CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ajami

[Lain-Lain] MAT KILAU

  [Copy link]
Post time 6-7-2022 03:24 PM | Show all posts
Filem Mat Kilau adalah satu2nya filem yg membuatkan saya tgk sampai 2x kat panggung..huhuu




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 03:37 PM | Show all posts
Edited by Delilia at 6-7-2022 03:43 PM

untuk mereka yg belum menonton dan tak suka untuk menonton filem Mat Kilau nie, itu pilihan anda..tp bagi kami yg cintakan Agama, Bangsa dan Negara,


kami tonton..huhuu








Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah rm 53 juta kutipan selepas 13 hari tayangan
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah team mk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar ni. Ahaha. Sbb sume pakat nk terasa sgt kan


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:53 PM | Show all posts
versi MK tak jadi. agak2 kalau dikekalkan yg ni, dapat pungutan juta juta tak. nampaklah kat sini kesungguhan studio kembara utk hasilkan yg terbaik. semoga lagi byk lagi filem2 yg baik drpd studio kembara akan dihasilkan.


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 07:23 PM | Show all posts
Cokoro replied at 12-7-2022 02:53 PM
versi MK tak jadi. agak2 kalau dikekalkan yg ni, dapat pungutan juta juta tak. nampaklah kat sini ke ...

cantik jugak gambar versi mk tak jadi ni...
cumanya yang nampak janggal di mata iols baju askar british tu dengan pelakon tu pakai cekak tudung hitam... dulu2 takde pun pakai macamtu...
mungkin nak jaga aurat pelakon kut   bagus... tapi kalau nak nampak lagi real boleh ganti dengan cekak nenek2 selalu pakai tu baru nampak authentic zaman2 dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 07:26 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 12-7-2022 07:23 PM
cantik jugak gambar versi mk tak jadi ni...
cumanya yang nampak janggal di mata iols baju askar br ...

cekak putih tebal tu ahahaha. kt MK yg ni pun mmg pakai anak tudung hitam tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2022 04:04 PM | Show all posts
nak tegur sikit la tentang filem ni...
sound efek lawan tu tolong la bagi yg betul2 gempak...dah ruper sound filem tamil + filem kung fu hongkong....dan kalau boleh perlahan kan volume-nye

satu lagi kalau dapat... study la tentang senapang british tu...zaman tu...sekali jer tembak...lepas tu kena isi balik pelurunya.....manakala pistol zaman tu...boleh tembak 5 kali jer

masa scene lawan..ada setengah2 part mcm camera hilang fokus...tiba2 gambar ada blur2

jalan cerita ok...skrip byk menyindir...terbaik utk sebuah filem melayu...
yg lari jauh dari skrip2 lapuk filem2 malaysia...

7.5/10

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 07:04 PM GMT+8 , Processed in 0.092307 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list