CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 5645|Reply: 75

[Tempatan] Pengasas pusat rawatan Islam disyaki berkhalwat

  [Copy link]
Post time 29-6-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by LoveSungmin at 29-6-2022 10:04 AM

Pengasas pusat rawatan Islam disyaki berkhalwat

Alor Gajah: Dakwa sudah bernikah di negara jiran pada 2012, namun gagal mengemukakan sebarang dokumen berkaitan ketika diminta pihak berkuasa.

Itu tindakan lelaki warga emas dipercayai pengasas sebuah pusat perubatan Islam di sini ketika dicekup selepas disyaki berkhalwat dengan pekerjanya di sebuah rumah teres di Masjid Tanah, jam 11.30 malam tadi.

Pengarah Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) Datuk Che Sukri Che Mat berkata, serbuan dilakukan hasil maklumat awam berhubung kegiatan lelaki warganegara jiran berusia 60-an bersama pasangannya berusia 40-an.

Menurutnya, hasil siasatan, pihaknya mendapati lelaki itu mengamalkan kaedah 'perubatan jarak jauh' bagi membuang saka dan mempunyai ribuan pengikut di seluruh negara termasuk mempunyai saluran YouTube sendiri.

"Bertindak atas maklumat itu sepasukan penguat kuasa Jaim mengesan aktiviti maksiat di sebuah rumah teres di sini dan berjaya menahan lelaki itu bersama pasangannya yang juga ibu tunggal anak satu.

"Dia mendakwa sudah berkahwin di negara jiran pada 2012, namun gagal menyerahkan dokumen pernikahan yang sah apabila diminta dan memberi alasan ia sudah diserahkan kepada pihak lain untuk urusan pendaftaran walaupun sudah hampir 10 tahun," katanya kepada media selepas menyertai operasi cegah maksiat di sini yang berakhir pada 3.30 pagi itu.

Che Sukri berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 53 (1) dan (2) Enakmen Kesalahan Syariah (Negeri Melaka) 1991 kerana berkurung atau bersekediaman sehingga mendatangkan syak, dan jika sabit kesalahan boleh didenda maksimum RM3,000 atau 24 bulan penjara atau kedua-duanya sekali.

Dalam pada itu, Che Sukri berkata, pihaknya sedang memantau kaedah perubatan jarak jauh diamalkan lelaki terbabit dan merujuk kepada Jawatankuasa Fatwa bagi memastikan ia tidak bercanggah dengan ajaran Islam.

"Kita sedang menunggu keputusan terakhir daripada pihak Jawatankuasa Fatwa, jika kaedah rawatan itu disahkan bertentangan dengan Islam, mereka berhak untuk halang dia termasuk menasihatkan pengikutnya supaya tidak mendekati kaedah rawatan itu," katanya

Disiarkan pada: Jun 29, 2022 9:23am

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-6-2022 10:10 AM | Show all posts
Tabib Adam kah ni? dulu masa heols jual minyak-minyak herba, cakap la event kat mana sekali pun, heols pasti akan mencemar duli.. sekarang, kalau sabtu / ahad, penuh kereta kat halaman rumah heols.. yang datang berubat semua orang luar..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 29-6-2022 10:10 AM
Tabib Adam kah ni? dulu masa heols jual minyak-minyak herba, cakap la event kat mana sekali pun, heo ...

dari komen FB, mungkin betul tekaan uols..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 10:30 AM | Show all posts
Themilo replied at 29-6-2022 10:10 AM
Tabib Adam kah ni? dulu masa heols jual minyak-minyak herba, cakap la event kat mana sekali pun, heo ...

aku pon nak cakap dia jugak
mcm dia je
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 10:48 AM | Show all posts
lelaki itu mengamalkan kaedah 'perubatan jarak jauh'


tapi tak tahu nk kerna serbu

Dakwa sudah bernikah di negara jiran


mmg ada sesuatu le tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 10:59 AM | Show all posts
Youtuber?



Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:01 AM | Show all posts
claimed dah nikah 10 tahun... tiba- tiba ade yg buat aduan mereka bersekediaman?

Musuh perniagaan kah? Jaki beliau byk pelanggan?

Wallahulam...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:04 AM | Show all posts
haram tak kenal huhu
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-6-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols.tak.kena.pulok dia neh...
Kad nikoh.mmg kena ado okay dalam purse ke wallet
Apa apa hal..ko tunjuk aje kad tu..
Takyah le nak usung sijil sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak kenal

Anyway malu lah dah tua2 pun kena skodeng dan ditangkap.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:10 AM | Show all posts
"perubatan jarak jauh"

hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:12 AM | Show all posts
lorhhh tabib Adam ke yg kena ni
dulu kakak sepupu kaka pernah gie berubat dgn dia
klu betul x menikah maka nikah ajelah
nnt byr ajelah denda sbb salah kan berkhalwat tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
tak kenal sapa tabib ni, mmg famous ke, betul kot dah menikah tapi tak settle lg kat sini

tapi kan iols nak tergelak, dua benang tt pasal khalwat
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:31 AM | Show all posts
Sorry x kenal....mgkn popular area melaka kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:33 AM | Show all posts
dia bukan warganegara sini ye?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:36 AM | Show all posts
kalau betul dah nikah tak pa lah..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-6-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboi pak lebaiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Meleis caprut memang suka percaya perawat2 caprut jugak kan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:51 AM | Show all posts
tabib adam scammer. berubat tempat dia ni ribu2 ok kena standby duit. bapak meol pernah mendesak nak gi sini akibat terpengaruh dengan youtube, lagi pon bapak meol mmg sejenis bukan boleh di tegur or dinasihatkan pon. bila gi situ total bil RM1,200.00 sakit nya sama je tak baik pon. lagipon dia ni bukan dah bini 4 ke kena tangkap khalwat lagi dengan staff sendiri pastu menipu pula kata dah kahwin 10 thn tapi sorg pon taktau ko dah kahwin. kalau hobi menipu tu mmg dah sebati dengan dna mmg menipu je lah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 29-6-2022 11:29 AM
tak kenal sapa tabib ni, mmg famous ke, betul kot dah menikah tapi tak settle lg kat sini

tapi kan  ...


jangan la gelakkan iols.. kebetulan je iols terjumpa artikel khalwat ni dedua kat melaka pula tu.. hopefully yang ni takda OT
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic
Light Toys
Mags_Premiums00Light Toys
Views : 801 Replies : 3
ahli kumpulan Hujan memang kantoi dah ngan wartawan
leftenanhensemahli kumpulan Hujan memang kantoi dah ng
Views : 92487 Replies : 1055
Misteri orang hilang
noraidil_06Misteri orang hilang
Views : 67125 Replies : 406
BLACK ADAM
SY_MumiBLACK ADAM
Views : 1362 Replies : 9
Belia Melayu aktif seks
ultra78Belia Melayu aktif seks
Views : 3117 Replies : 68
Aksi bebas isteri dan suami orang dalam aksi membudayakan bertentangan dengan Islam ahlus sunnah wal jamaah Al-Asya’irah wal Maturidiyah sesuatu yang berani.Dipuji pejuang sekular dan liberal
YgBenarAksi bebas isteri dan suami orang dalam
Views : 734 Replies : 29
Gempar bumi :Kajian Saxo Bank kata UK bakal 'turun pangkat' kerana terjerumus dalam pelbagai krisis ,jadi negara membangun semula.Anda terkejut?
YgBenarGempar bumi :Kajian Saxo Bank kata UK ba
Views : 1310 Replies : 31
Let's Talk about Male Fertility
LumirousLet's Talk about Male Fertility
Views : 426 Replies : 1
Dr. Hafeez tegur netizen yang melabel Pesakit Cacar Monyet Dikaitkan Dengan ‘Gay’ dan bahayanya golongan MSM
YgBenarDr. Hafeez tegur netizen yang melabel Pe
Views : 1186 Replies : 33
BEST FLOORING WHICH SPREADS ITS BEAUTY IN EVERY HOME!
noorazila123BEST FLOORING WHICH SPREADS ITS BEAUTY I
Views : 1861 Replies : 8

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 11:07 PM GMT+8 , Processed in 0.201131 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list