CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Berita mlm seram:Kakitangan awam ini terkejut pinjaman banknya naik sehingga 600 selepas bank naikkan BR

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 03:49 AM
Ko jangan caya sangat cerita bohong macam tu.

pergi la consult loan officer tu...x abes2 merempan kat socmed...tgk2 ko yg sebenarnya bingai..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 06:46 AM | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 03:49 AM
Ko jangan caya sangat cerita bohong macam tu.

nampok bnor nipunyerrr
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti buat2 terkejut pdhal baru upgrade pinjaman (lupa term dia)...sbb nk cash in hand ala2 t20. Staff gomen kan selalu camtu .
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 29-6-2022 09:03 AM
USA naikkan OPR sebab nak tarik duit dari ekonomi, nak hapuskan PERMINTAAN (nak tapi tak mampu bel ...

Ini kata mahu ikut yahudi tetapi tidak ikut yahudi system termasuk syariah compliance... US naik kan OPR... Negara lain ter ciduk sebab system tidak sama... Seperti tax return
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
You will own nothing but you'll be happy ni apakebenda.. Pakar teori konspirashit tlg terang lebih lanjut takdela nanti kitorang ni terciduk
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:43 AM | Show all posts
nasib baik la aku punya loan rumah guna BBA, yang entah kat mana islamiknya tu...  
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
burque replied at 30-6-2022 07:37 AM
You will own nothing but you'll be happy ni apakebenda.. Pakar teori konspirashit tlg terang lebih l ...

Samdol mana yang buat quote macam tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
kelana36 replied at 30-6-2022 07:43 AM
nasib baik la aku punya loan rumah guna BBA, yang entah kat mana islamiknya tu...

Tak kisah apa jenis pun loan rumah tu. Bila BR naik, bulan2 pun naik. Cuma takde la naik sampai tahap menipu macam kisah dalam thread ni. BR naik 0.25% je, tapi konon ansuran bulanan naik dekat 50%, dari 1.4K jadi 2K.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 30-6-2022 06:49 AM
Ni mesti buat2 terkejut pdhal baru upgrade pinjaman (lupa term dia)...sbb nk cash in hand ala2 t20.  ...

Sembang kari punya tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:46 AM | Show all posts
ultra78 replied at 30-6-2022 12:17 AM
When you're B40,you receive every bantuan.

bkn semua b40 yg layak dpt bantuan
ada syarat2 nya jgk


Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 07:43 AM
Samdol mana yang buat quote macam tu?

Backlog page 1

Sorang dua samdol cakap camtu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:06 AM | Show all posts
Loan 100k, 6yrs, rm1450/mth
Kalau kira total dlm rm104,400
Xkan bank untung 4,400 je?????
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:13 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 29-6-2022 11:48 PM
Mangkok mana yang approve kecairan aliran tunai dalam pasaran, pengeluaran KWSP, gaji minimum RM1500 ...

mangkok tandas tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:13 AM | Show all posts
ye ye je ko

loan iols pun naik bape puloh hengget je
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 30-6-2022 08:06 AM
Loan 100k, 6yrs, rm1450/mth
Kalau kira total dlm rm104,400
Xkan bank untung 4,400 je?????


Haruslah tipu.

Takyah susah2 kira pun dah boleh nampak menipu sejak dari awal.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 30-6-2022 07:46 AM
bkn semua b40 yg layak dpt bantuan
ada syarat2 nya jgk

Bantuan mesti ada criteria yang ketat supaya hanya sebahagian kecil B40 yang betul2 kesusahan kerana bukan kesalahan, kecuaian atau kemalasan sendiri je yang layak dapat. Sebab bantuan secara menyeluruh untuk B40 ni samalah dengan menggalakkan orang jadi pemalas dan bodoh masa zaman persekolahan dan bermalas2an di alam pekerjaan disamping main pancut dalam sepanjang masa tanpa perlu memikirkan kemampuan untuk menyara anak2 yang bakal lahir berderet kelak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 08:21 AM | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 08:19 AM
Bantuan mesti ada criteria yang ketat supaya hanya sebahagian kecil B40 yang betul2 kesusahan kera ...

but again...ade ke yg kesah




Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 30-6-2022 08:21 AM
but again...ade ke yg kesah

Pembayar cukai kesah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:25 AM | Show all posts

i mean...among them


Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini mesti ada tak bayar beberapa bulan so interest dia jadi lebih tinggi ..baca fine print dlm  contract le.ramai terceduk Kat sini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 06:32 AM GMT+8 , Processed in 0.072684 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list