CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Netflix 2022] LITTLE WOMEN - Kim Go Eun, Nam Ji Hyun, Park Ji Hoo, Wi Ha Joon

  [Copy link]
Post time 18-9-2022 11:18 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-9-2022 11:20 AM

ep 5

wow - Hyo rin ni ade psychic ke? she could  somehow 'see' the scene of death at Hwa Ryung's apartment?

i mean...hmm...i think , kita dah dapat lihat intra family dyamics between Park Jae Sang and his wife - Mrs Woo Sang - A  tu  and Hye Rim - i think lebih baik kalau dua budak tu cabut je dari rumah tu..just leave the house. Teruk and abusive dynamics.

Background Cho Do Il

suke pulak babak IN Hyung menyapa Cho Do Il kat depan rumah as abang ipar hahahah

so Cho Do Il ni menarik kisah silamnya - academically sound, ade girlfriend pulak yang meninggal accident - hmm...ada ast history mak dia terlibat dalam murder case.

So, now dashcam footage - Park Jae Sang - pi rumah Hwa Young  masa hari kejadian. he visited Hwa Young apartment late in the evening.So, ada saksi - kan the driver of his car - siapa?

Siapa yg ada motif yg paling relevan untuk bunuh Hwa young?

Miss Woo Sang - A - wife Park Jae Sang ke?
Park Jae Sang ke
Cho Doi  il

Director Shin ni - i rasa low probability dah sebab dia pun murdered.


menarik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2022 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-9-2022 11:18 AM
ep 5

wow - Hyo rin ni ade psychic ke? she could  somehow 'see' the scene of death at Hwa Ryung's a ...

Mrs woo tu rs mcm dia cuba lari dr park jae sang...that's why ada peluang dia pi singapore nak berjimba...dok korea kena berlakon jd isteri park jae yg terbaik...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 04:34 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 18-9-2022 11:45 AM
Mrs woo tu rs mcm dia cuba lari dr park jae sang...that's why ada peluang dia pi singapore nak ber ...

i think so, sama ada dia cuba lari untuk relieve sekejap daripada suasana toxic and abusive condition in the house / Park jae sang

atau

dia ada mission money laundering kat sana...

antara tu...


Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:13 AM | Show all posts
terlalu banyak benda yg berlaku kat epi 5 & 6...
kena tgk balik ni nak bagi betul2 hadam...
what i can say Park Jae Sang's family is crazy...
tapi antara 3 org ni : Park Jae Sang, his wife & Choi Do Il semua x boleh percaya...
and the blue orchid mcm ada kuasa to hypnotize those who smells it...

as i said previously watak In Joo ni very straight forward...apa yg dia nampak itulah yg dia pikir...
kurang bijak banding dgn adik-beradik yg lain...
In Hye tu still naif...i'm not comfortable with the scene yg In Hye & Hyorin gelak2 tgk playback documentary pasal Park Jae Sang's family...
In Hye tu x sedar ke yg dia diperalatkan dgn family tu?


Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk drama ni smp episode 3 .Best jgk .Suka chemistry diaorg 3 beradik tu .Walau tak se makjang penthouse tp smp epsd 3 ni ada vibes penthouse jgk sikit .hehe sebab joo dan tae kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-9-2022 10:13 AM
terlalu banyak benda yg berlaku kat epi 5 & 6...
kena tgk balik ni nak bagi betul2 hadam...
what i c ...

Iols pun takleh tgk abis semlm...rs berat nak concentrate n nak kena focus meeting pg ni...
Tp mmg kim goneun ada describe watak in joo tak pakai otak...straight gitu la dia mikir...boleh plak dia tjk gambar apartment tu kt in hye kt rumah park jae sang...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:05 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 19-9-2022 12:22 PM
Iols pun takleh tgk abis semlm...rs berat nak concentrate n nak kena focus meeting pg ni...
Tp mmg ...

tulah masalahnya citer ni kena concentrate kalau tgk...
dahlah dia cakap laju...sometimes kena pause byk kali nak bagi fahamkan betul2 1 ayat tu...
epi 6 ada citer pasal sejarah appa Park Jae Sang & Won Sang Ah tu...
iols x boleh nak tangkap sebab tgk masa tgh ngantuk...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-9-2022 01:05 PM
tulah masalahnya citer ni kena concentrate kalau tgk...
dahlah dia cakap laju...sometimes kena pau ...

Ini yg kena msk sini baca notes org lain...sometimes we tend to miss the points mcm alchemy tu...
Nenek sedara they all ni part of the grup...and ahli grup jgk ramai dah mati...tinggal beb je...neneknya tu selamat idak...dah mcm mana plak eh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 19-9-2022 08:17 PM
Ini yg kena msk sini baca notes org lain...sometimes we tend to miss the points mcm alchemy tu...
...

Bila diorg listkan ahli grup tu satu persatu & mention yg mostly dah xde, terdetik dlm hati iols ntah2 lepas ni nenek sedara diorg pulak yg jadi mangsa…tup2 memang betul…

Nak repeat epi 6 jap…nak tgk balik apa yg termiss…
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 09:41 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 20-9-2022 10:38 AM

ep 5 and 6

wow menarik sebab dia macam ADAMAS pulak di mana ( 1 ) In Hyung  dah dapat crack the identiti ahli kumpulan yang memuja the blue orchid tu - The blue ghost orchid katanya? oh tu nama orchid tu ye...dan dia dah dapat kenalpasti melalui penyiasatan dia on those old business documents; dia dapat crack entiti and identiti ahli kumpulan Jeogram 1973 - siapa mereka dan status mereka dan pada malam kejadian...hanya auntie dia - Oh Hye Suk je yg survived. Tapi ingat tak , si Sang - A juga tahu yg Oh Hye Suk melawat Par Jae Sang pagi tu, she peered through the glass window from the first floor room. ....dan ...Woo Sang - A ( ibu Hyo rim ) yang ternyata jelas  mempunyai kaitan kuat  dengan Jeong Gram  Society. I think tindakan terburu buru & tak bijak In hyung yg confronting Park Jae Sang tu masa PC,  sebabkan risko kepada Auntie dia and status keselamatan auntie dia.
In Hyung ni bila dia ting tong yakni when she was dominated or overwhelmed somewhat  by emotion dia jadi gopoh and nak je serang semua org, marah marah and then confronting wothout proper plan.

dan  ( 2) In Joo secara tak langsung melalui  jugak ye - dapat juga patch up and connect the puzzle of the blue orchids seen in Hwa Young and rumah Jun Ho and dekat rumah park Jae Sang kan? Tapi kenapa dia tiba tiba berubah pendirian as in tak nak percaya Cho do Il tu i tertanya...adakah ia sebahagian daripada plan Park Jae Saong atau  plan Won Song - A sehaja( solely hers)?


dan  siapakah ahli kumpulan Jeongram 1973 tu - apakah agenda group ini dan apakah sebab depa dibunuh - adakah depa ikurniakan hartanah and assets ( depakan kumulan berpengaruh kan kiranya pada masa awal pembetukan Korea katanyalah ) so adalah Kumpulan Park Jae Sang atau sapa yg berkepntingan peribadi nak bolot aset member kumpulan Jeongram 1973 ni? sebab In hyung dalam   sidang akhbar Park JAe Sang beberapa hari selepas diumumkan ada harta milikan org lain dia punyai tu , dia berdiam diri...tapi last last dia kata bapa Won Song - A yg guakan nama bapa dia sembunyikan aset ...my god....so
i think - i berteori yg park jae sang letakkan dan perolehi dana politiknya melalui penjualan atau ? pemilikan / penguasaan aset ahli jeongram  1973 ni? dan dia juga tahu exploit Hwa Young - sebab tu dia pi bunuh Hwa young so far lah...so...motif is about political funding. motive - nak dapatkan Its  - source and acqusition.


i dunno...makin menarik

oh pasal mayat Auntie Hye Suk tu = i tak rasa In Joo yang bunuh sebab Cho Do Il nampak satu kete keluar dari premis rumah Auntie tu kan ...
oh ya i memag tak suke In Hye yang memihak pada Hyo rim . sepatutnya dpa bagi saja memory card tu pada In Joo.
depa pun ade agenda kan sebab depa nak cari apa rahsia dalamilikloteng   dan nak bongkar rahsia...






Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 09:49 PM | Show all posts
I hope later In Hye would come to her senses lah , i think ...i dunno cho do Il so far tak buka langkah lagi...Go Su iM tu yg asyik asak In Joo.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2022 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary tengok drama ni... bila dah masuk circle Park Jae Sang pandai2 la jaga diri... sebab anytime je kena bunuh...

Injoo & Inhye dah hidu bau blue orchid tu... In Kyung sorang je masih selamat lagi... Ms Go dah nak create scenario untuk Injoo... next list In Kyung pulak...

Tak sempat nak tau details pasal Jeongron society tu Auntie Oh dah kena bunuh pulak... Inkyung tengah investigate pasal ni... tak taulah apa jadi kat dia nanti... mujur ada Jongho... tu pun iols harap takde plot twist dengan watak dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually 3 beradik ni masing2 ada flaws…they are all annoyed me at certain degrees…In Joo dgn dia punya simple mindedness…mudah sgt percaya kat org…dah tau blue orchid tu dangerous, dia ikut jugak cakap Won Sang Ah gi simpan orkid tu…then In Kyung yg emo & impulsive…berani sgt tegakkan prinsip dia tapi x pikir apa consequences di sebalik tindakan dia…great aunt dah bagi warning pun still nak ikut kepala dia je…In Hye tu toksah cakaplah…sanggup dengar cakap family toxic tu drpd kakak sendiri…so antara tiga2 ni xde sorang pun yg lovable…tapi sebab jln cerita best, iols x kisah semua tu…

Lagi satu, kenapa iols rasa apa yg jadi kat In Joo skrg ni sama dgn apa yg jadi kat Hwa Young? Hwa Young losing her mom before dia gi SG & now In Joo is losing her great aunt…nanti In Joo akan gi SG jugak kan sebab KGE ada shoot kat SG…
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:47 AM | Show all posts
xyla73 replied at 19-9-2022 11:57 PM
Actually 3 beradik ni masing2 ada flaws…they are all annoyed me at certain degrees…In Joo dgn dia  ...

part injoo hidu orkid tu iols mcm...whatttt..ko tau kan benda ni bahaya...kenapa la dia ikut ckp Ms Woo ni...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:48 AM | Show all posts
tapi dlm tiga2 orang ni iols paling geram adik bongsu si in hye ni...adoii..,mmg la bdk2 lagi...tapi..ko la paling annoying..tak pikir darah daging...bole mengekek2 tgk video family tu sakit ati sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:50 AM | Show all posts
smpi skang iols x boleh percaya lagi dgn choi do il...ntahhhh...sbb x jelas lagi dia ni siapa..kejab nmpk baik...kejab mcm ada udang sebalik batu...tp kiranya dia byk la jgak protect in joo...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 10:41 AM | Show all posts
xyla73 replied at 19-9-2022 11:57 PM
Actually 3 beradik ni masing2 ada flaws…they are all annoyed me at certain degrees…In Joo dgn dia  ...

agreed. tiga tiga makcik ni tak gune otak secara full capacity , sorang impulsive when she was getting too emotional, sorang lagi memang takes thinsg at face value tak leh guna otak langsung , asyik fikir takat level here and now. tengok dia boleh pi cakap and sembang dengan Cho Do Il masa kat tempat lapangan yg boleh CCTV capture , stupid or what?

In Hye ni hanya selectively using her god given brain when things are for her gain.  Nampak tak? Dia boleh pulak fikir kalau ade kepentingan sesuatu benda tu kat dia. dia ni paling i benci. sanggup pandang rendah kat family sendirik bila clingiy with the well offs, stupid jugak tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 20-9-2022 09:48 AM
tapi dlm tiga2 orang ni iols paling geram adik bongsu si in hye ni...adoii..,mmg la bdk2 lagi...tapi ...

Same... antara 3 siblings ni iols paling menyampah tengok Inhye... Park Jae Sang tu walaupun villain takdelah menyampah sangat sebab tau dia jahat... ada ke In Kyung panggil dia, dia ikut family Park Jae Sang... memang lupa diri... masa press conference pun dia ikut jugak...

In Joo & In Kyung even though tak perfect still ingat asal usul... biasalah manusia ada flaws...

Tapi apa pun iols harap Inhye tu dapatlah cari info pasal family Park Jae Sang... sebab dia macam nak tau lebih details lagi pasal family Hyorin tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2022 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
BTW masa kat Singapore nanti ada something happen... sebab iols tertengok scene spoiler... yang pastinya iols speku tu salah satu scenario yang Ms Go create..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
No wonder la Great Aunt diorang ni kaya... sebab dia join Jeongron society... tu pun sebelum mati semua fail2 dah kena shred... tak expect pulak Great Aunt ni kena bunuh awal2... so diorang kena handle sendiri la if something happen...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.133960 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list