CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Netflix 2022] LITTLE WOMEN - Kim Go Eun, Nam Ji Hyun, Park Ji Hoo, Wi Ha Joon

  [Copy link]
Post time 6-9-2022 10:15 PM | Show all posts
Rahah replied at 6-9-2022 09:50 PM
Kejap jer watak director Shin ni... Oh Jung Se berlakon 2 episodes jer...

Iols rasa stiletto merah ...

special appearance je uols...dia alami nasib yg sama mcm dlm seoul vibe...

iols pun rasa bukan dia yg hantar...
tapi scene dia dgn in joo dlm rumah hwa young tu rasa goosebump pulak..
blh bayangkan rasa cemas in joo tu camna...tinggal berdua je xde sapa blh tolong dia kalau jadi apa2...
nasib baik director shin stop lepas nmpk blue orchid...
but scene tu very well executed by both actors...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-9-2022 10:26 PM | Show all posts
Rahah replied at 6-9-2022 09:39 PM
Sedih tengok family 3 beradik ni... hutang appa pun Injoo & Inkyung kena bayar... omma diorang lepas ...

ciri2 3 beradik ni adalah sikit2 ikut karya asal..tapi xdelah ikut bulat2...
e.g.  nak kahwin dgn laki kaya sebab nak keluar dari belenggu kemiskinan, salah sorang kerja dlm bidang yg melibatkan penulisan, sorang lagi ada bakat melukis...
tapi karya asal xde plot misteri2 ni...it's more to slice of life...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 07:11 PM | Show all posts
i watched the pilot episodes.

so far menarik plot dia -

so ade 2 main plot ,  yg the last sister, youngest sister who is an art prodigy tu kesian lah - dia punya artwork diplagiarised oleh si model lukisan tu pulaks , ee geram nyer  org curi harta intelek org lain, kalau dah ade pengalaman memang geram tengok sub plot ni..dah lah parents budak ni ialah subject of interest yg kakak kedua tu...

yg the main plot interesting.


but more interesting ialah clue bunga orchid , the thieving Princess tu...ade dalam rumah Hwa Young and juga kat lokasi kemalangan pemberi maklumat yg kakak reporter tu and last sekali Director Shim

i let the plot unfolds dalam ni sebab

otaj dah berat tengok drama yg sama  complex plot  dengan ADAMAS hahahahahah

semua jenis multiple plots yg berjalan and pacing serentak ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 6-9-2022 10:06 PM
ada  yg komen kalau nak tau apa jadi dlm drama ni tgk intro...kalau tgk betul2 dlm intro ni ada tang ...

Yup...
Intro tu memang ada clue...
Kuku hijau tu tak nampak kuku siapa lagi... tapi iols speku wife Park Jae Sang... sebab iols tengok new clip video tu nampak macam suspicious la dia ni... macam dia yang control...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 6-9-2022 10:15 PM
special appearance je uols...dia alami nasib yg sama mcm dlm seoul vibe...

iols pun rasa bukan di ...

Haah... ending watak dia dalam Seoul Vibe tu pun tragis jugak... samalah dengan Little Women ni... Tapi banyak jugak la scene dia 2 episod tu...

Mula2 memang suspicious dengan Director Shin ni... especially masa dia kat rumah Hwa Young tu... Injoo tak berani nak buat apa2... tapi sebelum Director Shin mati tu instinct iols memang dia ni tak terlibat pun dengan murder case tu sebab dia dah bagitau kat Injoo...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-9-2022 08:48 PM
Yup...
Intro tu memang ada clue...
Kuku hijau tu tak nampak kuku siapa lagi... tapi iols speku w ...

Tulah kan…ramai org suspect Park Jae Sang, ntah2 wife dia lagi jahat…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 6-9-2022 10:26 PM
ciri2 3 beradik ni adalah sikit2 ikut karya asal..tapi xdelah ikut bulat2...
e.g.  nak kahwin dgn  ...

Oh... iols ingatkan karya asal memang macam ni... rupanya lain la just kekalkan pasal adik beradik tu jer... tapi interesting writernim tulis drama ni... plus drama ni 12 episodes jer... fast paced la...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 09:05 PM | Show all posts
Cuba tengok clip ni...
Iols agak suspicious dengan wife Park Jae Sang...
Watak dia ni bukan sekadar wife dia jer tapi watak penting jugak...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-9-2022 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-9-2022 09:01 PM
Tulah kan…ramai org suspect Park Jae Sang, ntah2 wife dia lagi jahat…

Park Jae Sang pun jahat tapi ada lagi jahat dari dia... iols dah tepek new clip... antaranya iols tengok dia control Inhye... plus dia nak tau macam mana Injoo boleh dapat duit banyak...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-9-2022 09:05 PM
Cuba tengok clip ni...
Iols agak suspicious dengan wife Park Jae Sang...
Watak dia ni bukan sekadar ...

Uhm Ji Won ni is a good actress…so x mungkinlah watak dia kecik je…iols first time tgk dia dlm birthcare center…she’s good in doing micro expression…pendek kata pelakon2 citer ni acting memang top notch lah…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-9-2022 07:11 PM
i watched the pilot episodes.

so far menarik plot dia -

Bukan plagiarized u... tapi curi... itu memang artwork Inhye youngest sister... dia sendiri yang lukis... that's why her sister Inkyung terkejut bila tengok kat screen tu dia menang art competition... padahal adik dia yang lukis... shameless betul... tapi i tak jadi nak kesian sebab Inhye ni memang nak masuk circle orang kaya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-9-2022 09:15 PM
Uhm Ji Won ni is a good actress…so x mungkinlah watak dia kecik je…iols first time tgk dia dlm b ...

Mula2 iols tak perasan dia... lepastu baru perasan dia berlakon drama ni... haah dia ni good actress walaupun iols jarang tengok drama dia... memang familiar sangat nama dia... episode 1 & 2 tak nampak lagi character dia tu... nampak macam biasa2 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 09:34 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 7-9-2022 09:36 PM

Antara drama2 ongoing yg iols tgk skrg, this is the most interesting sebab it’s thought provoking & ada multiple layers…yg lain tu iols drop tinggal citer ni dgn adamas je…

The script is on point…dialog kat bawah ni mcm kena batang hidung je…org yg dibesarkan dlm persekitaran yg serba kekurangan konsepnya memang sentiasa bersyukur dgn apa yg ada...tu sebab xde complain apa2...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-9-2022 09:34 PM
Antara drama2 ongoing yg iols tgk skrg, this is the most interesting sebab it’s thought provoking & ...

Agree...
Script drama ni ada vibes macam My Liberation Notes... tapi yang tu lagi puitis...
Ada lagi satu uols...
Injoo pesan kat Inhye dalam taxi tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2022 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebut pasal plagiarism, poster drama ni pun sama... kena kritik... plagiat poster Shiseido Japan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat ke genre slice of life tapi crime thriller rupanye. Setakat 2 ep ni best uols
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-9-2022 04:49 PM | Show all posts
Rahah replied at 7-9-2022 09:05 PM
Cuba tengok clip ni...
Iols agak suspicious dengan wife Park Jae Sang...
Watak dia ni bukan sekadar ...

yes..mmg tgk watak wife park jae sang ni bukan mcm watak sampingan..mesti ada la tu peranan dia...ntah2 mmg dia dalang...

iols tengok intro dia tu mesti ada clue tersembunyi kan and suh kita berfikir..tp tu laa...tgk intro epi 1 je...epi 2 i dh skip kena tgk betul2 balik

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2022 05:33 PM | Show all posts
Rahah replied at 7-9-2022 10:54 PM
Sebut pasal plagiarism, poster drama ni pun sama... kena kritik... plagiat poster Shiseido Japan...  ...

hmm, ye ke? Shiseidoooo adehh lama tak dengar cosmetics tu ....masih ade yeeee....hehehehehehehe..my oh my ..shiseido , dedulu my mom dok beli majalah wanita , jelita , keluarge semua bagai , oh my goddddd iklan iklan and jurmekap columnist majalah t dok promote semue ni lah hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2022 05:54 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 8-9-2022 04:49 PM
yes..mmg tgk watak wife park jae sang ni bukan mcm watak sampingan..mesti ada la tu peranan dia... ...

kalau tgk kat Netflix, nama Uhm Ji Won appear dulu sebelum Um Ki Joon dlm senarai casts...which means watak dia maybe lagi penting dari watak Park Jae Sang...

based on my experience kalau nak tgk darjah kepentingan watak2, tgk turutan nama pelakon dlm starting/ending credits...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 8-9-2022 03:59 PM
Ingat ke genre slice of life tapi crime thriller rupanye. Setakat 2 ep ni best uols

@xyla73 bagitau karya asal memang slice of life... k-version ni tambah thriller, mystery...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 08:29 PM GMT+8 , Processed in 0.134112 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list