CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Berita malam misteri : Tiba tiba tiba banyak ayam 'sado' di pasaran.Ajaib.Ayam dari langit?

  [Copy link]
Post time 3-7-2022 12:53 PM | Show all posts
epal_putih replied at 2-7-2022 07:24 AM
I beli daging.. mknn laut jer sari dua ni
Ok je x da ayam dlm menu

kalau tanya anak2 aku....
antara ayam dgn seafood....ayammmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 12:55 PM | Show all posts
dubuk replied at 3-7-2022 11:01 AM
kenapa tak ada haiwan lain yang seperti ayam

itik lah....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk kalahkan kartel ni boikot je ayam tu. Lgpun meols rasa ade je alternatif lain nk ganti ayam mcm itik dan puyuh,eh tapi satgi tu pun kene kartel gak
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 2-7-2022 05:13 PM
Ank2 aii makan aym goreng ja..rasa xberbaloi nak beli aym fresh nak salut tepung & goreng..so beli a ...

Beza teruk x rasa bila msk guna airfryer banding dgn goreng ats api

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi dengar Tok Mael berucap di radio dari Pasar Salak menyatakan yang kenaikkan harga ayam tak dapat di elakkan kerana kenaikan harga makanan ayam yang di import  
Masalahnya GOMEN amat lemah dalam mengambil tindakan yang amat tegas kepada kartel2 bangsat sampaikan bekalan ayam terputus akibat di sorok, bila yang ada di pasaran cuma ayam2 bersaiz kecil macam anak ayam
Tapi bila di umumkan harga ayam tidak jadi diapungkan tiba-tiba muncul berlambak-lambak ayam bersaiz sado di pasaran
Lantak pi dengan segala mak nenek alasan yang di berikan oleh GOMEN tapi yang nyata ialah kelemahan yang amat2 ketara dalam menangani masalah ini
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:35 PM | Show all posts
white_musk replied at 2-7-2022 02:47 PM
Masalahnya, dalam ugama suchi ada pula penyembah duit....
mereka akan gunakan penyembah pahala un ...

mmg laaa puak2 sembah tokong ramai yang sembah duit.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:38 PM | Show all posts
SonicSiLandak replied at 2-7-2022 09:09 AM
mana ada zoro..

ini semua salah UMNO..

ikhlas aku cakap, kegagalan ini juga tertelak ke tengkuk umno.  sebab sebagai pentadbir, umno gagal menekankan aspek memastikan orang2 melayu diberi tugas penting memastikan keberkesanan dan keterusan bekalan makanan.  

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:53 PM | Show all posts
zorrro_03 replied at 3-7-2022 01:38 PM
ikhlas aku cakap, kegagalan ini juga tertelak ke tengkuk umno.  sebab sebagai pentadbir, umno gaga ...

salah korang rakyat gak
zaman2 UMNO jadi gomen

korang sibuk nak jadi pondan la, gro la, main dadah la, rockstar la,

ada tanah pergi tanam ketum dan ganja

bukan nak usahakan tanah ke arah makanan

semua jijik

nak belajar universiti

pergi universiti jadi bapok, gay, pondan, bohsia, bohjan

lepas grad semua harap kerja gomen

nak kerja bawah air con

sendiri salah nak salahkan UMNO

yang pembangkang pulak

tau nak mengkapirkan orang je

dah habis kapirkan orang.. fitnah macam2

dah jadi macam ni..

semua salah UMNO

elok la..

teruskan menyalahkan UMNO

janji aku projek masuk

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkahkahkahkah


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 03:16 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 2-7-2022 08:38 AM
Chicken chop tu yang tak menahan tu { ...

serious mende camni berlaku...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 3-7-2022 01:29 PM
Beza teruk x rasa bila msk guna airfryer banding dgn goreng ats api

Bagi aii xdk la beza sgt..cuma kena pandai control suhu la..kalau terlebih masa & suhu cepat kering...jadi liat. Kena try & error...aii dah lama deep fried tukar ke airfryer ni .dah dekat 5tahun sis..so tekak ank2 mmg dah terbiasa..kopok lesong pun aii masuk airfryer ja..tapi ni kena gaul dgn minyak dulu..mmg crispy la
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kapitalis
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu ni kan mula2 salahkan kerajaan. Next salahkan cina. Sendiri x pernah salah ala2 x berdaya. Lemah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 2-7-2022 09:52 PM
Pasal kereta tu mcm betul. Otw balik kl tadi 5-6 kali nampak treler angkut kereta, semua perodua… ...

Biasalah tu..kan nk tunggu bulan julai..harga naik..sblm tu promot la kaw2 amik oder acah nnt xdpt harga lama la apa la..tiba2 skang berdedai2 stok masuk
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
chandrahusin replied at 3-7-2022 04:32 AM
To the extent smpai boleh sorok2 bekalan
Lain level pya game
Boikot je lah ayam2 tu semua

Nmpk sgt gomen kena kelentong, sebenarnya gomen bekap kartel ka rakyat? Minyak msk pun sama bila nk naik harga dan2 la ckp byk kes seludup, habistu penguatkuasa mkn gajj buta ke hapa?  Dia ingat bwk minyak botol2 blh kepit celah kelengkang ke?   nmpk nau menipunya
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 3-7-2022 11:01 AM
kenapa tak ada haiwan lain yang seperti ayam

Dubuk pun halal dimakan, cer cek dlm hadis
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Biawak dhob fadang fasir tersenyum sinis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
pu3_rania replied at 3-7-2022 01:34 PM
Tadi dengar Tok Mael berucap di radio dari Pasar Salak menyatakan yang kenaikkan harga ayam tak dapa ...

I percaya la jugak dgn gomen kalau skrg ni masih kecik size ayam n bekalan terputus. Tp elok je 1 july, berlambak2 ayam siap gemuk2. Mcm mana boleh gemuk kalau x sbb haritu sorok kan?? Tempoh terlebih matang. Klau betul sblm ni ckp ayam xnk makan sbb cuaca panas, kenapa skrg stok ayam byk & besar walaupon cuaca panas??? Kalau benda betul kita boleh terima. Tp geram sbb kena tipu. Malas nk beli ayam. Kalau beli, potong kecik2, mkn jimat2 ayam tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 2-7-2022 06:50 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...

Itu la plg sedap. Dah la susah nk dpt dkt kl selangor nasi lemak ikn tongkol.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 02:55 AM | Show all posts
pu3_rania replied at 3-7-2022 01:34 PM
Tadi dengar Tok Mael berucap di radio dari Pasar Salak menyatakan yang kenaikkan harga ayam tak dapa ...

masalah kos makanan ayam tak patut disebut sebab penternak/ pemborong semua boleh isi borang bantuan sabsidi dari kerajaan. diorang yang tanak apply. penguasa pulak tak paksa macam putin paksa oligarch sana sign borang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 03:39 AM | Show all posts
kalau boikot ayam, ada alternatif apa lagi yang murah?

untuk andartu macam aku, ayam sekor pun tak habis sebulan..
tapi yang ada anak2 takkan nak suap telur dadar ja hari2...telur pun dah naik harga..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 09:06 AM GMT+8 , Processed in 1.153574 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list