CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Berita mlm seram:Kakitangan awam ini terkejut pinjaman banknya naik sehingga 600 selepas bank naikkan BR

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 08:45 AM | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 03:45 AM
Tak kisah apa jenis pun loan rumah tu. Bila BR naik, bulan2 pun naik. Cuma takde la naik sampai ta ...

mine guna BBA, maintain jer at fixed rate dari dulu..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Satu je, pandai pinjam pandai le bayar. Dah knp org nak kena kesian kat korg anak beranak pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 30-6-2022 08:37 AM
Ini mesti ada tak bayar beberapa bulan so interest dia jadi lebih tinggi ..baca fine print dlm  cont ...


Terciduk apanya? Bila dia cakap dia terkejut, maka forumer semua berbaik sangka yang rekod pembayaran dia cantik. Kalau rekod buruk, apa yang nak diterkejutkan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Biar betik?? Ke ada kesilapan, elok la call bank & discuss balik. Lagi satu asal pinjaman peribadi je mesti orang gomen..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:26 AM | Show all posts
burque replied at 30-6-2022 07:37 AM
You will own nothing but you'll be happy ni apakebenda.. Pakar teori konspirashit tlg terang lebih l ...

cipel macam kau elok makan rumput jer. embekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by glump at 30-6-2022 09:34 AM
Babai replied at 30-6-2022 09:16 AM
Terciduk apanya? Bila dia cakap dia terkejut, maka forumer semua berbaik sangka yang rekod pembaya ...


Masa PKP ada kenalan kata depa dapat call dar bank offer mora ..so depa agree.lega lah konon dpt mora ,sekali lepas beberapa bulan ..ada versi dapat Surat rumah hendak di lelong kerana default lama,bila nak bayar installment dah meningkat sebab fine print dalam contract..
Ada versi di offer mora,terima selang beberapa bulan ada pulak officer lain call kata default..terus fine print kat contract berjalan ..
So inilah antara sebab tiba2 installment jadi tinggi. Ada sampai bagus jual je umah tu sebab tinggi sangat.

https://www.imoney.my/articles/late-home-loan-payment
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 30-6-2022 09:27 AM
Masa PKP ada kenalan kata depa dapat call dar bank offer mora ..so depa agree.lega lah konon dpt m ...

Mana ada mora yang jenis main call2 terus offer. PKP mula2 dulu, mora adalah auto untuk semua. Selepas dari tu kalau nak mora kena mohon dulu. Lepas dapat hitam putih permohonan diluluskan, barulah dikira lulus. Bukan boleh main call2 je terus offer dan kita pun main suka2 terima dan terus berasa senang hati. Itu namanya salah sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu member2,saudara mara yg keje kerajaan meroyan..sblm ni kita yg keje swasta je kan di anak tiri kan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 30-6-2022 09:17 AM
Biar betik?? Ke ada kesilapan, elok la call bank & discuss balik. Lagi satu asal pinjaman peribadi j ...

Dia kata dia terkejut. So orang anggap dia jenis bayar cantik tiap2 bulan. Kalau dia jenis bayar culas, memang la interest rate akan naik mencanak seperti dalam agreement. Tapi kalau dia jenis bayar culas, apa yang dia nak terkejut? Pendek kata ini semua cerita bohong. Sama ada dia bohong bab dia terkejut (implying yang dia bulan2 ansuran cantik), atau memang angka kenaikan tu adalah cerita bohong.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 30-6-2022 09:34 AM
Tunggu member2,saudara mara yg keje kerajaan meroyan..sblm ni kita yg keje swasta je kan di anak tir ...


Nak meroyan kenapa? Kalau berhutang ikut kemampuan, sepatutnya takde isu. Kalau hutang melampau sampai culas bayar, itu salah sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
burque replied at 30-6-2022 07:37 AM
You will own nothing but you'll be happy ni apakebenda.. Pakar teori konspirashit tlg terang lebih l ...

The Great Reset 2030 tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Betoi ke tu?
Mcm.banyak bebeno kan
Tp.iols.lagi takajut pinjaman personal.dia.tu...
Rm100k...
Pastu.nak habis ni sure bank tu akan call utk.apply.loan.overlapped kan...hoho
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 30-6-2022 09:17 AM
Biar betik?? Ke ada kesilapan, elok la call bank & discuss balik. Lagi satu asal pinjaman peribadi j ...

Asal orang gomen jah, mesti pinjaman peribody, @Acikgomen duit ASB berkepuk tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:09 AM | Show all posts
mcm surat fake je ni. huhuhu bukan ke opr ni naik masa mid jun. napa dia sorg je dah naik dari may
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 09:35 AM
Dia kata dia terkejut. So orang anggap dia jenis bayar cantik tiap2 bulan. Kalau dia jenis bayar c ...

Biasa la, dah pinjam buat2 terkejut. Lain la xpernah apply loan tetiba nama naik kena bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:30 AM | Show all posts
agak2 la nk menipu pun..ni mesti ada crita lain ni..yg wartawan FMT bangang ni pun boleh jah percaya bulat2..lahabau caprut
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 10:32 AM | Show all posts
adm7 replied at 29-6-2022 11:59 PM
Mungkin sebab tempoh pinjaman yang pendek sebab tu naik byk walau basis poin naik sikit je.
Apply 4  ...

Kjaan buat mcm la... org yang dah lama memijam tu gunakan rate lama
Hok peminjam baru gunalah rate baru...
x leh terasa sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 29-6-2022 11:48 PM
Mangkok mana yang approve kecairan aliran tunai dalam pasaran, pengeluaran KWSP, gaji minimum RM1500 ...

Najibun x tau duit masuk akaun billion2 tersenyum sinis sambil probok mael luluskan kuar tabung epf sampai tinggal habuk
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 09:36 AM
Nak meroyan kenapa? Kalau berhutang ikut kemampuan, sepatutnya takde isu. Kalau hutang melampau sa ...

Faham2 je la ramai yg keje government ni hutang dia mcm mn . Pelik juga tp dah tu pilihan deme .cuma sblm ni suka perlekehkan kita.. mungkin yg naik banyak tu blm campur yg tertunggak2 kot
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:32 AM | Show all posts
Ini dah bukan ukur baju di badan sendiri. Sebab benda2 gini mana dapat nya di foresee. Pandai2 lah gali lobang, tutup lobang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 02:09 PM GMT+8 , Processed in 0.081277 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list