CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Biadab pun biadablah, saya cakap perkara benar - Tun M

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 02:56 PM | Show all posts
True-X replied at 30-6-2022 02:05 PM
Tun M pon biadap.... biadap sakau harta negara nak kayakan anak2... hahahaha

ada bukti ? kalau xde, iols pun nak cakap, bab* kt hutan pun boleh terbang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 02:59 PM | Show all posts
naina replied at 30-6-2022 11:42 AM
Mohon lanjut usia Mahathir. Dia je yang berani bersuara pasal raja2.

Sekarang pun tak cukup lanjut ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:01 PM | Show all posts
tomiko_haza replied at 30-6-2022 02:52 PM
hahaha..suka dgr dia bile ceramah..nampak telus la disitu dan berani sound org2 yg salah masa cera ...

iols x suka dia pasal yg kes 43 trillion tu, clearly otak dia kosong sampai dia yakinnn sebut 43 trillion tu.... kedua psal kes dia menipuuu ms pkp dia pergi test drive kereta...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:03 PM | Show all posts
dlm hal ni i sokong jah Tun M..gegar sikit payung tuh kasik sedar diri
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:06 PM | Show all posts
Orix replied at 30-6-2022 02:56 PM
ada bukti ? kalau xde, iols pun nak cakap, bab* kt hutan pun boleh terbang

alahai... bukti depan mata... dulu boleh laa cakap... anak2 rajin usaha.... skrg zaman internet

kes balak,, kes bail out.....

cuma xde org nak bawak g naik court je,,,,, jgn nak inesen sgt laaaa... tp kl ko nak inesen jugak.. lantak ko laaaa...... aku tetap nak cakap dan ulang beribu kali " MADEY SAKAU HARTA RAKYAT"SUPAYA ANAK2 KAYA".... ulang 1000x... hahahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 30-6-2022 12:13 PM
why now baru nk bersuara

Means bersuara against royalty Malaysia?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:26 PM | Show all posts
gigahertz replied at 30-6-2022 03:12 AM
Cuba imagine Sultan Johor jadi Agong . Tun masih perdana menteri

meol pernah dgr gossip dedulu tak tau betul ke idok ya. J mcm tak boleh jadi agung lagi. sistem pemilihan sebenar tak sure mcm mana ada yg kata ikut giliran ada yg kata sistem undi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:40 PM | Show all posts
bab ni i sokong atuk
monarchy ngabiskan beras
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 03:43 PM | Show all posts
malaysia perlu di tukarkan menjadi sebuah negara republik, melayu ada bran?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2022 03:46 PM | Show all posts
Edited by mojarean_X at 30-6-2022 06:35 PM
ifanonline replied at 30-6-2022 03:43 PM
malaysia perlu di tukarkan menjadi sebuah negara republik, melayu ada bran?

x naklah..i prefer lg mcm skang constitutional monarchy. bknnya kita under absolute monarchy mcm Brunei atau Arab Saudi pun. kalo tgk politik Malaysia yg hazabedah mcm ni, better ada institusi yg above politics mcm raja2 melayu as long they act based on constitution
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:58 PM | Show all posts
_blackbird replied at 30-6-2022 07:26 AM
meol pernah dgr gossip dedulu tak tau betul ke idok ya. J mcm tak boleh jadi agung lagi. sistem pe ...

Sultan J punya giliran dah lepas ke belum ?i rasa macam giler pulak kalau J jadi Agong
pastu nak appoint Tun jadi perdana menteri
mesti masa bertentang mata tu rasa nak tarik tarik rambut.
tapi sebab ada kamera kan.

sebab nak appoint Perdana Menteri kena perkenan by Agong kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:58 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 30-6-2022 03:46 PM
x naklah..i prefer lg mcm skang constitutional monarchy. bknnya kita under absolute monarchy mcm Br ...

the problem now is that our monarch believes that they are above the law...and politicians and the monarch are plundering the country...the current political system is abusing race and religion to garner wealth...the people are being duped...our constitution needs to be re-written...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:00 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 30-6-2022 07:46 AM
x naklah..i prefer lg mcm skang constitutional monarchy. bknnya kita under absolute monarchy mcm Br ...

yang tak best sistem monarki ni.
hasil bumi semua jadi 1 di bawah dia.
macam brunei dengan Saudi negara diorang minyak je yang sumber.
tapi negara kita memacam sumber ada.
kalau lah di satukan bawah sistem monarki ...

i ingat nak turap seluruh semenanjung highway ni xde masalah lah
Tol pun boleh bubar.
minyak boleh murah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:20 PM | Show all posts
gigahertz replied at 30-6-2022 07:58 AM
Sultan J punya giliran dah lepas ke belum ?i rasa macam giler pulak kalau J jadi Agong
pastu nak  ...

masa Ag-16 pemilihan dia mcm complicated sikit, suppose masa tu Bapa jagong jadi agong tapi bapak nya dah tak fit to rule, so supposely J ler dpt, tapi ontah mcm mana jagong kini yg dpt, few month after apak nya pon mangkat. lagi 1 sebelum jadi ag utk first timer kan mesti kena jadi timbalan dulu, perak dah 2 penggal jadi timbalan since sorambi mokah naik ag. ni meol tak sure la ya betul ke idok. meol pon dgr khabor2 angin je. pemilihan sebenarya pon meol tak sure sama ada follow sistem penggiliran or undi but yg pasti nak naik jagong mesti kena dpt support at least 5 dari 9. mesti got numberssss bak kata bang non
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak leh emejin bila Forest City tu nanti penuh ngan warga China
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
pekanwoohoo replied at 30-6-2022 02:59 PM
Sekarang pun tak cukup lanjut ke?

Lanjut dan layuttt..buat londeh semua siap baru mati gituhh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-6-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
VespaSilbe replied at 30-6-2022 04:30 PM
Aku tak leh emejin bila Forest City tu nanti penuh ngan warga China

Kt china dh kecoh sbb ada leak kata polisi zero covid mereka akan berlangsung smpi 5 tahun lg. Lmbt lg lah warga china nk cikcur seluruh dunia mcm dulu. Selamat buffet2 kt hotel seluruh dunia giteww
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:45 PM | Show all posts
Edited by tripleid at 30-6-2022 07:22 PM

Atok vs JDT..mati idop balik pun iols akn tetap sokong Atokk!!

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:49 PM | Show all posts
berapa harga 1700 hektar tanah yg dijual ke org dari PRC tu?nak tahu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:56 PM | Show all posts
True-X replied at 30-6-2022 02:05 PM
Tun M pon biadap.... biadap sakau harta negara nak kayakan anak2... hahahaha

Byk jasa TUN M. bape tahun dia memerintah gaji elaun dia je berapa..tkyah sakau harta negara pun dia mmg bole kaya raya. Time TUN M la banyak pembangunan dlm malaysia nni nak banding piyem2 lain. lagi teruk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 11:57 PM GMT+8 , Processed in 0.093522 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list