CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1287|Reply: 7

[KBS2/iQIYI 2022] JINXED AT FIRST -Seohyun, Na In Woo

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 2-7-2022 09:59 PM


Profile
Drama: Jinxed at First (English title) / Jinx's Lover (literal title)
Revised romanization: Jinxui Yeonin
Hangul: 징크스의 연인
Director: Yun Sang-Ho
Writer: Han Ji-Hye (webcomic), Goo Seul (webcomic), Jang Yoon-Mi
Network: KBS2
Episodes: 16
Release Date: June 15 - August 4, 2022
Runtime: Weds. & Thurs. 21:50
Language: Korean
Country: South Korea

Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Gong Soo-Gwang (Na In-Woo) sells fish at a traditional market. He is known as an unlucky man and, because of this, people try to avoid him. His life wasn't always like that. At one time, he had a bright future. After Gong Soo-Gwang met Lee Seul-Bi, his life totally changed. Whenever he dreams of Lee Seul-Bi, something bad happens to him. For the first time in 7 years, Gong Soo-Gwang meets Lee Seul-Bi again.

Meanwhile, Lee Seul-Bi has a special ability. Whenever she touches someone, she can see that person's near future. She got that special ability from her mother, who also has the same ability. Lee Seul-Bi and her mother have lived in captivity for a long time due to a CEO, who uses their special ability. Lee Seul-Bi is able to escape with her mother’s help. She then meets Gong Soo-Gwang for the first time in 7 years.

Credit: Asianwiki

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-6-2022 10:26 PM | Show all posts
TEASER...

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 11:32 PM | Show all posts
huhu thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:47 PM | Show all posts
citer ni best , awat semua tak tengok? lawak ade , sedih ade....best
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-7-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 2-7-2022 08:47 PM
citer ni best , awat semua tak tengok? lawak ade , sedih ade....best

Sorry I tak dapat join... sebab tengok drama lain...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni best. Seul bi mcm budak2 sbb di kurung sejak lahir. Dah eps 6 tak sabar nak tunggu next eps
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Beribear replied at 2-7-2022 10:57 PM
Citer ni best. Seul bi mcm budak2 sbb di kurung sejak lahir. Dah eps 6 tak sabar nak tunggu next eps

boleh tgk kat mana citer ni? kat dramacool ada epi1 je
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:26 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-8-2022 08:11 AM

idahtegokdrama ni daripada ep 1 - 16 , so

well plotwise i give 3.2 - 3.55/ 5  je - maksudnya okay je plot dia, ade idea baru tentang cerita fantasy romance, comedy ni  yang nampak menarik, citer pasal satu golongan wanita yg secara turun temurun dikurniakan kebolehan untuk melihat masa depan, memberikan tuah kepada guardian mereka  dengan menyerap bad luck yg mana over time,  bad luck yg depa serap daripada tuan yg menjaga mereka ni menajdi satu sumpahan yg akan diperturunkan oleh waris lelaki dalam family tuan mereka ni.

Golongan wanita ni apabila berkahwin dengan sesiape je, akan menurunkan ability mereka kepada anak perempuan mereka pula.  Selain daripada dapat melihat masa depan , mereka ini juga  memberikan tuah yg baik , depa juga mempunyai upaya untuk memukau orang , sebab tu depa kena pakai gloves. SeulBi dan ibunya Mi - Soo adalah keturunan daripada wanita istimewa ini dan mereka ni hidup dalam kurungan di atas menara hotel Geumhwa Group. Geumhwa group ni ada CEO tamak and ayah dia pulak juga tamak and telah disumpah oleh  kuasa Witch yg ada pada Mi Soo ( mak SeulBi ni ) dan depa tak nak juga lepaskan Seul Bi and ibunya tu, Mi Soo.

So , Seul Bi yg jadi watak utama dan Soon Kwang ( Na In woo ) ni bertemu secara tak sengaja  dalam satu  gathering  anak lelaki CEO geumhwa ni  di kediaman keluarga Geumhwa ni lah and secara bawah sedar terdetik hatinya untuk  ke arah satu chamber ni - dan, di situlah pertembungan dia dengan seul bi ni berlaku.  bertitik tolak daripada  saat pertemuan tu lah dan situlah kehidupan Soon Kwang yg aman damai bahagia itu, telah mula menjadi porak peranda dan tragedi yg amat sedih. Mana tidaknya setelah bapa Seul Bi tu mendapat tahu yang Seulbi telah escaped daripada kurungan dan ketika Seul Bi pulang dengN soon Kwang  maka , sejak dari itulah kehidupan soo Kwaong dirundung malang dengan kematian ibunya yg dilanggar lari and Soon Kwang juga hampir dibunuh oleh Keluarga Geumhwa - kerana dia adalah contact pertama yg tahu kewujudan Seul Bi. Pendek kata semua yg negatif yg berlaku pada kehidupan Soo Kwang ni bemula selepas insiden itu.
so bermula dari situ kita boleh lihat betapa peritnya kehidupan Soon Kwang ni and Seulii munncul  kembalidamerubah kehidupan soon Kwaong dalam pelbagai aspek : emosi, psychologi , financial and semualah.
So babak daripada ep 1 - 9 okay lagi , the plot development  is good, and you could appreaciate the good chemistry between Na In Woo and female lead. Then ade supporting casts , semua okaylah not that great but good enough to exert the needed impact on the main plot .

Ep 10 - 13 - okay agal slow paced but , all the backstory and the interconnection between SeulBi and Mi Soo and Soo  Kwang during their childhood lives are revealed. So , akan tahulah semua jawapan yg misteri dalam ep 1- 19 , apa kaitan gambar yg depa jumpa between Soon Kwang and MAK Seul Bi tu- apa ke hal yg jadi begitu. Apa kaitan Min Joon and Seul bi ? apa kaitan curse  sumpaham Kelaurga Geumhwa and si ibu Misso tu ( ibu Seul Bi ) dan bagaimana nak menokhtahkan segala sumpahan yang berlaku...

so..overall  yg best lagi ialah ialah supportin casts and comic characters kat babak babak mereka di satu market basak _ Seodang tu - di mana Soon Kwang yg malang tu menjadi penjual ikan ...and kat siti kita dapat meliaht dinamik antara peniaga , keletah depa yg best tau and seulbi....

so citer ni ..okaylah ...okaylah

Na In Woo ni awat setelah Mr Queen dia tak dapat watak yang mencabar sikit ye?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 11:32 PM GMT+8 , Processed in 0.101437 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list