CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] JPM minta kerjasama pemilik TikTok dakwaan ‘Pegawai Kerajaan Mengular’

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 10:28 AM | Show all posts
kitaserupaaa replied at 29-6-2022 05:19 PM
At least tanah nye ada kan. Kes aku lagi berat. Geran valid dari pejabat tanah, tapi aku dapat tah ...

Wah lagi complicated. Moga dapatla selesai dengan secepat mungkin.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 11:35 AM | Show all posts
sebok suruh bagi bukti..nampak sangat ko pun tak buat kerja..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 09:09 AM | Show all posts
kitaserupaaa replied at 28-6-2022 06:13 PM
Aku pernah juga berurusan dengan pejabat tanah kt selangor ni. & faham la juga kalau kadang2 pegaw ...

Pejabat Tanah mana tu he2... kes pejabat tanah ni mmg macam2. Ada yg kes dari datuk, turun ke anak..sekarang cucu pula sambung ambil alih...tak tau la boleh settle ke tidak.
Ada yg tipu pelan, ada yg datang mengadu kata geran hilang....nak minta geran baru. Bila semak geran ori...rupanya dari awal zaman british dah wujud, sedangkan pengadu baru umur awal 40'an. Ada yg terkena beli tanah wakaf, rupanya tanah kubur....ha2.
Ttg ADO hilang tu...aku pun tak boleh nak komen apa la. Kot dia ikut Penguatkuasa tahan lori ke, ambush teroka tanah haram ke. Masing-masing dah ada amanah. Laksanakan je lah demi bersuap-suap nasik....dan rokyak..



Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 09:16 AM | Show all posts
totokreturn. replied at 27-6-2022 03:09 PM
ala cuba pi dekat bank atau pejabat kaunter swasta, kadang2 lebih teruk

betul tok.. sama je

cuma muka manis sikit la

swasta khueeeeeeeennnnnnnnnnszzzzzzzzt


Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 09:19 AM | Show all posts
sranua replied at 3-7-2022 09:09 AM
Pejabat Tanah mana tu he2... kes pejabat tanah ni mmg macam2. Ada yg kes dari datuk, turun ke anak ...

pejabat tanah ni ikut negeri...

bab2 geran, ngukur..

pejabat MB tak kata apa..

mmg tak bergerak la diorang ni

nak bayar cukai tanah kaunter mmg ada..

laju je nombor panggil

pejabat tanah persekutuan

belum pukul 4 pegawai dah balik

anak menangis kata pembantu tadbir tu

nak kena bagi te tek la kot

datang pagi esok encik

pagi esok pegawai ada


Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu dh terkena hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
i xkerja gomen pun ramai mengular


kalau tiber rasa mkn ice cream..i keluar jerrre jap sambil2 g surau..
staff lain lg la sbb company weols ada kantin jgkk..petang2 dorg mengopi sesi ptg mkn cucur goreng goreng pishang..
kalau ceo ok xdenya staff nk jd hanat gini kn
.lgpun kalau ceo dtg lawat kitorg..security team dh berbaris kt semua tmpt dk berkawal..pdhl hr biasa korg xde pulakn berdiri..pastu ada akak security akn bgtau weols big boss dtg..semua bersedia
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kwn i kerja gomen..dia cite style kerja dia..dia diajar utk buat kerja slow slow..jgn siapkn semuaaa...kalau siap terus nnti xde kerja dia
..masa dia br masuk dia siapkn awl dateline
.pastu org ats dia ckp lena buat slpw slow...ni i xkwn sgt ngn dia..jmpa kt open house aritu jer..
pastu i pun start buat gitu jgk laaa kt company skrg..biarpun i bkn gomen staff
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
iols bkn nak sokong gomen... TAPI untuk membuat tuduhan yg staff gomen ngular, perlu sertakan bukti yg kukuh... seperti video atau gambar ... jgn terus viral jer...

ramai org swasta/persendirian dok cakap staff.gomen ngular, tp satu bukti pun tak tunjuk... kira cam pitnah la...

pekara umumnya, jika nak buat tuduhan (tak kira apa.tuduhan pun), sila sertakan bukti... kalo tak sendiri susah...

andaikata, selepas tunjuk bukti, gomen tak amik serius, barula viral, kasi satu dunia tau...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 08:48 PM GMT+8 , Processed in 0.081819 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list