CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Update :Lelaki Selamba Bogel Tunggang Motosikal Atas ‘Highway’ di Johor Bahru.Tempat kerja baharu atas kapal suspek kelar sedikit ‘keras’-Bapa Mertua.Supernatural?

  [Copy link]
Post time 5-7-2022 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 5-7-2022 08:00 AM
Pusher = orang yg jual / supply dadah kat penagih ke?

Sorry tak tahu sangat terma2 ni

Drug pusher tu pengedar dadah le.. mcm konsep mlm gitteeww iols pun baru dengar terms2 baru ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2022 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
cutieslilies replied at 5-7-2022 08:01 AM
nak kata gila..hurmm.. aku mmg ada pakcik yg dikategorikan tekanan perasan dan gila hampir 10 tahun. ...

I see... mamat ni mental sbb substance abuse lah... buleh rule out possibility keturunan mental...


Ye i pun ada dengar org mention, orang mental ni WAJIB makan ubat.. jangan denial dengan keadaan diri.. nnti melalut merepek la jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 08:43 AM | Show all posts
terlebih baja ayam ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:04 AM | Show all posts
Normabaru replied at 5-7-2022 08:14 AM
Pakck ko ada psikosis dgn bipolar eh?

psikosis rasenya..bukan bipolar..

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 4-7-2022 10:21 PM
Betul ke sbb dadah? Sbb kat sinar harian td kata punca disebabkan desakan hidup.
Pastu baby tu bar ...

Tweet telah di delete. Klu dh hilang waras mcmtu biasanya sbb dadah. Dadah pon blh punca mental tak stabil. Bnyk kes yg bunuh keluarga sbb dadah. Paling pelik bapa perempuan blh tenang bila ditemu ramah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:08 AM | Show all posts
biarlah dia, dia tak kacau orang lain selain keluarga dia sendiri kan. alasan "tak kacau orang lain" ni dah jadi cliche sangat ye, aku pun nak guna juga lah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnoor2 replied at 4-7-2022 09:37 PM

Bapa dia sgt tenang ye mcm xde perasan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:08 AM | Show all posts
cutieslilies replied at 5-7-2022 08:01 AM
nak kata gila..hurmm.. aku mmg ada pakcik yg dikategorikan tekanan perasan dan gila hampir 10 tahun. ...

Berani nya hidup sekali dengan mental.. nasib baik tak apa2 huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2022 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
cutieslilies replied at 5-7-2022 11:04 AM
psikosis rasenya..bukan bipolar..

Ooo..alhmdlh pakcik dh sihat..syukur alhmdlh
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:11 AM | Show all posts
Tengok fb pelaku ni nampak biasa2 je cuma ada terbaca kawan kata dia gangster kt sekolah. Dan dia jawab, jgn petik nt kena plastik hitam. Tp macam bergurau je lah.

Aku nampak normal je. Mana lah tau pulak memang amik ubat, tapi sejak kawin tak makan ubat ke kan.

Kata bapak mertua, lelaki tu baik bukan sejenis baran, anak nya pun baik. Tak pernah bergaduh.

Tapi bila tetiba bunuh siap kelar2 huhu pelik kes ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 4-7-2022 08:58 PM
Dulu meols dikecam seorang porumer senior, sbb Meols ckp, taik dadah semua patut dihukum tembak. Dik ...

Taik dadah yang patut ditembak tu yang macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:13 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 5-7-2022 08:11 AM
Pakcik uols rare case yach. Am happy baca pakcik uols akhirnya ok2 saja. Mudah2an sampai putus naf ...

haah.. tp mmg kene bersabar byklaaa...dia xleh tekanan.. so keje pun yg senang2..keje sapu sampah jer...cuma dah tua2 ni suka naikkan darah bini die ngan mak aku jaa..sedangkan normal pun bila duk serumah lepas pencen ada yg menyeringai..lagikan pakcik ni..

tp maybe dia dah sayang mak aku lebih dr mak sendiri... hari ni mak aku xmo ckp ngan dia... esok lusa dia tepon dan tepon sampai mak aku x larat nak ignore... gitulaa.. semoga dia terus sihat yang tak membebankan sesiapa..itu ja harapan mak aku haaa


Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 4-7-2022 06:08 PM
24hb majlis persandingan ngan majlis cukur jambul...

Persandingan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:16 AM | Show all posts
Prickford replied at 5-7-2022 08:16 AM
Netizen speku dua benda je :

kalau baca kat ig mana tah, spekuannya kena sihir...kononnya kalau ambil barang, mesti bawak motor ke kiri ke kanan ...tapi ni bawak motor elok je
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
domestobot replied at 5-7-2022 09:08 AM
biarlah dia, dia tak kacau orang lain selain keluarga dia sendiri kan. alasan "tak kacau orang lain" ...

Tak kacau orang means tak kacau orang lah. Keluarga sendiri tu bukan orang ka?
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 5-7-2022 08:24 AM
Allahu...still lg mdadih ke kaka taka?

yea adik norm
msh lg, time dia tgh merapu mmg kaka kakikan aje dia, geram sgt, kerja xnak tp duit nak
Dulu yealah jaga ayah now ayah dah xde bg alasan lain plk, makanya kaka suruh dia dok dgn kaka time dia x ikut adik ipar berniaga, dok rumah sengsorg dia bawa msk kengkwn x gune dia dok mendadih dlm rumah ayah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 5-7-2022 08:27 AM
Semoga pusher ni dihukum gantung je cepat2.. tak perlu delay

pak polisi kata pusher ni bijak xleh h bawa berbincang, selalu terlepas dan biasa dpt tangkap yg membeli, sekrg pusher aimed bebdk sekolah, satu tiub rm10
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
cutieslilies replied at 5-7-2022 01:13 AM
haah.. tp mmg kene bersabar byklaaa...dia xleh tekanan.. so keje pun yg senang2..keje sapu sampah  ...


Aiols pun ada makcik weng. Tapi tak mau makan ubat dan tak pircaya bila ai bilang sheol needs to see a doctor karna sheol mentally ill. Aiol syak sheol either skizo or bipolar. Sebab selalu dengar suara halus. Pehtu pandai tetiba mengamuk. Pehtu berhalusinasi ada orang dok spy dia, nak bunuh dia. Dlu ada kereta lama dok parking kat padang depan rumah ai pun, dia tuduh kereta tu spy dihanto huntuk bunuh dia. Ya Allah sangat. Dia kalau balik tempat ai, selalu tinggal dengan weols. Mak ai pesan kalau dia mati dia soh ai jaga makcik tu tapi ai terus terang bilang sorry jah, apa pulok ai yang kena tanggung beban kalau adik beradik mak yang lain idup lagik? Aiol malas nak jaga makcik tu sebab perangai sheol nauzibilahminzalik sangat yach. Masa kecik dan remaja weols rapat tapi dah kertu ni aiol udah kenot handle her lah. Kudos to your mum. Sebab nak sabar dengan orang mental ni bukan senang.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 5-7-2022 01:21 AM
pak polisi kata pusher ni bijak xleh h bawa berbincang, selalu terlepas dan biasa dpt tangkap yg m ...

Eh yang ni betul. Cilakak punya pusher semua ini. Sebab meka tahu budak sekolah once dah ketagih, sanggup buat hapa ja untuk dapatkan barang dan tak putus supply. Memang patutnya hukuman mati mandatori untuk pengedar dadah tu diteruskan di tanahair yach!
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 5-7-2022 11:18 AM
yea adik norm
msh lg, time dia tgh merapu mmg kaka kakikan aje dia, geram sgt, kerja xnak tp duit  ...

Alahai

Siannya...silap bkawan la ni..

Family kaka taka asal felda ke?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 10:35 AM GMT+8 , Processed in 0.088199 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list