan, makanya ada pin lock tuh.

ada apa apa lah tu.. kot baru nak berbunga bunga.
jgn pecahkan telepon, rugi..

so kalau rasa tak nak ada orang ketiga , ke 4, ke 5, buatlah apa yg perlu.
kalau tidak, buat donno jer lah{:1_144:}
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2010 12:28 PM | Show all posts
apsal nk buat dono lak..ni kan ada masalah..
sampai bila nk mkn hati..
xkan aku sebelah pihak je yg berusaha utk jernihkan keadaan..
kalau family yg aku nk involve tu pun family dia je..family aku, aku simpan lek lok..
kasi setel dulu masalah dia..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 01:10 PM | Show all posts
pada kawan2 ko bombard no budak tu, lagi baik if ada sapa2 leh find the owner of that number.

anyway, jarang instinct isteri ni tak tepat, esp pasal suami main pompuan.

aku tak tau nak ckp apa dah, tepu otak cerita lelaki sial cam ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2010 01:12 PM | Show all posts
parinamat: MIL xtau pun perkara sblm ni..somi aku tu anak bongsu..jadinya semua baik la kot..yg pali ...
BebeQ Post at 27-9-2010 11:18


susah kalo dah dicop baik ngan MIL
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 01:33 PM | Show all posts
susah la nak ckp para2 suami zaman skrg ni...hanya tt yg kenal ngan sikap suami tt tu..so, kena analyze dulu situasi tu dengan terperinci dan guna solution yg  yg paling efficient..kalau suami tt tu jenis yg tak baran, pukul2 leh la nak meroyan segala...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 02:00 PM | Show all posts
Reply 15# BebeQ


    maksudnye, korang bergusti hubby n wife je lah .. tak payah involve family.. sebab leceh.. nanti kalao dah berbaik nanti, pandang serong your in laws akan tetap serong gak.. sebab anak dia tu tetap baik di mata family.
ni lesson aku bagitau dari org lain, kalau libatkan family yg keruh tu payah nak jernihkan.

hehe.. sapa suruh buat donno? tu akak test ko jer mana tahu kot nak jadi pompuan yg taat membuat tuli.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 02:04 PM | Show all posts
aku tak tau nak ckp apa dah, tepu otak cerita lelaki sial cam ni.owenkatz Post at 27-9-2010 13:10


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 12:00 AM GMT+8 , Processed in 0.094491 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list