CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Berita malam misteri : Tiba tiba tiba banyak ayam 'sado' di pasaran.Ajaib.Ayam dari langit?

  [Copy link]
Post time 5-7-2022 08:53 AM | Show all posts
nak tengok rupa scammer ayam dan barang asas kat Malaysia ni. nak tau harta kekayaan depa ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2022 09:26 AM | Show all posts
green~tea replied at 5-7-2022 08:50 AM
Itu NFC menipu   

Nak formulate tmr, pellet, dedak ni kena ada proper research, ada ladang  ...

bagus bagi aku buat...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 5-7-2022 09:26 AM
bagus bagi aku buat...

Jijan seman je ajak orang lain masuk bisnes.. sbb dia bisnes air liur
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bisnes air liur

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 5-7-2022 08:50 AM
Itu NFC menipu   

Nak formulate tmr, pellet, dedak ni kena ada proper research, ada ladang  ...

NFC dah ok dah..tapi execution nya kat tangan yg Salah..terus x menjadi..hope org yg buat salah dlm hal NFC Tu dihadapkan ke muka pengadilan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 01:24 PM | Show all posts
Simunggu replied at 5-7-2022 08:38 AM
ramai yg berminat mengusahkan tapi tak tahu bagaimana...bantuan kewangan?

dan ramai juga yang berjaya dapat geran dan saluran kerajaan, tapi meng'alibaba'kan peluang yang diberi.  so tugas kementerian memastikan kejayaan agenda2 terpenting spt ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap ke ayam terlebih gebu ni?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 2-7-2022 05:13 PM
Ank2 aii makan aym goreng ja..rasa xberbaloi nak beli aym fresh nak salut tepung & goreng..so beli a ...

masih harga belas2 eh yg lotus punya? minggu lepas i beli nugget ayamas. memang dah berbelas tahun tak pernah beli nugget ayamas, rupanya harga dia dah rm20 lebih sepeket. dah balik rumah masa susun brg dalam freezer i baru perasan harga kat peket tu. kalau kat kedai lagi memang i letak balik. dah la nipis2 nuggetnya. baik beli dada ayam buat popcorn sendiri. nasib lah memang jarang sgt beli nugget, teringin punya pasal haritu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
jiwasemangat replied at 4-7-2022 06:30 PM
1. Celup ayam dah lembut dlm minyak kendian saring
2. Masukkan dlm fryer, suhu rendah tapi biar la ...

ni u bagi tips goreng ayam fresh ke ayam instant? kalau ayam fresh, celup minyak pastu tak payah garam kunyit ye? i pernah try goreng ikan guna air fryer tapi bercapuk pulak kunyitnya. ahahaha jadi mcm bbnu tak reti masak pulak kejadiannya
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:12 PM | Show all posts
hanihan16 replied at 6-7-2022 02:33 PM
ni u bagi tips goreng ayam fresh ke ayam instant? kalau ayam fresh, celup minyak pastu tak payah g ...

betul...buruk kejadiannya...klu setakat nk masak ikan/ayam masak kicap..masak sambal bolehla..nk mkn gitu....x cantek..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
hanihan16 replied at 6-7-2022 02:27 PM
masih harga belas2 eh yg lotus punya? minggu lepas i beli nugget ayamas. memang dah berbelas tahun ...

Ayam goreng Tesco offer 14.99..nugget Tesco yg ok tempura tu..yg bread crumbs tu mmg nipis
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 6-7-2022 03:12 PM
betul...buruk kejadiannya...klu setakat nk masak ikan/ayam masak kicap..masak sambal bolehla..nk m ...

kan.. nak tak nak memang ada certain benda yg kena deep fryacam goreng ayam, terpaksalah guna minyak lebih sikit. kt tempat aku ni bekalan ayam takde masalah sangat. yg masalahnya telur, aduhaiiii tak nampak bayang
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 6-7-2022 09:30 PM
Ayam goreng Tesco offer 14.99..nugget Tesco yg ok tempura tu..yg bread crumbs tu mmg nipis

patutla, memang i beli yg bread crumbs tu pun
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
hanihan16 replied at 7-7-2022 06:25 AM
patutla, memang i beli yg bread crumbs tu pun

Kalau yuu ambik Tesco choice lagi nk mencarut..dah la nipis..xsedap
Kena ambik yg packing lotus tu..packing berwarna
kena belek betul2 masa beli tu sbb dia punya packing mmg nak sama dgn tempura
Tapi kalau marina ada offer aii ambik marina..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
hanihan16 replied at 6-7-2022 02:33 PM
ni u bagi tips goreng ayam fresh ke ayam instant? kalau ayam fresh, celup minyak pastu tak payah g ...

Kalau nk goreng2 dlm airfryer ni uols tetap kena sapu minyak gak masa balikan aym ikan tu..tidak la ikan ayam goreng uols kejung mcm terkena renjatan letrik

Biasa aii akn sapu dgn brush la skali lalu masa 1st half tu..lepas tu balikan kali kedua sapu skali lagi..mmg cantik kejadiannya uols..rangup gsring elok ja
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
hanihan16 replied at 6-7-2022 02:33 PM
ni u bagi tips goreng ayam fresh ke ayam instant? kalau ayam fresh, celup minyak pastu tak payah g ...

Kalau goreng kunyit x berapa rangup..cuba ubah resepi pula buat grilled chicken buat bahan perapan dia..tumbuk halia + bwg putih..letak serbuk lada hitam, sos tiram, sos kicap sket, madu dan garam..ada org tambah kiub ayam...buat byk sket nnt senang nak perap..mmg sedap..kalau nk juicy sket masa nk masuk air fryer tu splash cooking oil sket.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-7-2022 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Laku la air fryer lps ni
#TNBtersenyumlebar
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 7-7-2022 10:40 AM
Kalau goreng kunyit x berapa rangup..cuba ubah resepi pula buat grilled chicken buat bahan perapan ...

kalau grilled chicken memang i buat resepi gini, kadang perap guna pes nasik goreng segera tu je kalau malas.

tang goreng tu je lah, mesti lah tak dapat sama mcm deep fry kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
hanihan16 replied at 7-7-2022 11:26 AM
kalau grilled chicken memang i buat resepi gini, kadang perap guna pes nasik goreng segera tu je k ...

Aah tak dpt .tp iols teruskan jua..anak2 and husband pasrah lama2 dorg jadi biasa dah xde komplen dah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 05:02 PM GMT+8 , Processed in 0.385474 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list