CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Berita malam misteri : Tiba tiba tiba banyak ayam 'sado' di pasaran.Ajaib.Ayam dari langit?

  [Copy link]
Post time 2-7-2022 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib iols bkn pemkn ayam tegar...lagi suka mkn ikan...so iols x terkesan sgt.. minyak masak pun jarang guna sbb iols xsuka goreng2 minyak byk...lebih suka air fryer...so x terkesan jgk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ank2 aii makan aym goreng ja..rasa xberbaloi nak beli aym fresh nak salut tepung & goreng..so beli aym goreng Tesco ni ja..biasa kalau offer 14.90 sepeket..ambik 4oack tahan la sebulan..seminggu 1pack.masak utk dia makan aym goreng ja. Goreng aym pun guna airfryer..jimat minyak

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 05:44 PM | Show all posts
ekselen replied at 2-7-2022 03:30 PM
nasib iols bkn pemkn ayam tegar...lagi suka mkn ikan...so iols x terkesan sgt.. minyak masak pun jar ...

kita pemakan ikan tegar ni pun masalah uols
ikan pun mahal
waktu duduk di Terengganu, senang sikit dapat fresh from the sea gitu
kaka  kadang2 beli ikan mackerel frozen dari pasaraya
sedap untuk bakar2, cicah air asam or sambal kicap
itu pun kaka rasa di WMalaysia ni mackerel pun di KARTELkan
mahal..2 ekor dah rm12
Baru2 ni Kuching 2 ekor mackerel import tu baru rm6.80
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
xAthenax replied at 2-7-2022 05:44 PM
kita pemakan ikan tegar ni pun masalah uols
ikan pun mahal
waktu duduk di Terengganu, senang sikit ...

abih tu kita mkn sayo je la... kangkung.. huhurrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 06:00 PM | Show all posts
ekselen replied at 2-7-2022 05:55 PM
abih tu kita mkn sayo je la... kangkung.. huhurrrrr

rojak kangkung sedap
tanam kangkung pun senang idup
buat cara hidroponik pun senang
goreng ikan masin, goreng berlacan
cukup dah makan dengan nasi panas
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sumer menda nak dikartelkan.. apa la kerajaan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 2-7-2022 06:48 PM

haiya...mau moikot ka...BMF lu olang punya..selupa...itu ayam taik hangat la..wa tau lor lu olang suka cakap mosar saja maaa....apa tarak caya- wa/lu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
xAthenax replied at 2-7-2022 05:44 PM
kita pemakan ikan tegar ni pun masalah uols
ikan pun mahal
waktu duduk di Terengganu, senang sikit ...

Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongkol sebagai pengganti kepada  ikan bilis dalam nasi lemak, menyumpah-nyumpah akak selama 3-4 hari dengan nasi lemak Terengganu yang hazabedah tu, i hate ikan tongkol
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 2-7-2022 06:52 PM
xAthenax replied at 2-7-2022 06:00 PM
rojak kangkung sedap
tanam kangkung pun senang idup
buat cara hidroponik pun senang


wa punya kidai...nasi,babi ka,ayam ka,tambah 1 sayur...lima linggit saja maaa...mulah...mulah...-tauke nasi campur...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:10 PM | Show all posts
suruh boikot ayam, marhean juga taknak asik menyalak je. ce kita reramai boikot b40 m40 semua. mastermind mesti gelabah
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 09:24 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 2-7-2022 06:50 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...

hahaha uols tak  cakap lah kot
boleh jer cakap tak mau ikan tongkol
tongkol tu kira wajib dalam menu orang terengganu
hari raya time tongkol tu lagi at the top of the food chain compare to daging
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 2-7-2022 12:33 AM
alah biasa lah
pasni benda2 yang banyak takde mesti tiba2 ada
kereta pun sama lah

Pasal kereta tu mcm betul. Otw balik kl tadi 5-6 kali nampak treler angkut kereta, semua perodua… Nampak nau nipunya takda stok
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 10:11 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 2-7-2022 06:50 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...



eh sama lah...i hate ikan tongkol....ikan tenggiri takper....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 10:44 PM | Show all posts
siang tadi carly tgk ayam super kt NSK, harga RM8.90 sekilo tp tgk mcm stok ayam lama, nampak pucat dan x fresh... jd nya beli ikan aje la...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Td beli ayam kg.. rm11 sekoq
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:32 AM From the mobile phone | Show all posts
To the extent smpai boleh sorok2 bekalan
Lain level pya game
Boikot je lah ayam2 tu semua
Tak pyh makan ayam sebulani ni
Stok2 ayam yg br keluar tu entah dh berapa kali kena injek agaknya
Klu nak makan ayam jgk beli je kat kedai2 yg tak pnh putus bekalan
Ada terbaca kat FB kwn
Dia perasan segala parts ayam aritu semua hilang - mcm drumet
Sekali smlm byk plk
Kapitalis semua ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 09:46 AM | Show all posts
kawan kata  ayam kat mydin ok lagi rege
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:01 AM | Show all posts
kenapa tak ada haiwan lain yang seperti ayam
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 2-7-2022 01:30 PM
Iols syak doc tu plan nak makan chicken chop malam nanti
Tiber plak budak ni datang kena chicken p ...

Ada pernah ternampak pembantu klinik yg isi butir butir kat mc tu.Doc main tenyeh tanda tgn je..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:53 PM | Show all posts
epal_putih replied at 2-7-2022 07:24 AM
I beli daging.. mknn laut jer sari dua ni
Ok je x da ayam dlm menu

kalau tanya anak2 aku....
antara ayam dgn seafood....ayammmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 08:44 AM GMT+8 , Processed in 0.082814 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list