CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ajami

[Lain-Lain] MAT KILAU

  [Copy link]
Post time 3-7-2022 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
oklatu85 replied at 3-7-2022 11:35 PM
I tak faham bila org duk complaint script asik mention pasal agama Dan bangsa.. org dulu2 yg kuat il ...

agree…well said!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
oklatu85 replied at 3-7-2022 11:35 PM
I tak faham bila org duk complaint script asik mention pasal agama Dan bangsa.. org dulu2 yg kuat il ...

Betul , Rasa cukup setiap bait dia cakap untuk naikkan semangat .
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku da tengok citer ni. My take?

Pelakon : adiputra & beto memang hebat. Memang meremang bulu roma setiap kali dorang lontar dialog. Memang kita rasa dorang la kilau & wahid sebenar.. bukan pelakon yang melakonkan watak. Fatah amin ok la wei. Mana ada kayu macam dulu. Tak la sehebat beto tapi dia da improve banyak.

Jalan cerita : ok. Aku enjoy jalan cerita dia. Tak sempat nak bosan. Action terus menerus

Cinematography : gegar-gegar lah! Kena improve.invest in camera stabilizer. Macam camera man kena parkinson ja. Time lawan la kamera ko gegar kiri kanan. Tengok movie omputeh.. masa action sequence camera tak gegar sebab orang nak tengok action tu. Bunga silat jadi blur. Muka pun jadi blur sebab gegar sangat. Sampai aku da confuse yang mana satu yang lawan sebab semua sama je pakai baju itam. Harapkan fatah je la rambut panjng dapat dibeza.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:15 AM | Show all posts
Nenolen replied at 3-7-2022 11:43 PM
kaka pun rasa mcm awat kamera fighting scenes mcm bergerak byk…but tadi layan netflix pilem abam  ...

Actually pengarah filem Michael Bay yang famous buat Transformers tu pun suka gaya camera goyang2 jugak. Maybe SY tu terpengaruh dengan stail MB, perangai hanat kaki perempuan tu pun dia ikut sekali agaknya. Hikhikhik

By the way, Constantine dah ada kat Netflix ya? Haruslah iols ulang beratus kali lagi. Hopefully stigmata pun adalah kat netflix walaupun chatolic christians tak restu filemm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:28 AM | Show all posts
Lepas tengok MK, i dengan nephew I siap bincang lama pasal movie ni esp part action scenes.
How I wish SY jadikan Fattah sniper masa kat pinggir hutan sbb dia pakar memanah. Kita orang bayangkan masa Ghuram lari nak pergi bagitau Syers tu dan belum sempat cakap apa2 dah kena panah dengan Fattah. Tak perlu dialog - “askar kita dah mati kena serang”. Barulah gempak kan. Itu barulah show to tell bak kata pengkritik di twitter kan. Gitu, kami  berangan jadi Tuan director.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
oklatu85 replied at 3-7-2022 11:35 PM
I tak faham bila org duk complaint script asik mention pasal agama Dan bangsa.. org dulu2 yg kuat il ...

Kan..kat board CI tu pun duk komplain...menyampah baca....suh buat movie sendiri taknak pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Belum Rasa nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tengok td.
Iols suka time awang keluar dari air tu,smart gila nampak scene tu
Air terjun time mat kilau nak berpisah dgn anak n wife dia tu cantik,kat mana eh?
Iols mcm juling kejap sbb xleh nak fokus time dorang lawan2 tu,gegar2
Scene last time askar n org kampung masuk bertempur tu smart,iols mcm meremang bulu roma tangan jap,sbb sbelum tu iols dah cakap hati,eh bodoh gile main serang dari depan dgn geng yg sikit,dah la time bunuh askar tu xambik senang dorang buat backup
Btw,fattah mmg nampak menonjol dlm filem ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tengok tadi, memang best banyak aksi. Mat kilau dengan wahid memang mantap lakonan. Awang tu kalau dapat dikembangkan lagi skill dia jadi sniper versi nusantara mesti gempak lagi. scene akhir masa nak tempur tamai2 tu awang patut dembu hi lah mana2 atas pokok ke tempat tinggi aim ke askar yg pegg meriam so patahkan sayap british masa nak serang tu. ni contoh je lah. pastu bunyi aksi tu mcm over sikit sebab bunyi keris dah macam hunus pedang pula.  But overall thumbs up! Anak 7 tahun pun semangat tengok siap cakap “orang kampung pun hebat” ????. first time dalam hidup tengok panggung full house tadi siap tepuk lepas filem habis. tu pun dapat seats 2nd row paling depan. ????
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 01:36 AM | Show all posts
Ya ampun, nasib baiklah tak jadi tayang the original MK.






Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 4-7-2022 01:36 AM
Ya ampun, nasib baiklah tak jadi tayang the original MK.

Mujurlahhh yg ada uqasha ni katanya yg second. Yg first ada umi nazeera
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:05 AM | Show all posts
sora13 replied at 4-7-2022 01:36 AM
Ya ampun, nasib baiklah tak jadi tayang the original MK.

sape jadi kilau kat sini? tolong la shuk tu.. jadi comedic relief je la.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 3-7-2022 08:11 PM
Alhamdulillah! Tapi kat Singapore ada limitkan umur penonton kan you - 16 and above je tak silap I ...

Nc16, baru meols perasan. Patutlah masa nak masuk, the person in charge nak tengol id anak meols. Meols kompang kat anak, suruh ajak kawan2 poly sheols tengok filem ni. Overall, berbaloi bayor tiket dikala ekonomi tak menentu ini.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Beto paling menyerlah dalam filem ni. Semoga sangkut lah award utk supporting actor kat memana acara nanti. Yg paling over, tidak lain tidak bukan, Johan sehari. Expression terlebih selalu. OK nak sambung main wordle.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Jauhnya bod ni.. iols ade baca kritikan2 tentang filem ni..ade sesetengah komen tu bila kita tengok secara meluas ade betulnya....harap2 SY ambik la kritikan2 yg membina utk buat MK2 nanti..contohnya buat set yg lebih gah...banyak untung kan utk MK ni.. apa2 pun bg iols MK ni permulaan yg baik..best je iols tengok...sbb boleh cuci mata sekali kekdahnyer..ingat senang ke nak tarik org utk tgk filem2 'sejarah' ni....
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 09:35 AM | Show all posts
oklatu85 replied at 3-7-2022 11:35 PM
I tak faham bila org duk complaint script asik mention pasal agama Dan bangsa.. org dulu2 yg kuat il ...




baca ni sedap ayat2 dia. memang dia kaitkan dgn sufi n tasawuf semua tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 09:37 AM | Show all posts
judicata replied at 4-7-2022 08:05 AM
sape jadi kilau kat sini?  tolong la shuk tu.. jadi comedic relief je la.

katanya si ali karimi tu. anak producer
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 09:51 AM | Show all posts
Cokoro replied at 4-7-2022 09:37 AM
katanya si ali karimi tu. anak producer

ooo dalam versi sol, dia jadi brahim...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 10:35 AM | Show all posts
Edited by eddlisa_uyuk at 5-7-2022 09:09 AM

----edit---spam-----

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 10:54 AM | Show all posts
I tengok dah sabtu lepas dekat gsc ioi mall puchong, ada dua pawagam dua2 pun penuh
I amik yg plus tu, banyak bbnu pulak hall i
Johan asari keluar dorang wuuuu hahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 06:46 PM GMT+8 , Processed in 0.092795 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list