CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Netflix 2022] LITTLE WOMEN - Kim Go Eun, Nam Ji Hyun, Park Ji Hoo, Wi Ha Joon

  [Copy link]
Post time 3-9-2022 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nadie90 replied at 3-9-2022 08:39 PM
Siapa yg dah tonton, sudi2 lah bagi review hehe

Tunggu kuar kat Netflix pukul 10 nanti…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2022 11:54 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 4-9-2022 12:03 AM

ok dah tgk epi 1...xtau nak kata makjang ke x, it's more to drama actually...so sapa yg prefer drama makjang mungkin rasa citer ni boring...
n tak sama pun dgn Little Women english version...persamaannya cuma 3 beradik ni datang dari keluarga susah...
masing2 ada masalah, In Joo kakak sulung jadi outcast kat tempat kerja sebab dia x sama kasta dgn yg lain...
she get acquainted dgn another outcast kat department lain nama Hwa Young...
tapi ada sesuatu berlaku kat Hwa Young kat akhir epi 1...
anak no. 2 pulak ada masalah ketagihan alkohol...
depa 2 org ni gigih cari duit nak antar adik bongsu diorg yg berbakat dlm lukisan gi trip oversea...

berbalik ke Hwa Young, apa yg dia suruh In Joo sign kat paper tu? betul ke apa yg Wi Ha Joon & Oh Jung Se cakap pasal dia tu (x ingat lagi nama watak diorg ni)...
duit byk2 dlm locker dia tu dpt dari mana? duit yg dia embezzle ke?
sayang Hwa Young ni muncul sekejap je, sebab i like the actress...dia selalu jadi classy lady tapi dlm citer ni dia miskin pulak...

lagi satu, mak diorg ni pun cameo je ke? boleh pulak dia tinggalkan anak2 dia...
maybe dia rasa anak2 dia dah besar tapi mcm lepas tangan pulak sebab dia ada anak teenager yg masih sekolah lagi...

overall acting wise  all good...in fact i like all the casts even watak2 sampingan/special appearance...Nam Ji Hyun dah kurang kepelatannya...
pada yg x puas hati acting Kim Go Eun dlm Yumi's Cells, setakat epi 1 ni all i can say is she delivers the role accordingly...
adik diorg yg bongsu tu yg berlakon dlm All of Us Are Dead tu & tercalon utk best new actress dlm APAN Star Awards...



Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 11:57 PM | Show all posts
baru baca kat twitter Song Joong Ki nanti jadi ex-husband In Joo (Kim Go Eun)...

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tgk balik part Hwa Young bagi borang kat In Joo suruh sign tu…it’s a bank personal account opening form…dia kata utk accounting s/w yg dia buat…the form in english sebab dia nak register s/w tu utk kegunaan luar negara katanya…
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-9-2022 11:54 PM
ok dah tgk epi 1...xtau nak kata makjang ke x, it's more to drama actually...so sapa yg prefer drama ...

haaa best ep 1 ni. mmg beza dgn english version.
tggu ep 2 rating ep 1 ni 6.4% kot
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-9-2022 11:57 PM
baru baca kat twitter Song Joong Ki nanti jadi ex-husband In Joo (Kim Go Eun)...

ya kew????
tu la psl.. kge janda rupa nya .
masalah nya sbb cerai, laki dia bkn kaya.
penipu rupa nya..
song joonki??
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 4-9-2022 02:05 PM
Iols tgk balik part Hwa Young bagi borang kat In Joo suruh sign tu…it’s a bank personal account op ...

ingatkn hwa young nk aniaya kge.. tgglkn hutang.
ntah2 70 bilion ada dlm acc tu.
tk kan semua 70billion sumbat dlm locker tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 04:11 PM | Show all posts
zehra2 replied at 4-9-2022 04:05 PM
ya kew????
tu la psl.. kge janda rupa nya .
masalah nya sbb cerai, laki dia bkn kaya.

ya...so pada sapa2 yg tunggu kemunculan song joongki, dia akan muncul dlm epi 2 (mlm ni)...tvn dah bagi confirmation...


ada yg speku dia yg dinner dgn pompuan baju merah yg pakai kasut sama dgn In Joo yg Hwa Young bagi pinjam tu...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-9-2022 04:18 PM | Show all posts
zehra2 replied at 4-9-2022 04:06 PM
ingatkn hwa young nk aniaya kge.. tgglkn hutang.
ntah2 70 bilion ada dlm acc tu.
tk kan semua 70bi ...

mula2 iols pun ingatkan benda yg sama...
tapi kenapa dia macam sengaja biar In Joo jumpa duit dlm locker tu...
memang dia plan dari awal siap transfer membership kelab yoga tu...
it could be ada rahsia yg dia nak In Joo bongkarkan...

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 04:29 PM | Show all posts
citer ni agak berat sikit...
tema dia pasal beza antara 2 darjat....rich vs poor, kayangan vs marhaen...mcm Parasite tapi versi drama...
even Park Jae Sang pun guna this card utk raih kepercayaan org ramai...siap citer he was born poor...
but i like the direction...nampak classy...drama dari cable channel memang lain kualitinya dgn drama2 dari public channels...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 11:55 PM | Show all posts
haha..nasib baik song joong ki bukan in joo punya duda...
cameo jadi tukang jual kasut je rupanya
btw ada org cakap stiletto hitam ada diamond tu kasut jimmy choo..
cantik tapi mesti seksa nak memakainya...
seram pulak tgk stiletto merah tu...

ingatkan director shin ni villainnya...rupa2nya dia pun kena bunuh jugak...
so it shd be someone lagi atas drpd dia...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 12:22 AM | Show all posts
Song Joong Kiii.......aah i see him in ep 2....hahahahaah cool.

by the way , ade insta about him celebrating her youngest sister grad 2022 from SNU - Medicine.
wah tahniah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 12:31 AM | Show all posts
xyla73 replied at 4-9-2022 11:55 PM
haha..nasib baik song joong ki bukan in joo punya duda...
cameo jadi tukang jual kasut je rupanya  ...

yes dia memang  tak berlakon as in actual casts dia buat cameo je pun as mentioned in the article satu tu...dia nak bagi penhormatan pada pengarah wnaita Kim Hee Won...so yes , it's very nice of him.


so yessss...dah kelihatan kelibat dia ...sejak Vincenzo.

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 12:32 AM | Show all posts
It's nice to see joong ki back.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 08:51 AM | Show all posts
ni xde lain...mesti park jae sang punya kerja...modus operandi yg digunakan utk bunuh org yg nak jumpa in kyung dgn director shin sama...
dapat amaran melalui blue orchid...
tapi kenapa director shin pun jadi target? to silence him? or to stop him from digging more?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 09:16 AM | Show all posts
citer ni deep...kena pikir lebih sikit...
props are not merely props...
blue orchid, kasut, paintings...semua ada makna...
as expected from the writer who wrote The Handmaiden...

1) blue orchid - sort of bagi amaran kematian...even tattoo kat kaki Hwa Young pun gambar blue orchid...
2) kasut - org judge social status seseorg melalui kasut, seseorg akan dipandang tinggi kalau pakai limited edition designer brand...there's a scene in epi 1 masa Hwa Young bagi pinjam kasut kat In Joo tu which literally asking In Joo to walk in her shoes...sebelum tu In Joo pakai kasut dia sendiri tapi salah satu heel patah...
3) paintings - setakat 2 epi ni belum byk tunjuk pasal painting tapi i really pissed off bila anak Park Jae Sang guna In Hye punya painting utk menang contest claiming the painting as her own...and bini dia just bayar duit taxi je kat In Hye in exchange of In Hye's paintings...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2022 10:50 AM | Show all posts
iols dah tgk epi 1 & 2...best laa...cite ni nak kata makjang pun ye...drama pun ye...

tiga2 beradik nampak jgak la keperitan diorg....perit tu sbb mcm mana diorg teruskan life diorg...mak pun hampeh..siap kebas duit anak nak g oversea...upenya injoo janda

wi ha joon setakat ni xde sgt dialog and belum nmpk peranan dia tu cmne...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 10:51 AM | Show all posts
xyla73 replied at 5-9-2022 09:16 AM
citer ni deep...kena pikir lebih sikit...
props are not merely props...
blue orchid, kasut, painting ...

laaa masuk bertanding guna lukisan org lain ke... ingatkan dtg ajar melukis.


ramainya cameo drama ni.. every epi ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 10:51 AM | Show all posts
xyla73 replied at 4-9-2022 11:55 PM
haha..nasib baik song joong ki bukan in joo punya duda...
cameo jadi tukang jual kasut je rupanya  ...

nasib baik bkn duda in joo..hahhaha...jual kasuh pun jual kasut laaa...

jab...bunga orkid kat kaki hwayoung tu jadi kaler merah ke iols yg salah tgk...awal2 biru/purple gitu kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 10:57 AM | Show all posts
zehra2 replied at 4-9-2022 04:06 PM
ingatkn hwa young nk aniaya kge.. tgglkn hutang.
ntah2 70 bilion ada dlm acc tu.
tk kan semua 70bi ...

yg dia masuk dalam bekas kimchi tu baru 2juta kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:15 PM GMT+8 , Processed in 0.128900 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list