CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: YgBenar

[Politik] Dengki ke.Bila filem Mat Kilau dipolitikkan

  [Copy link]
Post time 4-7-2022 11:51 AM | Show all posts
Aku dah tengok movie ni... tak perfect dan tak teruk, much better dari movie2 Melayu yg lain. Mcm Shamsul ckp, ada 80% yg suka dan 20% yg tak suka, takkan kau nak ikutkan yg 20% tu? Nak buat 100% yg org suka, movie hollywood pun takde yg 100% suka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 4-7-2022 02:54 AM
Filem ni lebih kepada #kitajagakita #rakyatjagarakyat
Time british kenakan cukai tu,manada pembesar2 ...

Wahwah pedes ini bang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-7-2022 11:54 AM
Wahwah pedes ini bang.

Ye sis.geram tengok smlm cite ni.
Ni kalau org2 melayu yg tengok tak faham lagi xtau la nak cakap apa.
Tanah melayu ni selamat dari penjajah pun atas bersatunya rakyat menentang kezaliman pendatang yg dipersetujui oleh pembesar2,sultan2 melayu tu sendiri.

Time sekolah dulu pun dah rasa pasal sume ni,tp bila tanya cikgu,kena marah pulak

Sepatutnya tulis mat kilau kebangkitan rakyat baru kena dgn filem tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 4-7-2022 06:28 AM
Ye sis.geram tengok smlm cite ni.
Ni kalau org2 melayu yg tengok tak faham lagi xtau la nak cakap  ...

Tak lulus untuk tayangan umum pula jika gitu tajuknya, keke.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 02:58 PM | Show all posts
jejaka_hensem replied at 4-7-2022 10:54 AM
Filem ni lebih kepada #kitajagakita #rakyatjagarakyat
Time british kenakan cukai tu,manada pembesar2 ...

betul.... tu psal jgan percaya sgat la raja2 tu nak bela or lindung rakyat........
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 4-7-2022 04:03 AM
Cerita ni not worth it to watch. Sebab?

Plot yang berpusing pusing. Kejap nak serang kejap tunggu ...

Bab dialog mcm preachy tu pn aku cam err tiber
Meluat lak eh eh mcm tak real lak kan gambor kabor shaky lg pening
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-7-2022 02:47 PM
Tak lulus untuk tayangan umum pula jika gitu tajuknya, keke.

Kannn
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 4-7-2022 02:58 PM
betul.... tu psal jgan percaya sgat la raja2 tu nak bela or lindung rakyat........

Iols dah nampak time belajar sejarah dulu,tp tu lah kita disogok dgn kenyataan2 yg dorang tu pelindung rakyat.
Bila kita melawan,cakap menderhaka pulak.cakap lebih2 nanti masuk ke dalam pulak.
So,lawan dlm diam je lah kan.gittew
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 05:55 PM | Show all posts
Bajet 8 juta je.. kira ok la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 4-7-2022 04:43 PM
Iols dah nampak time belajar sejarah dulu,tp tu lah kita disogok dgn kenyataan2 yg dorang tu pelin ...

cikgu sejarah i lain pula. die mmg terangkan yg tanah melayu tergadai kat british sbb sultan2 melayu tamak. gelap mata bila dgr janji2 manismu from british. dan yes rakyat yg bangkit mempertahankan kedaulatan tanah melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 10:16 PM | Show all posts
hidup kena bayar cukai tanah

pergi sekolah pun dpt buku teks percuma

mcm2 pulak warga forum PKNS ni komplen

tak malu



Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 3-7-2022 08:32 PM
sapa ja layan filem sampah ni

setuju terutama bila ada kaitan dgn BN..mmg sampah...kalau campur dgn PAs,bertambah sampah sarap
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 08:13 PM GMT+8 , Processed in 0.077160 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list