CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Update :Lelaki Selamba Bogel Tunggang Motosikal Atas ‘Highway’ di Johor Bahru.Tempat kerja baharu atas kapal suspek kelar sedikit ‘keras’-Bapa Mertua.Supernatural?

  [Copy link]
Post time 8-7-2022 08:11 AM | Show all posts
anony-mous replied at 7-7-2022 09:09 PM
Kesiannya. Kapal dia keje tu kapal2 lama ke? Eh kalau dgr2 bisikan ni please get help. Both psyc & ...

aah kapal2 lama yg dorang kata.. since tu yg dia mcm kerap dgr halusinasi. tp meols pn x berani nk ckp lebih sbb just baca info org kampung je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-7-2022 08:13 AM | Show all posts
ulamalu replied at 7-7-2022 08:51 PM
Tapi ada terbaca org dgr suami isteri ni bergaduh dan dgr suami kata 'kau apa hal'.  

Harap dpt t ...

ada baca gak yg tu. mcm si arwah bini yg ckp gitu.. ke meols silap baca
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:14 AM | Show all posts
Suchi replied at 7-7-2022 08:57 PM
Kalau kena rasuk polis boleh terima ke? Sudahnya dikatakan sakit mental jelaa.

Ada baca gak pasal ...

kena rasuk susah sikit polis nak terima. melainkan dia declare mental.. maybe ada pkar2 psiakiatri akan join this case utk buktikan dia ni mmg tak sedar masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 7-7-2022 11:47 PM
U pnh try ke minum?i pnh minum ms batuk kuat dan kn jangkitan kuman pada paru paru.ketum ori la xd ...

Ketum ory memg pahit, iols dl minum gak sbb nak sihatkan badan lesu2 dan sbb nak cpt baikkan luka operate, minum yg ory, petik sendiri kat pokok rumah jiran, xde campur pape, minum panas2, memg bkesan la sbnrnya, tp tulah, salah guna oleh pihak2 bengong ni terus jd cam.dadah pula ketum.ni....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah page 28, haha, aku baru rs nak komen

Sbb dr bacaan kT fb dan kat sini, ramai kata si pelaku ni baik, aku xmo kecam dl, risau eh plot twist cam citer tamil hujung2 nnt, tp takde la aku tuduh, papehal tgu kenyataan polis nnt......

Tp klu bab isim, bab kerasukkan ni tak pelik, pernah hampir terjadi pd kawan aku, dia memg jenis suke mengaji al-quran, kadg hari cuti masjid la tmpt dia, tp satu haritu, tgh mengaji, dia rs mnegantuk, dan tertidur, sedar2 dia dah nak tetak bapak dia, parang dah kat tangan dah, nasib baik ade org jemaah surau nampak... Sblum kejadian dia mendengus2....  jd bl di tanye, dia ckp dia nmpak bapak dia tu menyerupai syaitan,

Terpk aku kes ni, tp ni dahsyat sgt, tp aku tak rasa polis boleh terima kata kerasukkan, klu polis ckp isim boleh jd pd masalah mental,  
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
bakawali_04 replied at 7-7-2022 02:52 PM
tapi bila ngk socmed
semua dok support si suspek
takde lgsg cite pasal mangsa & anak

Sebab tu isteri2 semua kena share apa perangai suami yg tak betul kat org yg kita boleh percaya terutama sekali pada family. Tak yah nak sorok2 aib suami ke apa. Kalau jadi apa2, sekurang2nya ada bukti yg suami tu gitu gini perangainya. Kalau boleh record lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 6-7-2022 06:53 PM
Kes yg mana ye? Ade berita tak?

Ada.

https://www.google.com/amp/s/www.bharian.com.my/amp/berita/kes/2019/09/606022/tiada-tanda-kemurungan
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 7-7-2022 09:35 AM
I copy paste berita je la

CHUKAI: “Sebelum ini tiada apa yang pelik dilihat terjadi pada anak sa ...

Geram pulak baca typo nama sampai hujung artikel????
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-7-2022 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
felinecat replied at 7-7-2022 08:16 PM
xguna ke ape laki die.mane ade mak nak berpisah dgn baby tgh dlm pantang.dh la time mengandung xsa ...

Rasanya hubungan diaorg mmg dah x ok pun lepas dapat baby tu. Sbb lepas bersalin mmg laki dia pisahkan dia drp baby dia. Sapa je yg x sedih n x meroyan kalau berpantang anak duduk jauh. I ada ss fb mak n ayah baby ni. Kalau u nak baca boleh pm i. X boleh share kat sini sbb 6t off topik byk pulak
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 01:52 PM | Show all posts
Prickford replied at 6-7-2022 10:07 AM
Sibuk family members, kawan2, jiran sebelah cakap heolls baik...baik...baikkkk....
Selagi tak tidu ...

Btul tu, dpn2 org lain mmglh kna tnjuk yg baik2 je, mcm org2 yg suka post gmbr2 kat Instagram. Smua nak tnjuk yg baik2, anak2 itu ini, laki itu ini tpi behind closed doors, mmg xde org luar pun yg thu mlainkan pasangan & anak2 pasangan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 01:54 PM | Show all posts
mayakaren replied at 8-7-2022 08:43 AM
Sebab tu isteri2 semua kena share apa perangai suami yg tak betul kat org yg kita boleh percaya te ...

Same goes to abusive wife, klau mna2 suami ada abusive wife, kmpul je smua bukti2 tu & klau boleh, bukti brgmbr, video or suara, boleh d jadikn sbgai bukti kukuh time nak me-report.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 02:06 PM | Show all posts
i baru masuk balik hari ni .. nk ngk update baru .. nmpknya citer ketum  ntah saper2 lagi byk  daripada citer mangsa dan suspek
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 8-7-2022 01:54 PM
Same goes to abusive wife, klau mna2 suami ada abusive wife, kmpul je smua bukti2 tu & klau boleh, ...

Yup..dlm rumahtangga..bkn isteri je blh kena abuse. Laki pun blh.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 09:57 PM | Show all posts
elnor_81 replied at 8-7-2022 02:33 PM
Yup..dlm rumahtangga..bkn isteri je blh kena abuse. Laki pun blh.

Aiol tahu sbb kat area iol ada abusive wife & c laki x brani lawan, lahai. Snggup jdi punching bag, klau iol mmg dh lama blah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 8-7-2022 09:57 PM
Aiol tahu sbb kat area iol ada abusive wife & c laki x brani lawan, lahai. Snggup jdi punching bag ...

Kdg2 x brani lawan, mungkin isteri pakai ilmu penunduk. Benda2 cmni masih wujud dlm zaman sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
kaishi replied at 8-7-2022 08:30 AM
Dah page 28, haha, aku baru rs nak komen

Sbb dr bacaan kT fb dan kat sini, ramai kata si pelaku ni  ...

Cam seram dgr kes gila isim sampai delusion nk bunuh org...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 10:50 AM | Show all posts
mayakaren replied at 8-7-2022 08:43 AM
Sebab tu isteri2 semua kena share apa perangai suami yg tak betul kat org yg kita boleh percaya te ...

sangat tepat
jgnlah nak hipokrit sgt
ai dengan mak mentua sndri
ai bagitau anak dia mcm mana
nasib lah situ
takdenya nak potray yang baik shj
yang krik krik pun sis habaq
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 6-7-2022 06:55 PM
Kalau depression bukan kah kita lebih kepade nak bunuh diri... Rase hopeless..
Kalau mendadih lebih  ...

tak jugak. as someone diagnosed with depression, cepat marah or tiba2 nak marah is one of the symptom my doctor cakap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 09:48 AM GMT+8 , Processed in 0.082653 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list