CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Tak mampu ke hospital swasta,pesakit Terpaksa Tunggu 12 Jam Untuk Dirawat, Doktor ini kata hanya 5 kakitangan sahaja yang ada

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ina_na at 28-6-2022 01:20 PM

Pernah kene sidai ..dtg kul 6petang..2pg br doctor panggil..msk bilik doctor dah lembek.. letak je terus ubat yg dah makan..bgtau je sy dah x larat sgt..doc check2..bgtau masuk wad ye panas sgt ni..msk wad kn buat check darah..demam panas gila sbb alegik ubat antibiotik.. seminggu gak la dlm wad.. first timer msk wad ms ni x de ms nk cuci mata tgk doctor ensem2.. kepala mcm nk pecah..teruk btl alegik antibiotik ni..hehehe..ms keluar free je..pdhal ms tu dah keje..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg aku geram tu beratur sekali dgn bangla indon rohingya bagai tu... Bukan sakit teruk pon diorg, demam biasa, pastu sorg je sakit, datang bawak sekampung, lom lg kes mabuk di siang hari, aku rs cam nak suruh gov naikkan je kos utk pendatanf asing ni,

Bsalin kat gov pon blagak nak mampos, hujung2 xleh bayar, maki doctor.dgn nurse
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kaishi replied at 28-6-2022 01:19 PM
Yg aku geram tu beratur sekali dgn bangla indon rohingya bagai tu... Bukan sakit teruk pon diorg, de ...


Tuk dia org rsnye mmg mahaii skt dr kita ni..cuma x semahal klinik swasta tu la.. kalo beranak pun beratus gak dia org kene.. tu sebab ade pati perempuan lps beranak lari je tinggalkan anak..alasan x mampu nk bayo.. tp anto duit ke kg mampu lak
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 01:37 PM | Show all posts
rakyat malaysia... hantorla anak2 korang jadi doktor/pegawasi perubatan...

kurangkan la niat nak anak jadi ostad ostazah
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Jom swastakan kesihatan dan wajibkan insurans kepada rakyat mcm 40 negara maju lain.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 02:03 PM | Show all posts
Dorang ni tak faham istilah kecemasan masalahnya. Masing2 bajet gi jabatan kecemasan hospital.. dgn harapan dilayan cepat. Walhal cirit birit aje pon. Bole je kan pegi outpatient clinics.. or swasta jika mampu. Jabatan kecemasan.. kalau ko dihantar ke green zone.. balik je la.. berakar menunggu. Melambak emergency cases dorang kena handle.

Aritu bawak adik pegi HTAR.. siap ada zone YELLOW URGENT lagi.. kira in between yellow n red zone. So adik aku kena refer ke Yellow Urgent ni. Sbb dia ESRD patient. Dtg tghari.. kol 2am baru discaj setel segala mala test. Segala test kena buat. Itu kelebihan spital gomen.. dia rule out segala possibilities. Tapi lunyai la badan menunggu. And.. aku cuma bayar sengget je!
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 28-6-2022 11:14 AM
Ke manakah pergi budget karajaan malaysia...

akak rasa sekarang ini sudah tiba masanya untuk kena ...

Setuju. Sebab semua barang pun naik harga tapi caj pendaftaran tak pernah berubah dari dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 07:41 PM | Show all posts
Aku selalu ke Emergency klu sakit tu dtg lepas tgh malam kecuali sesak nafas sebab aku ada masaalah jantung..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
saviour_09 replied at 28-6-2022 09:23 AM
swasta pun 2 jam kena sidai sis

skrg ramai gila org sakit demam batuk selsema etc.

Haah la.. swasta pun sama je dr dulu lg lembab. Sejam dua kena tunggu kalau appointment doctor. Bahagian emergency plak sejam tunggu.. tu pun kdg tgk lengang xde org sgt tp kena tunggu gak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 28-6-2022 09:49 AM
kalau boleh rawat sendiri rawat je kat rumah
contohnya tanam pokok ganja

Geng yasin ke ni



Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je swasta or gomen. Aku pun selalu kena sidai kat swasta. Tambah lagi kalau guna insurans. Tapi tadi aku pergi bawa anak aku demam kat outpatient swasta… tak guna insurans.. eh laju pulak tak sampai 1hour siap blood test result etc. Tapi melayang la almost 1k.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Di sri lanka bayar rm1 jugak ke
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
True-X replied at 28-6-2022 01:37 PM
rakyat malaysia... hantorla anak2 korang jadi doktor/pegawasi perubatan...

kurangkan la niat nak an ...

Gaji doktor kecik.. kerja macam orang gila baru lah merasa 5 angka.. kalau harap basic je, gaji lebih kurang bangla petik kelapa sawit (campur OT)  jah

Baik jadi driver grab je.. santai2 boleh dapat 6-8k sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
kadang2 rezeki jugak g hosp gomen ni
mcm meols 3 jam je dh selamat naik ke ward
tp datang tu mmg dlm kondisi separuh namati dh la
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
iols selalu ke emergency sbb anak asthma chronic so mmg tak merasa la kene sidai. kdg2 abam MA kat depan kaunter tu terus je hantar ke tempat neb, dia yg tlg reg bagai.
kes baby plak sbb dah biru longlai smpai doc keluar ke tempat kaunter terus check2 amik darah sedar2 dah dlm wad tggu utk scan.
tp kalau stakat demam even teruk skalipun mmg iols x pernah ke gomen, terjah je la private tp still menunggu jugak 2jam gitu cuma tmpt berekon kerusi empuk kurang sket nak mrh
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh pergi HKL kan? Semoga bertambah baik servis kesihatan awam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf. Susah nak cakap setakat "demam" sahaja.
Meningitis pun bermula setakat demam. Tapi jika lambat dikesan, boleh hilang nyawa.

Zon berwarna kan dah ada. Kita yakin yang sedang menunggu wad itu rata-rata kes serius yang dah diasingkan dari kes biasa berdasarkan pemerhatian M.O. yang bertugas.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 28-6-2022 11:14 AM
Ke manakah pergi budget karajaan malaysia...

akak rasa sekarang ini sudah tiba masanya untuk kena ...

@caprut  tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 28-6-2022 11:29 PM
@caprut  tersenyum sinis {: ...

Da gelak2 da. Tk sabar tggu BN memeritah utk hapuskan pula subsidi kesihatan
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
jagalah kesihatan anda semua.. hahaha sama penat jugak kalau jd peneman org sakit.. elok x sakit, terus lemau menunggu 5-6 jam..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 08:27 AM GMT+8 , Processed in 0.078626 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list