CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Biadab pun biadablah, saya cakap perkara benar - Tun M

  [Copy link]
Post time 1-7-2022 10:33 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 1-7-2022 10:04 AM
Pernah sampai Forest City dak?
Kalau penuh caines mainland aku rasa rakyat dia sebanyak rakyat peg ...

tu la pasal tun M marah sbb jual pd chinese prc sana bukan chinese msia pun..dulu dia punya jaga hak negara smpai masa zmn inflasi pun dia tknk pinjam dgn IMF sbb tknk kene pegang dgn org luar..tp tula kene jgk kecam.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 10:38 AM | Show all posts
benda betul apa
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:44 AM | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 10:33 AM
tu la pasal tun M marah sbb jual pd chinese prc sana bukan chinese msia pun..dulu dia punya jaga h ...

ummah melayu ni ramai yg benak... diorg tak ada bukti pun dgan point2 utk kutuk tun... tapi biasa lah melayu... pusing2, anak tun kaya raya, tun sorg je betul ( dah kalau pak lah duk usung anak n menantu kulu kilir utk hal2 negara, najib penyamun pinjam duit 42 billion lepastu reflect pd gov yakni rakyat kalau x dpt bayar, of coz la atok bising) kalau bukan tun nak bising SIAPA LAGI ?????????????????????
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 1-7-2022 09:39 AM
Ada hikmah juga Covid, PKP & zaman PH Tun ketatkan polisi program M2H tue... kalau tak skrg dah pe ...

Ehh Tua Kutuk ni ke yg ketatkan polisi MM2H   tu?

Aku rasa bkn zaman PH la tp zaman PN...

MM2H tu bagus jer,  tp biasalah semua situasi ada give n take,  win some lose some... Xkan kita jer nk dpt benefit org lain rugi...

Cuna pada aku pengetatan polisi MM2H tu jadi lose-lose situation
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:54 AM | Show all posts
Forest city tanah di bayar

pulau batu putih tak kena bayar

itu yg bezanya....kalau kena bayar diamlah mereka mereka tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 10:44 AM
ummah melayu ni ramai yg benak... diorg tak ada bukti pun dgan point2 utk kutuk tun... tapi biasa  ...

Pengkhiabatan terbesar Tua Kutuk ni adalah tukar Royalti kpd Wang Ehsan....
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 10:28 AM
tp sayangnya rakyat skrg tak kenang jasa tun... iols percaya one day bila tun dah xde bru lah masi ...

Biasalah memana pemimpin ada baik buruk....

Jasa Tua Kutuk yg terbesar yg aku akan kenang adalah hapuskan imuniti raja2.... Tu mmg jasa terbesar beliau
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:59 AM | Show all posts
axl_bach replied at 1-7-2022 10:54 AM
Pengkhiabatan terbesar Tua Kutuk ni adalah tukar Royalti kpd Wang Ehsan....

elok lah bg wang ehsan, la ni bagi 400juta pun xtau ke mana... ujong2 tukar2 kereta merc... duk laung2 isele isele isele tapi xde pun nak beli kereta buatan isele proton tu... selayaknyalah dpt wang ehsan je... kalo di bagi sepenuhnya duit tah ke mana ditaburkan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 11:02 AM | Show all posts
TOPwind replied at 1-7-2022 12:52 AM
negara kita amalkan - Raja Berpelembagaan

yg ada kuasa dlm semua hal, ialah Perdana Menteri

waktu singapore kena zass dari malaysia
kena kawtin dgn raja melayu / agong tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 10:59 AM
elok lah bg wang ehsan, la ni bagi 400juta pun xtau ke mana... ujong2 tukar2 kereta merc... duk la ...

Kaklong,  benda besar tu Royalti tetiba mudah jer tukar kpd Wang Ehsan...

Jika benda ni dianggap kecil aku xtau nk ckp apa dah....

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:03 AM | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 10:44 AM
ummah melayu ni ramai yg benak... diorg tak ada bukti pun dgan point2 utk kutuk tun... tapi biasa  ...

yelaa kan..salah tun je depa nampak..yg duk ada kes tgh jalan kt mahkamah pun tapi orangnya bebas siap merata pegi ..eh siap berlakon lagiii...haish yg ni depa tknk pertikaikan pun
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:04 AM | Show all posts
_blackbird replied at 1-7-2022 01:46 AM
Tak sure la cuols. Kalau tgk giliran skang mcm tidak. Tapi tak tau la kot2 heshe melobi numbers ke ...

tapi kan kalau i jadi beliau pun i tak nak naik
sebab sakit kepala kena pikir 13 negeri
baik i focus negeri i je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:06 AM | Show all posts
gigahertz replied at 1-7-2022 11:04 AM
tapi kan kalau i jadi beliau pun i tak nak naik
sebab sakit kepala kena pikir 13 negeri
baik i foc ...

chuols igt diorg tu bebetul fikir ke ?????
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 10:28 AM
tp sayangnya rakyat skrg tak kenang jasa tun... iols percaya one day bila tun dah xde bru lah masi ...

Hancur la negara sekarang.. Kita tak nampak 2 3 tahun ni
5 tahun lagi
Cam kilang Sony kat Penang ambik masa 5 tahun untuk tutup
Mahathir marah sebab takut investor lari
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 10:59 AM
elok lah bg wang ehsan, la ni bagi 400juta pun xtau ke mana... ujong2 tukar2 kereta merc... duk la ...

Paip air pun tak siap2.. gah le nunjuk acara pecah tanah
Sekali korek serupa wat longkang rumah je
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:12 AM | Show all posts
axl_bach replied at 1-7-2022 11:02 AM
Kaklong,  benda besar tu Royalti tetiba mudah jer tukar kpd Wang Ehsan...

Jika benda ni dianggap ...

rasanya isu ni pernah dijawab di mana kebanyakan isu minyak tu sebenarnya di luar perairan kelantan... Rasanya jgak kelantan pernah nak saman petronas dan atok... tapi xtahu apa update nya skrg... but still, semua negeri pun x dpt banyak hasil negeri diorg, even kelantan plg ciput, selayaknyalahhh.... mcm iols ckap, kalo bg pun entah ke mana2 la kerajaan tu duk pusing duit tu mcm 400juta aritu... silap2 duk labur pd ekstremis2 agama n pondok2 tu semua... x dpt rolling balik pun duit tu... kalau masuk federal punya funding pun at least dpt la ore kelate tu berhijrah cari kerja...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 10:33 AM
tu la pasal tun M marah sbb jual pd chinese prc sana bukan chinese msia pun..dulu dia punya jaga h ...

Cerita Forest City pun menarik
Dia marahkan tun sebab ambik tanah dia wat PTP
Jadi konon nak kacau PTP
Berapa banyak peluang pekerjaan PTP bagi untuk bangsa Johor kalau Tun tak bina PTP?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:21 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 1-7-2022 11:10 AM
Hancur la negara sekarang.. Kita tak nampak 2 3 tahun ni
5 tahun lagi
Cam kilang Sony kat Penang a ...

sian tun.. dia nmpak trying hard sgat nak selamatkan Malaysia... despite iols tak deny kesilapan terbesar Tun ada lah Tun letak jawatan 2003 pd masa dia masih banyak sokongan, n dia jugak yg propose najib as TPM n PM, iols rs Tun pun serba salah...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 1-7-2022 11:21 AM
sian tun.. dia nmpak trying hard sgat nak selamatkan Malaysia... despite iols tak deny kesilapan t ...

Yuppp.. sedih kan
IJN antara idea Tun
Sebab iols dah berkampung situ 10 hari
Iols sgtlah berterima kasih ye dengan Tun
Kalaula IJN takde mati dah rasanya shuben iols
Indonesian pun banyak buat jantung situ
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 10:31 AM
background famili tk kaya tk semesti nya ko pun kene miskin..kalau berusaha pasti berjaya
ada je b ...

Kan...benci betul org berpandangan camni
Anak iols selalu terasa (anak pekerja kilang)
Padahal bayar cukai tak culas
Lantakle nak.. yg penting usaha
Nak kaya cara keji boleh jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 04:06 AM GMT+8 , Processed in 0.070137 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list