CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Berita mlm seram:Kakitangan awam ini terkejut pinjaman banknya naik sehingga 600 selepas bank naikkan BR

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 11:36 AM | Show all posts
iols rasa dia overlapped ni...tp dia lupa sbb dikaburi oleh duit dpt dr overlapped.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 11:42 AM | Show all posts
pelik gak..kenapa byk sgt naik?

even loan i pun i cek naik puluh puluh je.

atau time fasa sambungan moratarium tu, dia tak mohon kot & anggap mora tu free...jd tak bayar sampai ke sudah.

so dabel la bayar la ni....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols ambil personal loan bank ixxxx.. Bayar monthly 660..start bln jun naik ke 723

Kereta pulak loan islamic bank rxx.. Dari 809 naik 819.. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:57 AM | Show all posts
Babai replied at 29-6-2022 11:45 PM
Tak kisah apa jenis pun loan rumah tu. Bila BR naik, bulan2 pun naik. Cuma takde la naik sampai ta ...

Betul, iolls check loan rumah yg ratus2 ribu pon, opr naik, instalment dari aroung 1.2k jadi around 1.3k+ je. Yg ni kenapa naik mencanak macam nak pegi bulan? Abang gomen tengah propa ke?

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:07 PM | Show all posts
loan keta iols naik dlm 50-60 hengget gak
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:08 PM | Show all posts
ni mesti ambik loan MBSB tu..awal2 murah..lepas 5 tahun baru  naik..sapa yg keja gomen circa 2010-2012 tau la..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:11 PM | Show all posts
hurmmm baru nak tembak personal loan
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:32 PM | Show all posts
ku punye pun naik, semua hal naik sekarang ni gaji je tak naik2... sedih...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kata dia nak pencen, haruslah makin tinggi insuran nye. Silap2 mmg jenis loan yg makin lama makin naik tu.

Dekat² nak pencen buat loan 100k
Seram betul dengar nye....
Tp tu la, org gomen selalu kelabu mata dpt offer sbb senang sgt overlap sampai ajm.
Kejap² renovate rumah la...ape la....asal naik gaji, overlap
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Artikel tak lengkap.  Orang lain baca jadi ngeri.  Peminjam ni bukan ambik fixed rate.  Tapi floating rate.  Floating rate ni orang ambik bila dia lagi rendah dari fixed rate.  Berpusu2 la yang ambik dengan pemikiran short term mereka.  Tapi kalau dia kira balik berapa dia dah jimat sebelum ni dia tak sepatutnya menyalak.  Dia sendiri yang pilih.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:48 PM | Show all posts
byk betol naiknya..nanges wei huhuhu
haza punya pun naik tapi tambah RM14 jurr..bank bg option jgk samada nak jmlah sama tp panjangkan tahun..so haza pilih naik jela RM14 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 02:04 PM | Show all posts
ina_na replied at 30-6-2022 09:34 AM
Tunggu member2,saudara mara yg keje kerajaan meroyan..sblm ni kita yg keje swasta je kan di anak tir ...

nak tergelak aku baca statement hang ni.....menususk kalbuuuuu

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah 28 tahun berkhidmat untuk negara, beliau terkejut dengan peningkatan mendadak

Apa kena mengena dgn your length of service
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 02:47 PM | Show all posts
Aku hari tu ambil p.loan beli rumah subsale rm150k, bulanan rm1800+, bila opr turun aku punya loan pun turun dkt rm200+ juga sebulan, tapi tulah last aku ambil
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 03:47 AM
Cerita bohong apa ni? BR naik 0.25 je. Tiba2 installment naik dari 1.4K menjadi 2.0K?

Memang cerita bohong pun.
Baki pinjaman tinggal 2 tahun lagi je.  Kalau nak calculate interest yg baru......dah tentu kira berapa dari baki pokok yg tinggal. Lagipun kenaikkan cuma 0.25% je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 30-6-2022 09:26 AM
cipel macam kau elok makan rumput jer. embekkkk

Jemput makan steak wagyu di yestaneku:

https://b.cari.com.my/forum.php? ... ge%3D1&mobile=2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 30-6-2022 12:00 AM
Kah kah.

Berapa ramai lagi akan terceyduk.

Pegecatbintang tersenyum sinis..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 04:16 PM | Show all posts
rifaa replied at 30-6-2022 12:07 PM
loan keta iols naik dlm 50-60 hengget gak

eh loan kereta ada yang berubah2 ke.. sorry noobs, sbb i beli kereta selama ni tak pernah pulak revise monthly installment

bank antar surat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:09 PM | Show all posts
burque replied at 30-6-2022 07:37 AM
You will own nothing but you'll be happy ni apakebenda.. Pakar teori konspirashit tlg terang lebih l ...

diorang nak kita semua hidup macam queen dengkike. Boleh dok Istana Negara, makan sedap2 naik kete mewah travel naik jet semua. Tapi.. semua tu "bukan milik" kita. Tak perlu beli pun. Happy kan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak betul buat pinjaman 100k nak dekat pencen pulak tu .
Hurmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 02:19 PM GMT+8 , Processed in 0.082738 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list