CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Netflix 2022] LITTLE WOMEN - Kim Go Eun, Nam Ji Hyun, Park Ji Hoo, Wi Ha Joon

  [Copy link]
Post time 25-9-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram la plak nak kuar duit byk tu...72billion won kan?debor rs...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Berdebar2 je tgk epi 8…nasib baik writer nim x guna plot Hwa Young buat plastic surgery tukar jadi muka In Joo…x suka betul plot gitu sebab mcm memperbodoh2kan penonton je…tapi twisted betul Park Jae Sang laki bini…so all the while diorg tau semua yg berlaku sebab pasang mata2 merata2 tempat lah ye…adakah Choi Do Il pun salah sorang drpd mata2 diorg? Tapi iols rasa Choi Do Il ni mcm dah berbelah bagi antara nak ikut arahan Park Jae Sang atau nak selamatkan In Joo…
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa sbnrnya yg bunuh Hwa Young? Park Jae Sang ada datang rumah Hwa Young pada mlm kejadian mcm yg ditunjuk dlm dashcam footage tu…Won Sang Ah pun jadi suspect sbb dia ada keluar dari rumah pada mlm kejadian…the fur coat blh jadi petunjuk apa yg berlaku…could it be Park Jae Sang datang rumah Hwa Young either sebab nak prevent Won Sang Ah dari buat kerja gila atau dia just nak check apa yg berlaku?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-9-2022 12:03 AM
Berdebar2 je tgk epi 8…nasib baik writer nim x guna plot Hwa Young buat plastic surgery tukar jadi  ...

I think cho do il ada matlamat sendiri msk dlm kelompok tu...sbb apaknya pun buruan...apaknya sebenar tsk nak dia dibunuh or membunuh..so bapak dia siap2 nak membunuh dah...
Park jae sang n bininya sama2 giler ler..eii...tp iols agak je mcm kaki si bini jae sang je...rupanya  dia saje je kan jerat in joo...ada le terselit nama Malaysia...miss won ni tau kekurangan in joo mudah tergugat iman tu...kalo in joo ikut plan cho do il boleh la in joo lepak2 area twin tower ...beli rumah kt damansara ke...tp duit tu dah gi maan plak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 08:45 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 26-9-2022 08:49 AM

ep 8

eh ehhhh jahatnyer Song  -Ah, dia buat ala ala explorace pulak...secret game ni...terkedu i , bila In Joo bukakan pintu condo dia...In Joo tu pun satu pi teguk satu gelas complimentary drink biru tu buat haper...ngoks.
so - adakah Cho Do Il tu boleh dipercayai? sebab dalam luggage in joo selepas depa ambik tunai tu - ade batu bata jeee? huh??????


sebab - ini pun input dari in hye - dapat juga nampak yg in hye punya sel sel saraf dah mula berinteraksi antara satu bhgn otak ke bghn yg lain...diamula siasat dengan sendiri keluarga hyo rim tu .baguzz...


so siape yg lebih jahat  - park jae sang atau song - A?


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 09:26 AM | Show all posts
xyla73 replied at 6-9-2022 10:06 PM
ada  yg komen kalau nak tau apa jadi dlm drama ni tgk intro...kalau tgk betul2 dlm intro ni ada tang ...

skrg kita dah tau tangan dgn kuku hijau dlm intro sequence ni tangan siapa...siapa empunya tangan tu memang dah agak cuma skrg baru tau camna semuanya terjadi...the doll house is part of grand play by Won Sang Ah...dia dah lama rancang cuma In Joo & adik-beradik yg lalai...ahaks
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-9-2022 09:26 AM
skrg kita dah tau tangan dgn kuku hijau dlm intro sequence ni tangan siapa...siapa empunya tangan  ...

Won sang ah dah terlebih hidu bau orkid hantu tu kot...haha...mcm apak cho do il tu..saper ke pakcik yg in kyung jumpa tu...dia kata peel org tu berubah bila balik dr vietnam...taksub dgn orkid hantu tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape bunuh Hwa Y sebenar?
Masa PJS sampai rumah HY dia toleh ke kete kan, mcm tengok sesorang
I rasa CDI pun ade plan sendiri ni
Dia pun nak selamatkn in joo gak
Knp dia bg pistol tu ekkkk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 09:38 PM | Show all posts
makin lama tgk citer ni makin nampak similarity dgn movie Parasite tu...
dlm Parasite, orang kelas atasan anggap hujan tu satu keseronokan, boleh camping tgh hujan lagi...
sedangkan bagi org miskin hujan tu satu bencana sebab cuma mampu duduk dlm rumah basement je...

dlm citer ni pulak orang kaya anggap duit tu small  matter je...siap main2kan org dgn duit...jadikan org2 miskin bahan tontonan/case study dia...
lepas tgk epi 8, memang kesian tgk In Joo...dia bukannya nak sgt pun duit tu...dia cuma nak tau sama ada hwa young tu masih hidup...

tapi betul ke hwa young tu dah mati? sebab masa dia jumpa in joo dlm imaginasi in joo tu, kaki dia mcm terdengkot2 & ada kesan darah kat baju dia...
adakah dia pun terlibat sama dlm eksiden tu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 11:03 PM | Show all posts
teori i  dulu Park JAe Sang   nak  bunnuh semue org dalam Jeongram Society tu unntuk  danna politiknnya.

tapi  dengan perkembanngan terbaru - adakah  park ja sang is the lesser evil compared to  Wong Sang - A?


adakah Cho Do - Il  tu  boleh  dipercayai ?

Wong Sang - A - motive - i just do it for the fun of having some forms of 'secret game'- ni betullah psychopath.

Park Jae Sang - kalau mamat ni anggap  Sang - A the wife tu saling bantu dia - kenapa dia terlalu control sangat Song - A tu especially dia amat marah kalau Song - A pi Singapore...

adakah dia khuatir yg song - A bawa lari duit ? atau dia sebenarnya is stading below the upper hand -  of which Song A of jeongram is having , as of now?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 11:04 PM | Show all posts
adakah cho do il boleh dipercayai ? dia muncul ketika hwa young tu hilang dah dan ketia tu hwa young suruh In Joo to look after her orchids in her office gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 11:04 PM | Show all posts
adakah cho do il boleh dipercayai ? dia muncul ketika hwa young tu hilang dah dan ketia tu hwa young suruh In Joo to look after her orchids in her office gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa xdicent tu kereta hitam follow in joo kn?
Then kete putih pulak himpit kete in joo
Adakah 2org yg berbeza

Knp i rasa ubat yg byk2 hyo rin makan tu mcm sesuatu (ala2 penthouse gitu)
Hyo rin kan kelar2 tgn. Sama mcm song a. Atau song a tu kena dera?
Mak song a pun kena kurung mcm song a jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 01:51 PM | Show all posts
xpaham apa kaitan 3 beradek ngek ni dgn kuarga gila tesebut.

kenapa nak heret in joo dlm masalah Sang A n Hwang In?

jadi kambing itam plak between depa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 09:50 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 28-9-2022 10:13 PM
hunny_bunny replied at 28-9-2022 01:51 PM
xpaham apa kaitan 3 beradek ngek ni dgn kuarga gila tesebut.

kenapa nak heret in joo dlm masalah Sa ...

oh...ini  kena  tengok ep 1-4, then you boleh faham macam mane In Hye, In Joo terkait dengan Park JAe Sang and Won Song - A
hmm...kalau u ade masa tengok balik la kan, boleh pay close attention tu watak Hwa Young + In Joo...Hwa Young ni kawan rapat IN Joo yang ada kaitan banyak dengan Won Song A nanti...mula mula memang nampak macam tak ade kaitan tapi by ep  4 dah boleh established dah.

Then Kaitan Hwa Young dengan Gang Cho Do Il - pembantu Director Shin dan Juga Park Jae Sang yg handsome dan akan ade kaitan dengan In Joo.

----------


In Hyung - no 2
ade kaitan dengan Park Jae Sang sejak ep 2-dan seterusnya...
dan pay attention dengan Auntie Hye Sok tu.


---------------



In Hye ade kaitan secara amat direct dengan keluarga gile Park jae Sang ni melalui Hyo Rim -  daughter Song A and Park Jae Sang...



kesemuabermotifkan pemilikan wang dana politik secara haram , shady business and juga purely psychopathic reason - kalau  awak dah dah tengok ep minggu lepas.hmm gitu.

In Joo nak duit - nak hidup senang - nak senangkan family dia, so memang terkait dengan Hwa Young and Cho Do il and Keluarga kaya giler ni.
IN Hyung - ex reporter - nak tegakkan keadilan dan dia menemui sati aktiviti jenayah kewangan yg dilakukan oleh gang Park Jae sang dan mula bongkar kesemua kejadian pembunuhan etc etc dari ep 2 - sampai sekarang.
In Hye - budak yg selfish dan berkwan dengan Hyo rim , sebba in Hye berbakat dalam paintings.


dan dijanjikan scholarship oleh keluarga  Park Jae Sang.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-9-2022 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 28-9-2022 11:00 PM

Wow... what a drama...
Creative writernim pusing2 storyline... yang penting takde plot twist merepek... so far still best... iols pun tak tau apasal ada knetz complaint...

Both Park Jaesang & Won Sang A ni iols nampak psycho... rasa macam tengok Squid Game pun ye jugak... bila orang kaya tengok macam mana orang miskin kejar duit... game orang kaya...

Even though tak tau lagi siapa killer iols speku family Park Jae Sang ni memang giler... wife dia tu nampak macam kena abuse tapi dia pun create scenario jugak... create Injoo as a doll...

Bijak jugak idea letak batu bata dalam bag tu... Ms Won ingatkan ada duit dalam bag tu... rupanya takde... dia pun tertipu...

adakah itu plan Mr Choi @ Injoo... kalau tu plan Injoo bijak jugaklah dia buat macam tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-9-2022 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Based on appa Mr Choi bagitau In Kyung, Great Aunt tak termasuk dalam Jeongran Society pun... tapi kesian la kena bunuh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-9-2022 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat jugak tengok Singapore... semenjak Covid19 memang tak jejak lagi sana...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 11:05 PM | Show all posts
Rahah replied at 28-9-2022 10:51 PM
Wow... what a drama...
Creative writernim pusing2 storyline... yang penting takde plot twist merepe ...

ade org complaint jugaks ke??? tapi...kalau ending dia macam hape i ngamuks jugakss... citer so farbest...kim hee won ni so far setelah tengok vincenzo , dia ni okaylah kot...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 10:41 AM | Show all posts
misteri sgt citer, very the detail...dahsyat korea buat cerita...my hubby tanya mcmner citer ni, i kata you tgk sendiri laaa...susah mau citer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-3-2023 11:55 AM GMT+8 , Processed in 0.150650 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list