CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3662|Reply: 17

Smartphone Paling Lawa Tahun Ni

  [Copy link]
Post time 1-7-2022 03:59 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 1-7-2022 04:20 PM

Nothing Phone 1
8GB RAM 128GB ROM 5G
Midrange Premium



Design Nothing Phone 1 ni cool sangat. Secara aestetiknya kelihatan menarik dan best untuk digunakan. Nothing Phone 1 ni belakangnya tembus nampak dalam. Boleh nampak keunikan binaan warna putih yang menjadikannya sebuah smartphone dalam tu. Boleh nampak coil wireless charging warna putih. Nampak kable ribbon warna putih. Skru pun nampak padan dengan keseluruhan tema putih dalam phone ni.



Kesemuanya dilindungi plat besi warna putih menutupi elektronik di dalam. Dan plat besi ni bukan hambar camtu je, ada tekstur, ada semacam corak pada permukaannya. Jelas sekali Nothing bersungguh design untuk Phone 1 ni. Semua ni disempurnakan dengan sisi bingkai aluminium dengan tulisan dot dot dot phone(1).



Jika dilihat kembali, Nothing Phone 1 ni ditambah dengan beberapa strip lampu LED. Kalau letak Phone 1 atas meja dia akan berkelip kejap. Bila kita cucuk kable kat bawah LED akan tunjuk berapa banyak bateri ada lagi. Juga kita boleh set untuk berkelip semasa menerima notification. Boleh sync LED ni juga pada muzik ringtone.


Belakang.


Sisi.


Depan.

Skrin rata dengan bezel skrin tu sama jarak kiri kanan atas bawah. Susah nak buat ni mungkin skrin bawah tu diorang lipat masuk dalam sikit nak bagi sama saiz dengan sisi lain. Detail kecil yang menampakkan phone ni sempurna.


Black or White.
RRP: RM2000.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 05:41 PM | Show all posts
kau harga minyak masak naik komplen...

ni sibuk ngn fon mende??

cuba didik rakyat berjimat cermat... fon boleh buat goreng ikan ke??? puihhhhhhhhhh

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 05:48 PM | Show all posts
Tak nak buat flip ke macam samsung. Dedolu rasa terpaling cool dah design samsung slide ke atas.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2022 07:33 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 1-7-2022 08:16 PM
SonicSiLandak replied at 1-7-2022 05:41 PM
kau harga minyak masak naik komplen...

ni sibuk ngn fon mende??

tu isu geng2 lepak mamak. ni isu geng2 lepak nasi kandaq.
laen. tak sama market.





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2022 08:17 PM | Show all posts
Mary_jane replied at 1-7-2022 05:48 PM
Tak nak buat flip ke macam samsung. Dedolu rasa terpaling cool dah design samsung slide ke atas.

flip takde sambutan sangat. jadi barang novelty fun fun sorang dua je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:33 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 1-7-2022 08:17 PM
flip takde sambutan sangat. jadi barang novelty fun fun sorang dua je.

Kisahnya I tengok dj suria fm Rara pakai flip. And daiyan trisha yang video netz kutok hidong besar, eh jahat tau orang tu kecam hidong orang. Haah trend sekarang semua harus iphone 13 pro.

I perasan juga drama kpop actor, actress kulu kilir kelek iphone. Dah takde lah berkepit dengan samsung je macam dolu2.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2022 08:52 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 1-7-2022 09:07 PM
Mary_jane replied at 1-7-2022 08:33 PM
Kisahnya I tengok dj suria fm Rara pakai flip. And daiyan trisha yang video netz kutok hidong besa ...

maybe tu barang sponsor kot semua. tapi ada sebab gak, samsung vs apple, kalau beza 500 je orang sanggup beli iphone. software iphone mantap takde saingan lah kiranya.

yg atas ni takde lawan sape2. suka suka je. unik. nampak lawa. nak lawan jugak? maybe kacau jiwa peminat iphone SE. tak power sangat pun, tapi cukup laju n smooth untuk kegunaan biasa zaman sekarang. biasa orang guna phone untuk ootd, yang ni kne guna phone kawan untuk ootd phone ni. hehehe.

kalau condo you sesimple bawah ni pun, ngam sesangat ada phone ni. kena tema semua.


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 1-7-2022 08:52 PM
maybe tu barang sponsor kot semua. tapi ada sebab gak, samsung vs apple, kalau beza 500 je orang sa ...

Design nya ala2 minimalist gitew. Padan lah nama Nothing.  

Sesuai pakai casing transparent so menyerlah lah segala skru, besi2 kat dalam. Since dia menyala2 juga kan ala fon dolu2 blinking bila ada notification masuk. Instead of flash alert macam sekarang. Haha.

Kalau betul RM2k huntonglah. Tapi dah tiap tahun keluar model baru, padahal function sama je, design je berbeza. Baik Apple focus dekat battery yang cepat sangatlah drain.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Own Nothing and you'll be happy.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 11:43 AM | Show all posts
masuk Malaysia ke??
Very limited edition kan..
Dulu aku beli OnePlus 1 Carl Pei ni.. skang dia dtg dengan Nothing phone 1 plak..
rasa mcm teruja... skang pun beli phone paling power pun bukannye fully utilise..

contohnye: 4k display tapi setting still FHD je sebab nak save battery, same goes for 120Hz refresh.. tapi setting letak 60Hz aje..
might as well beli yang mid range aje.. cuma kena make sure Camera power la.. sekarang ni berguna sgt2 camera phone tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 09:34 PM | Show all posts
spec mana spec?  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2022 08:32 AM | Show all posts

spec okay je. tak perlu tau or tanya. yg penting lawa n ada lampu lip lap lip lap.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 01:50 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 27-7-2022 08:32 AM
spec okay je. tak perlu tau or tanya. yg penting lawa n ada lampu lip lap lip lap.

pulok.  nak jadi bodo mcm sorang kat ofis aku ni.  tgk samsung flip fold.  cantik n canggih katanya. ada skrin boleh lipat2.  bila dah pakai seminggu baru tahu spec mcm anjing bodo.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 02:14 PM | Show all posts
kalau Honor 50 5G ok tak sisthur? iols suka la dia punya skrin tu melimpah sampai ke tepi ko. 66W fast charging lagi. Cuma 4300mah je lah, Kalau dia bagi 5000mah puas hati. Harga 1.4k-1.7k gitulah, ikut kedai shopee. Kat website rasmi Honor RM1,699.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2022 11:24 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 27-7-2022 11:31 PM
zorrro_03 replied at 27-7-2022 01:50 PM
pulok.  nak jadi bodo mcm sorang kat ofis aku ni.  tgk samsung flip fold.  cantik n canggih katany ...

eish.. ala2 iphone SE la senang. Maybe menghampiri/ rendah sikit je dari segi performance kalo nak banding dengan iphone SE yang bakal keluar tahun ni.

PS: Kalau dulu macam slow je, tapi banyak android phone tahun lepas (eg: samsung galaxy phones) yang sama dah terima Update Android 12 terbaru sekarang magically ada feel laju + smooth. Apatah lagi nothing phone 1 ni yang memang dia tak ubah pun android tu, sikit2 je edit bagi nampak unik theme phone ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Fizikal, specs dah cantik… tapi OS android ni, vulnerable sangat ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2022 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Harga nothing boleh tahan ye 2k ke atas. Rog6 camera ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 03:00 PM | Show all posts
Ada rezeki boleh beli
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 11:06 PM GMT+8 , Processed in 0.104761 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list