CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1382|Reply: 21

[Dunia] Tragedi lagi di Mekah. Ramai jemaah haji meninggal (FAKE NEWS) SORRY

   Close [Copy link]
Post time 13-7-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by cicicumel at 13-7-2022 09:49 PM

Katanya berlaku tragedi kat terowong Mina - Jamrah.
Ada update tak? Dpt video dr wassap. Takut video lama je.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2022 09:32 PM | Show all posts
takde news apa pun dekat mainstream channel
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2022 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
honam replied at 13-7-2022 09:32 PM
takde news apa pun dekat mainstream channel

So most probably fake/old news?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat whatsapp ada kata video lama...xtau laa kesahihannya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:42 PM | Show all posts
Macam gambar/video recycle cerita 2015
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi haplod kat Streamable sisturr..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya video lama ni..dok tgk jemaah kita aman2 je kat iG
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2022 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak masa betul dok korek video lama pergi sebarkan. Apa korang dapat bila dok sebar benda bukan-bukan ni... Yihhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah satu kepercayaan karut ummah melayu yg penah aku dengar kalau thn tu haji akbar akn berlaku tragedi. makanya benda x jadi  apa2... gigih betul mengada - ada kan  benda yg xde
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Geng2 itu dok sebar bakal haji berdarah kan taun ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Terowong blackout tu betul, mmg kebetulan pada hari tu iols tgk kat channel YouTubers Indon yg buat live kat Mekah. Yg tak bestnya tajuk Video tu dimulakan dgn "Innalillah" ada perkataan tragedi bagai. Masa iols tgk YT tu dh bbrp jam selepas dia post. Terus iols search berita2 utama dunia, sebab mustahil kita terlepas breaking news kan. Nan hadooo... Terus iols malas nak tgk channel tu lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 10:16 AM | Show all posts
Video lama ni.
Dah tak ada kerja agaknya yang sebarkan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Delete thread la jika fake nius.

@ipes @Xim
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 12:58 PM | Show all posts
rasa fake news ni.. apa laa dorang ni dok sebarkan news yg tak btol
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama gak bertahan ye thread fake news pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2022 01:55 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 14-7-2022 11:22 AM
Delete thread la jika fake nius.

@ipes @Xim

doc aktif lg ke




Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 14-7-2022 05:55 AM
doc aktif lg ke

Aktif je. Tapi tak ingat nick dia. Ni kot @ipes2
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 03:16 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 14-7-2022 03:08 PM
Aktif je. Tapi tak ingat nick dia. Ni kot @ipes2

mekasih tagged sy.. mende nye chazey?
apa context nya nih?
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 03:17 PM | Show all posts

ada ni hah.
pe citer, super?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 07:44 AM GMT+8 , Processed in 0.098359 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list