CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: YgBenar

[Tempatan] Gempar :Lapangan terbang Kota Kinabalu akan dipindahkan ke Kimanis?suatu pembaziran?Lebih baiklah baiki fasiliti jalan raya di Sabah.bincangkan(23 markah)

  [Copy link]
Post time 1-7-2022 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 1-7-2022 12:09 AM
Jauh sgat ke sis? Jalan dari KK ke kemanis ada bagus? Kalau tak, dodol kensel lah trip ke kk nanti ...

Dari KKIA sekarang (yang berada di Tanjung Aru), pi Kimanis hada la dalam 1 jam, bergantung kepada trafik. Jauuuuhhhhhh demit! Kalau dari Kimanis International Airport nak gi bandaraya KK, merasa la travel 1 jam 30 minit ke 2 jam jika jem.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 10:08 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 1-7-2022 08:48 AM
Dari KKIA sekarang (yang berada di Tanjung Aru), pi Kimanis hada la dalam 1 jam, bergantung kepada ...

Jauh persis klia lah tu. Tpi kawan sabahan dodol cakap bagus pindah sana sbb airport sedia ada terlalu dekat dgan kawasan sekeliling, nnti belon salah landing mampus itu bangunan semua
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:21 AM | Show all posts
Simunggu replied at 1-7-2022 07:58 AM
100% setuju..once ada airport di sana, jalanraya akan upgrade & MRT mungkin akan ada...dari segi lok ...

jangan mrt penuh pendekar sulu sudah la munggu


Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:28 AM | Show all posts
Edited by capiloton at 1-7-2022 10:39 AM
dua_chzy replied at 1-7-2022 08:48 AM
Dari KKIA sekarang (yang berada di Tanjung Aru), pi Kimanis hada la dalam 1 jam, bergantung kepada ...

tengok kat google map,
kimanis ke kkia = 52 km
subang airport ke klia = 57km

lebih kurang sama jer jauh nya bila airport di pindahkan.
untong la sabah dapat international airport baru.

jalan raya pun konfem baru dari kimanis sampai ke town KK
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 30-6-2022 10:16 PM
Tipulah, Asia Jaya kan dekat PJ8 {: ...

ko ni kaki..orang nk pi Menggatal...la..sibuk ko...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:36 AM | Show all posts
tak payah laa nk membazir.. ehh x paham laa kata ekonomi makin teruk
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi airport kk mmg busy. Banyak flight dari korea la china bagai kan.
Kalau boleh buat proper besarkan...why not
Tapi make sure kena jd cam klia la.
Ada bas, ada klia transit nak ke bandar pastu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 1-7-2022 02:08 AM
Jauh persis klia lah tu. Tpi kawan sabahan dodol cakap bagus pindah sana sbb airport sedia ada ter ...

Kalau fikir gini helok la pindah. Mana2 dekat area Tanjung Aru tu memang sengsara nak mampus menghadap pencemaran bunyi ntah berapa decibel tiap hari.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 11:24 AM | Show all posts
lagi jauh la dari ums kan?
kena siapkan tambang lebih la macam tu.


zaman iolss dulu dalam 20+ kot sorg sehala
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 1-7-2022 02:28 AM
tengok kat google map,
kimanis ke kkia = 52 km
subang airport ke klia = 57km

Yang sedeh ummah macam aiol la kena drive dalam 3-4 jam huntok pi epot. Seblom ni 2 jam 30 menit jah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai makin jauh pulak airport ni. Suka lagi turun kkia, amik grab pegi hotel dah boleh jalan² bandar kk.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:00 PM | Show all posts
hurmmmm
klu dipindahkan ni ibarat cam subang ke klia
camner anak nnt nk blk dr UMS klu airport dah dipindahkan
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 1-7-2022 10:34 AM
ko ni kaki..orang nk pi Menggatal...la..sibuk ko...

Kucing menggatal



Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 03:03 PM | Show all posts
Iols helok lh kt area ctu....pi bndar pun x jauh. Grab mur2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 03:21 PM | Show all posts
bung mokhtar patut komen
tp kalau iols, jalan raya yg baik jadi prioriti utama
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 04:39 PM | Show all posts
Terminal spec KLIA yang ada sekarang tu boleh angkat bawa Kimanis ka?

Location wise pun ideal ja bagi aku takde lah tengah2 bandar pun.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 04:48 PM | Show all posts
capiloton replied at 1-7-2022 10:28 AM
tengok kat google map,
kimanis ke kkia = 52 km
subang airport ke klia = 57km

50 km untuk big metro macam Kalang Valley masih dalam bandar itu pun dah rasa jauh gila.
50 km dari KK tak tau lah macam mana rasanya.



Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Masyuk projek...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 01:21 PM GMT+8 , Processed in 0.084652 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list