CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Biadab pun biadablah, saya cakap perkara benar - Tun M

  [Copy link]
Post time 1-7-2022 12:09 AM | Show all posts
_blackbird replied at 30-6-2022 12:01 PM
Alasan saja kot. Tgk la nnt lepas P habis tenure J naik tak ke P yg naik. Tak khen la peluang hapg ...

lepas P turn siapa pulak ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 30-6-2022 04:09 PM
lepas P turn siapa pulak ?



Lepas silver turn rembau most wanted yoo
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 30-6-2022 11:42 AM
Mohon lanjut usia Mahathir. Dia je yang berani bersuara pasal raja2.

Yang lain semua menikus.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 01:21 AM | Show all posts
_blackbird replied at 30-6-2022 04:23 PM
Lepas silver turn rembau most wanted yoo

mmg J x naik la utk 15 tahun ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:19 AM | Show all posts
True-X replied at 30-6-2022 05:19 PM
ye la kan.. elaun dia yg buat anak2 dia SEMUA BILLIONAIRE  kurang dr 20 tahun... kan kan... hahahh ...

kalau ko jd PM ko yakin ke ko tk bagi kt anak2 projek tanya je
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-6-2022 02:45 PM
Kan...iols harap dia kekal sbg MB Kedah. Konpem iols kena kecam sbb sokong abang sanusi
HIDUP  ...

meolls sbg org Kedah xda masalah dgn MB Kedah sekarang ni. Walaupun dia loklaq tp nmpk jugak buat kerja..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:27 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 30-6-2022 05:28 PM
Berapa banyak sekolah , university dengan hospital dia buat
Banyak jasa dia

kann btol tu..sekolah, putrajaya, kereta nasional byk lagi la. dia juga seorng yang bangga dengan negara nya. dia grad pun di uni tempatan je. mmg la dh jadi PM pasti kelebihan pd keluarga dia..bkn tun M je..sapa2 pun akan buat cmtu. tapi kita tgk la dari segi perubahan yang di dh buat.. ingat senang ke nak tadbir negara. Dalam persatuan jabatan pun bole tunggang langgan inikan dlm negara..bukan semua orng bole jalankan tanggungjawab tu dgn baik.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:45 AM | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 08:19 AM
kalau ko jd PM ko yakin ke ko tk bagi kt anak2 projek tanya je

berapa banyak PM dah kt malaysia ni.... anak2 dia je  SEMUA billionaire.. dia asal bukan org kaya pon... bapak dia cikgu sekolah je
anyway..ko kot kl jadi PM sakau rete bende negara mcm idola atuk ko ni..... hahahahah




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 08:47 AM | Show all posts
kerajaan mmg la kene buat hospital... sekolah.. kwajipan kerajaan kepada pembayar cukai....

tp yg dok puji spital zaman madey... dgn zaman skrg... mesti tak penah masuk spital gomen kot...

korang ni semua lahir selepas 1998 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:52 AM | Show all posts
gigahertz replied at 30-6-2022 11:12 AM
Cuba imagine Sultan Johor jadi Agong . Tun masih perdana menteri

negara kita amalkan - Raja Berpelembagaan

yg ada kuasa dlm semua hal, ialah Perdana Menteri


bergitu juga menteri Besar, Sultan tiada kuasa.


di Singapore Presiden tiada kuasa, yg ada kuasa ialah PM dia/


sama mcm di UK Jepu n dan Dll/
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:54 AM | Show all posts
Edited by TOPwind at 1-7-2022 08:55 AM

Sama juga dgn Brunei yg ada kuasa ialah PM

siapa PM Brunei, Ya Sultan juga.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 08:27 AM
kann btol tu..sekolah, putrajaya, kereta nasional byk lagi la. dia juga seorng yang bangga dengan  ...

Kan.. cam Rudy Habibi... Genius giler.. tapi dia nya wawasan mmg nak majukan Indonesia
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
VespaSilbe replied at 30-6-2022 04:30 PM
Aku tak leh emejin bila Forest City tu nanti penuh ngan warga China

Ada hikmah juga Covid, PKP & zaman PH Tun ketatkan polisi program M2H tue... kalau tak skrg dah penuh cainis tembok besar..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
TOPwind replied at 1-7-2022 08:52 AM
negara kita amalkan - Raja Berpelembagaan

yg ada kuasa dlm semua hal, ialah Perdana Menteri

Tapi kalau tgk masa isu anwar ada support MP & isu MB johor akhirnya kayangan jgk yg ada kuasa tentukan even MP @ Adun dah pilih org tertentu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 30-6-2022 05:21 PM
mmg J x naik la utk 15 tahun ni.

Tak sure la cuols. Kalau tgk giliran skang mcm tidak. Tapi tak tau la kot2 heshe melobi numbers ke lepas yg skang habis tenure. Or menuntut kembali hak penggiliran heshe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2022 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 1-7-2022 09:39 AM
Ada hikmah juga Covid, PKP & zaman PH Tun ketatkan polisi program M2H tue... kalau tak skrg dah pe ...

Kan...byk hikmah di sebalik tragedi covid tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 10:00 AM | Show all posts
tomiko_haza replied at 1-7-2022 08:19 AM
kalau ko jd PM ko yakin ke ko tk bagi kt anak2 projek tanya je

kannn...jgn sembang ler tak bagi....
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 1-7-2022 09:39 AM
Ada hikmah juga Covid, PKP & zaman PH Tun ketatkan polisi program M2H tue... kalau tak skrg dah pe ...

Pernah sampai Forest City dak?
Kalau penuh caines mainland aku rasa rakyat dia sebanyak rakyat peghelis
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:28 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 1-7-2022 08:59 AM
Kan.. cam Rudy Habibi... Genius giler.. tapi dia nya wawasan mmg nak majukan Indonesia

tp sayangnya rakyat skrg tak kenang jasa tun... iols percaya one day bila tun dah xde bru lah masing2 duk up gambar tun sambil caption2 mengenang jasa2 tun....
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:31 AM | Show all posts
True-X replied at 1-7-2022 08:45 AM
berapa banyak PM dah kt malaysia ni.... anak2 dia je  SEMUA billionaire.. dia asal bukan org kaya  ...

background famili tk kaya tk semesti nya ko pun kene miskin..kalau berusaha pasti berjaya
ada je bapak penoreh anak jd doktor, bapak doktor anak jd kutu dadah. kenapa ko nak bandingkan PM tun M je. anak2 PM2 lain tk kaya ke ..eh tkyah PM la anak2 munteri2..ada nampak mentri duk umah level marhaen ..takde de..sbb tu la berebut masing2 nak jawatan sbb nak kelebihan tu..ko je maksum kot..setahu aku ada sorang je MB umah marhaen, arwah nik aziz. yg lain semua gile kuasa.

contoh la kan..kt cameron tu dulu dengan skang bape jauh beza, dari sejuk nyaman, byk khazanah alam skang tp dh byk kene tebas...zaman sapa perintah ek?

skang bole la cakap takkan rembat rete negara, once u sit on the chair..tepuk dada tanya iman.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 03:03 PM GMT+8 , Processed in 0.088660 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list