CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Berita mlm seram:Kakitangan awam ini terkejut pinjaman banknya naik sehingga 600 selepas bank naikkan BR

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 30-6-2022 02:47 PM
Aku hari tu ambil p.loan beli rumah subsale rm150k, bulanan rm1800+, bila opr turun aku punya loan p ...

Berapa tahun loan tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kitaserupaaa replied at 30-6-2022 05:24 PM
Berapa tahun loan tu?

10tahun mcm bayaran honda crv lak
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 30-6-2022 04:03 PM
Pegecatbintang tersenyum sinis..

Pengecat bukan setakat senyum sinis....tapi berdekah ketawa kot. Me too terkekeh ketawa.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
loan rumah iols naik RM35
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:06 PM | Show all posts
Bermain dengan riba
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
jfq replied at 30-6-2022 02:14 PM
Sudah 28 tahun berkhidmat untuk negara, beliau terkejut dengan peningkatan mendadak

Apa kena mengen ...

Biasa laaaa..orang gomen kan selalu perasan berjasa kepada negara ngalahkan mat kilau..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 30-6-2022 09:26 AM
cipel macam kau elok makan rumput jer. embekkkk

lorrr..tula la aku tanya samdol supaya aku tak terciduk makan rumput
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 30-6-2022 05:09 PM
diorang nak kita semua hidup macam queen dengkike. Boleh dok Istana Negara, makan sedap2 naik kete ...

sangat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lg 2 tahun dpt gratuiti, golden hand shake bayar abis la loan tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang ni mmg tak tau bezake?
trmpoh pinjaman pendek = ansuran tinggi
Tempoh pinjaman panjang = ansuran rendah

Mn boleh nak sama kan kenaikan ansuran pinjaman perumahan korang dengan kenaikan ansuran pinjaman pakcik ni?

Ya rabbi. Patutla rakyat malaysia ni mudah di gula-gulakan pakatan harapan dulu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ke sebab personal loan sebab tuh naik banyak? I punya loan rumah pun naik jugak tapi tak la sebanyak tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 30-6-2022 05:09 PM
diorang nak kita semua hidup macam queen dengkike. Boleh dok Istana Negara, makan sedap2 naik kete ...

Yang menanggungnya kita semua.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 04:23 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-6-2022 04:16 PM
eh loan kereta ada yang berubah2 ke.. sorry noobs, sbb i beli kereta selama ni tak pernah pulak re ...

Dah lama dah wujud. Dia berubah ikut BR, macam loan rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 30-6-2022 11:57 AM
Betul, iolls check loan rumah yg ratus2 ribu pon, opr naik, instalment dari aroung 1.2k jadi aroun ...

Dia kata loan dia 100K. Tempoh pembayaran 6 tahun. Dia dah bayar 4 tahun, tinggal lagi 2 tahun je nak selesai. Pelik macam mana installment bulanan asal dia boleh 1.4K je untuk loan sebanyak 100K dalam tempoh pembayaran 6 tahun.

Ke dia pilih staggered installment plan? Tapi kalau staggered mesti dia dah tau dan takkan terkejut. Ke sajer berdrama buat2 terkejut?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 1-7-2022 04:33 AM
Dia kata loan dia 100K. Tempoh pembayaran 6 tahun. Dia dah bayar 4 tahun, tinggal lagi 2 tahun je  ...

Ini macik setuju

Tapi mungkin dia dah selesa atau dah terlupa atau dia tak faham sekian2 peringkat tu guane

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 05:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Personal loan 100k
Banyak betul
Renovate rumah ke?
Rumah orang gomen memang wajib reno
Sayangnya duittttt

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
adm7 replied at 29-6-2022 11:59 PM
Mungkin sebab tempoh pinjaman yang pendek sebab tu naik byk walau basis poin naik sikit je.
Apply 4  ...

Patutnye bank negara pun kene kawal gak bank ni jgn mudah amek kesempatan mcm kes ni,die tggl 2 thn je lg nk habis tetiba bank naikkan rate kan. Kalau kata dia pinjam pun pendek 4-5 thn lps masa tu mana ada lg kerajaan perkenalkan rate covid tu dan setau aku rate time covid tu offer utk yg baru buat loan je. Kalau camni senangla bank nk nangguk air keruh,next time mana2 je peminjam dh nk dekat habeh bayar tu bank naikkan rate lg mcm ni pastu kasi option overlapped loan. Sampai AJM la pinjam bank
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Apesal loan korg sume naik? Loan umah aku xnaik pon. Mcm tu je aku tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Moga dimurahkan rezeki supaya dapat habiskan pl tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Surat mcm sendiri type jah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 02:33 PM GMT+8 , Processed in 0.081919 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list