CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Biadab pun biadablah, saya cakap perkara benar - Tun M

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 04:58 PM | Show all posts
Orix replied at 30-6-2022 03:01 PM
iols x suka dia pasal yg kes 43 trillion tu, clearly otak dia kosong sampai dia yakinnn sebut 43 t ...

ooyeke,..iolss tk tgk lak pasal tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kutty2..dlu hang jadi PM lebih kurang jah..kelantan dari dlu mcm tu hang abaikan, lebuhraya pun hang x nak wat sbb rakyat kelantan x sokong hang, tu blom kira isu miskin di sabah...hang sembang jer, last2 tunduk juga jumpa raja..porah
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
2x5 je...yang Tun apa kurangnya..projek ic sabah sampai ada bekas polis buat buku pasal kontroversi ni, sampai orang Sabah menyampah tengok hang pun... pelarian2 Rohingnya berlambak kat Langkawi sampai ada IC apa cerita??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2022 05:14 PM | Show all posts
Lista replied at 30-6-2022 05:10 PM
2x5 je...yang Tun apa kurangnya..projek ic sabah sampai ada bekas polis buat buku pasal kontroversi  ...

Report findings
The Royal Commission after going through a nine months of hearings and 211 witnesses, released a 366-page report. In the report several statements and recommendations were made:
  • Project IC may have existed.
  • Political parties were not involved in the granting of citizenship to illegals.
  • Corrupt officials were partly at fault.
  • A permanent committee or secretariat should be set up to oversee the problem of illegal immigrants in Sabah.

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:19 PM | Show all posts
tomiko_haza replied at 30-6-2022 04:56 PM
Byk jasa TUN M. bape tahun dia memerintah gaji elaun dia je berapa..tkyah sakau harta negara pun d ...

ye la kan.. elaun dia yg buat anak2 dia SEMUA BILLIONAIRE  kurang dr 20 tahun... kan kan... hahahhah
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-6-2022 05:14 PM
Report findingsThe Royal Commission after going through a nine months of hearings and 211 witnesses ...

Dan berapa ramai orang bawahan masuk ISA pasal isu ni? Orang atasan lepas tangan ya...hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 30-6-2022 04:56 PM
Byk jasa TUN M. bape tahun dia memerintah gaji elaun dia je berapa..tkyah sakau harta negara pun d ...

Berapa banyak sekolah , university dengan hospital dia buat
Banyak jasa dia


Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-6-2022 04:35 PM
Kt china dh kecoh sbb ada leak kata polisi zero covid mereka akan berlangsung smpi 5 tahun lg. Lmb ...

Deyols kalau boleh keluar dari China senang2 maka happeningla gamaknya Forest City itew sekarang ni
Sekarang nampak cam ghost city lagi
Kita tunggu lepas 5 tahun
Katanya Forest City dibuat sebab marahkan Dr M
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 05:43 PM | Show all posts
True-X replied at 30-6-2022 05:19 PM
ye la kan.. elaun dia yg buat anak2 dia SEMUA BILLIONAIRE  kurang dr 20 tahun... kan kan... hahahh ...

habistu anak2 dia semua kena jadi miskin papa kedana ke ? anak tun M x boleh nk jd kaya dengan perniagaan ? kalau kau ada bukti anak2 tun M kaya sbb sakau duit negara bg la bukti... setakat cakap2 je babi pun boleh terbang..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:44 PM | Show all posts
go TUN...perkara benar dan di depan mata....yang lain tu ntahla.....dah hilang suara kot
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisah apa dia buat waktu dia jadi PM

Yang penting dia berani bersuara


Orang lain dah kenyang ...jadi macam lembu kenyang..tak kisah pasal negara
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 30-6-2022 12:16 PM
skrg tgah prosiding kat mahkamah isu pulau batu puteh dekkkkk..... atok menjawab statement sultan j ...

Penyembah raja ujong mmg kuat sentap
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:07 PM | Show all posts
Orix replied at 30-6-2022 05:43 PM
habistu anak2 dia semua kena jadi miskin papa kedana ke ? anak tun M x boleh nk jd kaya dengan per ...

boleh kaya.... kaya dengan bail out dan contract kerajaan..... hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
zulfahmimaidin replied at 30-6-2022 04:58 PM
kutty2..dlu hang jadi PM lebih kurang jah..kelantan dari dlu mcm tu hang abaikan, lebuhraya pun hang ...

Siapa suruh undi PAS. Skrg ni PAS dh jd kerajaan pun rakyat meratib takde panggung wayang… salah atok lg ka ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:53 PM | Show all posts
_blackbird replied at 30-6-2022 08:20 AM
masa Ag-16 pemilihan dia mcm complicated sikit, suppose masa tu Bapa jagong jadi agong tapi bapak  ...

J sebenarnya x hairan dgn title agong tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 30-6-2022 11:53 AM
J sebenarnya x hairan dgn title agong tu kan

Alasan saja kot. Tgk la nnt lepas P habis tenure J naik tak ke P yg naik. Tak khen la peluang hapgrade ke supreme leader tamau di tolak mentah2 gitu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 30-6-2022 05:43 PM
habistu anak2 dia semua kena jadi miskin papa kedana ke ? anak tun M x boleh nk jd kaya dengan per ...

Anak2 najibun kaya raya x tau bisnez apa + x byr tax jota2 tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 atok kaya..nampak jelas bisnes apa.
Anak2 najib, anak2 aziz bali g, tajuddin, nazri tu harapkan harta negara yg bapak2 diorg kaut.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:55 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 30-6-2022 03:46 PM
x naklah..i prefer lg mcm skang constitutional monarchy. bknnya kita under absolute monarchy mcm Br ...

Btol, kita pertahankan status quo, Contitutional Monarchy nih penting utk semak dan imbang.....Istana dan PArlimen saling imbang mengimbangi...

Republik pun aku x setuju, absolute monarchy lagi lah jahanam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2022 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 30-6-2022 11:55 PM
Btol, kita pertahankan status quo, Contitutional Monarchy nih penting utk semak dan imbang.....Ist ...

Setuju...iols x nmpk mana2 negara jiran kita yg berasaskan sistem republik yg stabil dan berjaya. Jgn kata Singapore sbb sistem democracy mereka cuma kosmetik sahaja dan bersifat autokratik sebenarnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 08:17 PM GMT+8 , Processed in 0.178417 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list