CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Biadab pun biadablah, saya cakap perkara benar - Tun M

  [Copy link]
Post time 1-7-2022 11:40 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 1-7-2022 11:15 AM
Cerita Forest City pun menarik
Dia marahkan tun sebab ambik tanah dia wat PTP
Jadi konon nak kacau ...

mmg menarik la smpai digelar one of the most useless mega projek in the world..huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 11:42 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 1-7-2022 11:36 AM
Kan...benci betul org berpandangan camni
Anak iols selalu terasa (anak pekerja kilang)
Padahal bay ...

orang mmg suka merasakan diri dia lebih baik dr orng lain..kita abaikan je..bkn depa bayar our bills pun kan.
alah yg nampak senang tu belum tentu senang awk..jgn kesah orang kata apa nasihat anak u cmtu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 11:40 AM
mmg menarik la smpai digelar one of the most useless mega projek in the world..huhu

Tak useless wei
Perancangan dia hebat
Cuma sebab Covid rasanya
Semua fasilitis ada kat situ
Takyah gaduh nak keluaq dari island tu
Cina China jangan buat main2
Tengokla apa jadi kat Sri Lanka
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:50 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 1-7-2022 11:46 AM
Tak useless wei
Perancangan dia hebat
Cuma sebab Covid rasanya

yeke..tp katanya tk smpai 10 unit pun umah kt situ terjual kan..
mmg la fasiliti semua ada tp tgk la utk level sapa..tp yela mybe sbb covid kan..hrp2 lepas nih ada la perkembangan tmpat tu.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2022 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 1-7-2022 12:20 PM
Orix replied at 1-7-2022 11:21 AM
sian tun.. dia nmpak trying hard sgat nak selamatkan Malaysia... despite iols tak deny kesilapan t ...


Bkn dia letak jawatan pd 2003 tu sbb org melayu dh x suka dia lg ke akibat krisis anwar masa tu dan juga dikhabarkan tekanan dari Majlis Tertinggi UMNO itu sendiri ke. Kalo bkn sbb undi cina, BN dah kalah PRU tahun 99. Masa tu cina selamatkan BN at the expense of Lim Kit Siang dan Karpal Singh. Dua2 tewas PRU 1999. Tu yg MCA berjaya tuntut universiti utk cina UTAR atas jasa selamatkan BN masa PRU99. Masa tu iols ingat lg kebencian meluap2 org melayu pd Tun Mahathir. Pak Lah menang besar PRU2004 sbb Mahathir letak jawatan. Kalo dia terus kekal PM masa tu, forecast mmg ramal UMNO tumbang PRU2004
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 11:50 AM
yeke..tp katanya tk smpai 10 unit pun umah kt situ terjual kan..
mmg la fasiliti semua ada tp tgk  ...

Tak de lah.. banyak gak dah duduk dalam 10 percent kut kalau tak silap
Banyak tenant dari pekerja kilang ngan PTP
Sebab sewa murah
Hazab nak keluar cari makan
Tak laku lagi tu.. kalau penuh tak leh emejin la camna
Herlok gak la covid ni
Dahla JB sesak ngan org Singapore dah

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:14 PM | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 11:40 AM
mmg menarik la smpai digelar one of the most useless mega projek in the world..huhu

Jgn bias kakcik, kalau tgk balik video utiub tu kan dia bagitau sbb kegagalan projek tu...Bukan sbb projek tu x sustainable tp faktor luaran, termasuk polisi Tua Kutuk yg larang foreigner beli properties, kesan pandemik yg menyebabkan krisis ekonomi dan halangan travel across the border around the world.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:16 PM | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 11:50 AM
yeke..tp katanya tk smpai 10 unit pun umah kt situ terjual kan..
mmg la fasiliti semua ada tp tgk  ...

Mmg dari awal projek tu utk cater foreigner.....bkn nak bagi local beli situ.......Target dia mcm Dubai buat projek mewah laaa....bukan nak attract local buyers tp jutawan luar yg nak tinggal berdekatan Kota Singa dgn Kos yg lebih rendah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-7-2022 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada sesape warga porem yg join protes ni dulu2?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:32 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 1-7-2022 12:02 PM
Bkn dia letak jawatan pd 2003 tu sbb org melayu dh x suka dia lg ke akibat krisis anwar masa tu da ...

well on voters side iols x deny, tapi dalam pimpinan parti semua menyokong, kalau tak, xkan la ms tun umum nk bersara org mintak dia tarik balik dan menangis2 pd persidangan tu.... Dalam memoir Tun, tun sendiri kata dia letak jawatan sbb rasa dah lama sgat dia pegang jawatan PM tu... somehow Tun ada jugak cakap sebenarnya Tun nak org2 muda yg kemudi umno dan negara dlm memoir dia... iols rs tun mmg target bangnon as next PM sbb bangnon mmg muda pun ms tu tapi bangnon rupanya...........
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 1-7-2022 03:04 AM
tapi kan kalau i jadi beliau pun i tak nak naik
sebab sakit kepala kena pikir 13 negeri
baik i foc ...

Mungkin la kot heshe tak kejar pangkat & extra allowance. Mahu stay humble terus membela, berkhidmat dan menyantuni rakyat heshe. Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:41 PM | Show all posts
_blackbird replied at 1-7-2022 12:38 PM
Mungkin la kot heshe tak kejar pangkat & extra allowance. Mahu stay humble terus membela, berkhidm ...

iols sbg org johor geli ketiak membacanya yikesss
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:52 PM | Show all posts
axl_bach replied at 1-7-2022 12:14 PM
Jgn bias kakcik, kalau tgk balik video utiub tu kan dia bagitau sbb kegagalan projek tu...Bukan sb ...

yelaaa..ada sebab kenapa si tua tu tk bagi foreigner beli..atuk tu pandang ke depan sbb tu dia digeruni oleh pemerintah luar.  Kalau pandang untung je mmg la semua nak jual.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:54 PM | Show all posts
VespaSilbe replied at 1-7-2022 12:09 PM
Tak de lah.. banyak gak dah duduk dalam 10 percent kut kalau tak silap
Banyak tenant dari pekerja  ...

eh jangan la covid ni..bio la dia pergi terus. tkde elok nya. sis dh kene covid tkmo2 dh hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 02:52 PM
yelaaa..ada sebab kenapa si tua tu tk bagi foreigner beli..atuk tu pandang ke depan sbb tu dia dig ...

Org otak tak brp nk function x boleh faham mengapa n kenapa setiap tindak tanduk atok tu… atok tu jenis pembaca tegar, di usia skrg pun otak dia masih function……
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
zulfahmimaidin replied at 30-6-2022 04:58 PM
kutty2..dlu hang jadi PM lebih kurang jah..kelantan dari dlu mcm tu hang abaikan, lebuhraya pun hang ...

aduhai confirm penyokong tegar pas ni. apa yg diabaikan kelantan tu. pemimpin2 pas yg fail dari dulu sampai skrg, masih duk dendang lagu sama. duk tunding jari kat org padahal diorg sendiri yg fail.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 10:28 AM
tp sayangnya rakyat skrg tak kenang jasa tun... iols percaya one day bila tun dah xde bru lah masi ...

yes. mmg akan jd macam ni. kalau diorg kaji la ape yg tun dah buat dan korban kan utk negara ni. n i am sure masa tuh Tun dah takde dah. baru semua akan nk kenang semua jasa dia. ramai melayu yg jd buta sbb termakan hasutan brainwashing politik kotor yg lain. sampai fakta semua dah jd kabur n confusing to people.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 03:55 PM | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 03:28 PM
Org otak tak brp nk function x boleh faham mengapa n kenapa setiap tindak tanduk atok tu… atok tu ...

itulah kan..cakap pun tk guna..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
yang duk cakap tun gila ambik harta rakyat. i nak tanya satula, kenapa tun pergi letak jawatan after dah letih2 kempen? ade ke org yg gila pangkat harta semua tu senang2 nk letak jawatan? contradict sungguh. yg betul nak tgk org gila penyamun makan harta rakyat tgk la jibby tu bermati-matian die nk pertahankan jawatan PM sama juga pak jahid tu bermati2 x nak letak jawatan tertinggi umnos tu. haa tu mmg nampak sgt la gila.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 1-7-2022 03:59 PM
yang duk cakap tun gila ambik harta rakyat. i nak tanya satula, kenapa tun pergi letak jawatan after ...

Itupun benak menilai…… benda simple kot.. atok tu punya la simple pakai bata pakai proton pakai jam casio… in fact zaman najib despite ada ISA atok x ada pecat orang sana sini sesuka hati tanpa sbb macam najib pecat orang sana sini sbb nak selamatkan diri dia dari kantoi penyamun 1mdb
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 08:59 PM GMT+8 , Processed in 0.210897 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list