CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Netflix 2022] LITTLE WOMEN - Kim Go Eun, Nam Ji Hyun, Park Ji Hoo, Wi Ha Joon

  [Copy link]
 Author| Post time 22-9-2022 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sjwma replied at 22-9-2022 07:52 PM
Best drama ni..lepas penthouse da tak layan drama lain lg..watak Uhm Ki Joon dlm ni nampak la mister ...

Dia dapat offer drama baru lagi tu... tapi iols suka dia berlakon watak villain... dalam Little Women tak nampak sangat jahat... maybe belum tunjuk lagi...  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 22-9-2022 08:10 PM
Yup... belum habis... ada 6 episodes lagi...

Baru faham... Patutlah u nak marathon...

X perasan igtkn netflix buh 12epi tu dah release
I baru start tgk smlm. Lepas habis lakorn bad romeo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-9-2022 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 22-9-2022 08:37 PM
X perasan igtkn netflix buh 12epi tu dah release
I baru start tgk smlm. Lepas habis lakorn bad rom ...

Kalau release semua episodes tu Netflix series... yang ni tvN...

Takpe next episode 24 ni... sementara tu u layan drama lain dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Seram pulak tgok model bilik bertutup tu.. Sebijik mcm rumah hwa young dan cara hwa young mati.. Yg sblum hwa young tu pun mati cara yg sama kan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
sjwma replied at 25-9-2022 08:57 AM
Seram pulak tgok model bilik bertutup tu.. Sebijik mcm rumah hwa young dan cara hwa young mati.. Yg  ...

hwa young ni macam tak mati je lagi, cam pelik macam mana bilik dia mati boleh buat sebijik macam model bilik tu.. harap sgt choi do il tu boleh tag team dgn depa, adik dia pun dah realize something psl family tu, sbb tu dia bg pendrive dkt kakak dia.. makin complicated plk rasa
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 11:36 AM | Show all posts
citer ni detail & padat...
my brain can't take it sampai kena buat nota
dah tgk malam tadi tapi sebab ngantuk & pace laju sgt sampai x boleh pick up, i rewatch back & pause byk kali...
nanti iols listkan satu-persatu apa yg jadi kat epi 7...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 11:50 AM | Show all posts
1. Great Aunt Oh Hye Seok
as i suspected, dia kena bunuh by her butler,  Mr. Cheon Sang Hyeok...motif? dia percaya cakap halmoeni yg real estate biz never crash, so dia ada buat his own investment in real estate? tapi i speku ada org yg arahkan dia bunuh halmoeni...dia ada sebut pasal The Most High dlm video dia...

siapa sbrnya Oh Hye Seok? she was the family nurse for General Won...pernah berkhidmat dgn tentera, discharge on 1970, fought in Vietnam War sama2 dgn ahli2 Jeongran Society yg lain...kalau tgk rekod, ahli2 Jeongran Society sorang demi sorang mati lepas balik ke Korea...

upon her death, dia punya liability lebih drpd nilai aset which means dia ada byk hutang...dengar je ada byk hutang, waris2 semua disclaim the inheritance kecuali In Kyung...tapi sbnrnya dia lagi percaya kat In Kyunglah sebab most of her assets dia bagi kat In Kyung termasuk kunci bilik rahsia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 12:07 PM | Show all posts
2. Choi Do Il's parents (Choi Hee Jae & An So Yeong)
Choi Hee Jae :
- dia bukan calang2 orangnya...ex-military, suspected pernah berkhidmat dgn Special Forces Unit yg dapat latihan drpd US Army...
- hilang since 1998, dicop sebagai traitor of Jeongran Society...turn out dia bersembunyi kat 1 tempat rahsia...
- he's good in term of tactical...dia tau yg tempat persembunyiannya dah kena expose lepas Do Il, In Kyung & Hong Jo datang jumpa dia...
hopefully he will tag team with the 3 siblings to bring down Park Jae Sang

An So Yeong :
- sedang menjalani hukuman kat penjara sebab bunuh chairman kepada Hongsin-dong Resident Compensation Committee pada 9 Aug, 1998 (tahun yg sama dgn kehilangan Choi Hee Jae) guna hammer...
- dia dijatuhkan hukuman sebab dia sendiri yg confess....tapi pembunuhan tu nampak macam dirancang & sebenarnya org lain yg buat (Park Il Bok) tapi kenapa dia yg jadi kambing hitam?
- Do Il ada simpan hammer senjata pembunuhan tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 12:25 PM | Show all posts
3. Mystery surrounding Won Sang Ah
- she's one hell of a mysterious person dlm citer ni
- kenapa dia x suka bila Park Jae Sang sentuh dia? dia kata Park Jae Sang remind her of Park Il Bok (ayah Park Jae Sang)...what kind of person was Park Il Bok? Won Sang Ah describe him as persistent & repulsive...
- is Park Jae Sang abusive toward her? dlm episod lepas2, In Joo ada nampak bruise kat badan dia...is it self inflicted atau org lain yg buat?
- dlm album yg In Hye & Hyorin jumpa dlm secret room tu, ada 1 figure yg xde (kena cut out from the pictures)...siapa org tu? could it be Park Il Bok?
- based on the photos in the album, dia nampak ceria masa zaman budak2 dulu, kontra dgn dia skrg...
- miniature model Closed Room dipamerkan as part of graduation exhibit for State Art Design majors at New York School of Theather...but scary giler model ni siap ada replika yg sama mcm cara kematian Hwa Young..and model ni dibuat pada tahun 1995, way before Hwa Young died...
- persoalannya apa kaitan model ni dgn Hwa Young?
- selain drpd Won Sang Ah, siapa lagi yg tau kewujudan secret room ni? how about Park Jae Sang?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 12:31 PM | Show all posts
4. Status kematian Hwa Young
- In Joo nampak someone ada tattoo yg sama dgn Hwa Young dlm gambar utk pameran orkid kat SG
- memang iols tertanya2 dari awal lagi sama ada Hwa Young ni betul2 dah mati especially bila ada mention Hwa Young ada buat plastic surgery sejurus sebelum kematian dia
- Hwa Young buat plastic surgery supaya menyerupai In Joo kah? so that she can act as In Joo sebab semua berkaitan pasal paper company tu atas nama In Joo
- dlm preview next episode pun In Joo ada nampak someone betul2 rupa mcm dia masa kat SG

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 12:52 PM | Show all posts
5. Lain2
- Park Jae Sang arahkan Ms. Go ekori gerak-geri Choi Do Il
- Disebabkan oleh gerak-geri Choi Do Il yg mendatangkan keraguan, Park Jae Sang arahkan dia utk bunuh In Joo sebagai bukti taat setia, kalau x dia akan dicop sebagai traitor mcm ayah dia
- Significance di sebalik scene In Joo sambut birthday kat 5 stars hotel tempat Hwa Young bawak dia makan - dlm episod 1 ada mention yg disebabkan kemiskinan, diorg adik-beradik x pernah sambut proper birthday party, so at least dia nak sambut proper birthday sebelum dia jadi kaya dgn dpt duit 70 billion won tu
- kenapa Park Jae Sang tunjuk bangunan lama yg nak dirobohkan tu kat In Hye? dia cakap lagi selamat kalau buat balik bangunan baru from scratch lepas robohkan bangunan lama...apa kena mengena dgn situasi Hyorin & omma dia? sama mcm In Hye iols pun x faham apa maksud dia
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Pikir punya pikir Park Il Bok ni driver kepada General Won. Adakah dia pernah buat something yg x sepatutnya kat Won Sang Ah that caused her trauma ? tapi kalau camtu kenapa pulak Won Sang Ah kahwin dgn Park Jae Sang & nak dia jadi President?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 25-9-2022 01:13 PM
Pikir punya pikir Park Il Bok ni driver kepada General Won. Adakah dia pernah buat something yg x se ...

Bila mrs won jerit kt park jae sang jgn sentuh dia...iols terpikir...hyo rin ni anak they all ke bukan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 25-9-2022 01:26 PM
Bila mrs won jerit kt park jae sang jgn sentuh dia...iols terpikir...hyo rin ni anak they all ke b ...

Tulah kan? Kalau dia x suka park jae sang sentuh dia, camna pulak blh dpt hyorin? Unless hyorin bukan anak kandung park jae sang…
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 02:46 PM | Show all posts
Ep 7

Oh My GOD!!!!

Don't tell me , that lady with  the blue orchid tattoo at her left ankle is Hwa Young ???!!!

Eh crazy aaah....

susah susah je In Joo lalui semua ni - tapi ...dah lah semua case sensitive matters - In Joo dah diambil Hwa Young semua...sebelum dia dibunuh - dengan nama ccount bank bru pun under her name,  fully furnished condo pun in Singapore is hers..

now what ?  Hwa Young ke sape ke hidup?


- OK , I kida like the two elder sisters, In Hyung and IN Joo dah mula bersam sama menyiasat and keeping no secrets between them.
I suka ni. Lbeih banyk depa bongkr bersama sama.

Now ade nma bru = Park Jo Il - bapa Park Jae Sang yg jahat tu ye...

dan ibu Cho do Il  yg dedahkn something setelah the two OH Sisters jumpa dia kat penjare. Good, it leads somewhere.

Cuma - tak dapat lagi the real motive, ims and agenda of this Jeongram Orchid Society ni.



Dalam perkembangan lain - og Hyo Rim and In Hye dah masuk bilik tu!!! i mean ngeri and creepy pulk sebab ade replica wrobe and little room Hwa Young...
entah entah - Ibu Hyo Rim sekarang ni..si Hwa Young ape , nyamr jado Song - A.


Apa kene dengan Cho Do Il - awat Diatak kelihatan gembira pun dengan segala  maklumat yang dikongsi Inn Joo?
Mcm dia pun ade punyai plan sendiri macam mana to putPark Jae Sang down on his knees ...sebab dia  ade cakap kat In Joo - tak nak kah kau cuba startegy lain yg bermaruah untuk  kalahkan mereka ( gang jahat lah ) ?

i mean - he cancelled off their promise/ deals kan? so ...nyawa semua depa ni dalam bahaya daripada

In Hyung
In Joo
cho do Il



Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 25-9-2022 02:46 PM
Ep 7

Oh My GOD!!!!

I tnimk cho do il misunderstood apa yg jadi dlm family dia.ye la mak dituduh membunuh org...tpkan mak dia pesan kt 2 elder sisters tu jawapamnya ialah TIDAK pd persoalan time last dia jumpa cho do il...i thimk soalannya ialah...adskah mak dia betul bunuh laki tu?then dia jumpa bapak dia.bapak dia plak buruan park jae sang...nampak dia mcm takde hati perut je bila dia sendiri  ckp kt park jae sang lokasi bapak dia n dia katanya tak kisah si park nal bunuh bapak dia camne...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 25-9-2022 05:25 PM
I tnimk cho do il misunderstood apa yg jadi dlm family dia.ye la mak dituduh membunuh org...tpkan  ...

Mgkin Choi Do Il da pakat dgn bapak dia..sebab dia tau Park Jae Sang meragui dia.. Sebab tu bapak dia selamat walapun Park Jae Sang da tau almat bapak dia
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 25-9-2022 05:25 PM
I tnimk cho do il misunderstood apa yg jadi dlm family dia.ye la mak dituduh membunuh org...tpkan  ...

Masa kejadian tu pun dia kecik lagi kan…so byk benda yg dia x faham…life is not always black & white…dia pun lepas tu kan terus dpt scholarship dari yayasan yg general Won tubuhkan tu…xtaulah apa yg diorg brainwash kat dia…
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak Won Sang-a ni bunuh diri ke? Cara dia ckp mcm mak dia bunuh diri atau mati dibunuh..adakah replika bilik tertutup tu sebenarnya kejadian sebenar kematian mak dia?.

Dua orang ditemui mati menyerupai replika bilik tu.. Yang Hyang Sook Dan Hwa Young..

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sjwma replied at 25-9-2022 06:19 PM
Mak Won Sang-a ni bunuh diri ke? Cara dia ckp mcm mak dia bunuh diri atau mati dibunuh..adakah repli ...

Possible jugak…dia kata mak dia dah xde masa dia kat high school…replika tu dia buat masa dia graduate study theatre…lepas kematian mak dia, halmoeni Hye Seok yg dia panggil syringe lady yg advise kat dia to move on & tutup pintu rapat2…mungkin dia alami sesuatu yg tragik masa kematian mak dia tu, tu sebab she never look back…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:53 PM GMT+8 , Processed in 0.134306 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list