CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] JPM minta kerjasama pemilik TikTok dakwaan ‘Pegawai Kerajaan Mengular’

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 11:52 AM | Show all posts
dah viral baru nk siasat. gomen ni mmg x belajar dri kesilapan ehhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 12:47 PM | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 04:20 PM
Kang kol 3.30 kaunter dh tutup pulak..gaji nk penuh
Kurang nnt bising
Tp kje xmo penuh

Aku pernah dok HR dgn boss aku yg jenis tak suka ikut prosedur. Dia suka cari staff yg ponteng kerja. Nampak pelik je, terus dia pegi ke cari ke rumah staf tgk staf buat apa..rupanya tgh makan biskut meri cecah air milo. Balik opis buat surat letak jawatan terus. Ada 2-3 org yg kami buang dengan cara mcm ni. Masa pun jimat.
Tapi dah keluar dari HR sesekali terasa menyesal jgk sebab buang org cara mcm ni. Ada sorang yg aku buang tu..skrg keje part time kat kedai makan. Aku ingatkan bdk tu dah insap...rupanya kat kedai makan pun monteng jgk...ha2..perangai2.


Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 12:57 PM | Show all posts
sranua replied at 28-6-2022 12:47 PM
Aku pernah dok HR dgn boss aku yg jenis tak suka ikut prosedur. Dia suka cari staff yg ponteng ker ...

haha..kelakar pulak cara bos tu... dan ex pekerja tu mcm tu juga eh dah kena buang .. entahlah, dia dapat selamatkan kepatuhan kepada peraturan, direct to the point, walaupun kelihatan agak kejam kerana belakangkan prosedur, boleh juga jadi pengajaran yg tegas kpd pekerja lain..

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 12:58 PM | Show all posts
TomyamPuteh replied at 28-6-2022 09:48 AM
Swasta ngata gomen, gomen ngata swasta. Sampai la abg Jamil 3 kali hidup, 3 kali mampus.

haha...             

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 02:15 PM | Show all posts
plywood replied at 28-6-2022 12:57 PM
haha..kelakar pulak cara bos tu... dan ex pekerja tu mcm tu juga eh dah kena buang  .. entahl ...

Itulah kalau nak ikut prosedur sebenar, rasa mau berbulan bayar gaji buta je. Ada je kes tak datang kerja, bagi bos aku handle..mmg dia pujuk buat surat berhenti kerja sukarela. Jadi kalau org tu nak minta kerja tempat lain..takdelah rekod buruk kena buang.


Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 03:40 PM | Show all posts
cheezel: Hong leong pn sama je. Branch sri rampai n setiawangsa. Mengilai cm pontianak. Yg lg satu kita tanya pasal car life insurance dia tny kita blk ape ben ...


haah la HLB branch melaka pon sama, aku tanya boleh tak keluar duit asb ke akaun HLB aku
dia mcm xtahu...lepas tu cara dia explain tu mcm kite bodoh plak..muke poyo
aku keluar asb dri cimb ok je
jawab jela boleh tak boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 03:52 PM | Show all posts
Skuau replied at 27-6-2022 03:16 PM
Aku bln mac lepas..pi pejabat daerah kul 2pm.. nk bg dokumen yg depa minta...lama nunggu...kul 3 lbh ...

Pernah kena beberapa kali di Pejabat tanah. Pergi Pkl 12, katanya pegawai keluar, datang balik pkl 2 , pegawai belum msk. Melangut sampai sengal bontot, 3.30 baru nampak pegawai masuk. Hangin betul. Nak buat urusan sekejap  je, tak sampai la 20 minit, tapi menunggu punya pasal, kena ambik EL half day. huh
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jfq at 28-6-2022 05:18 PM

Takkan nak tunggu komplen.
Kalau dah kat jpm tu kan hang boleh check kat HR masing2 punya tracking sign in sign out kat entrance tu.
Bukan ofis putrajaya entrance tu smua ada biometric
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat2 tanya pulak. Pergi la cek dekat cafe masa waktu kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 27-6-2022 03:58 PM
Kohkohkohkohkoh ni akak setuju sis. Kau gi la kat RHB bank sis. Tengok macam mana “pro” sangat d ...

Aku penah kene ngan maybank. Bkn aku je ngan makcik aku skali. Makcik aku la kesian,thn lps nk gi maybank smpi je kene halau suruh book appt pakai website die. Dh book tu siap print surat appt pun kene halau sbb pegawai tu masuk belah petang je. Baik ko takyah buat sistem book appt on9 kalau camtu
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
sranua replied at 28-6-2022 12:47 PM
Aku pernah dok HR dgn boss aku yg jenis tak suka ikut prosedur. Dia suka cari staff yg ponteng ker ...

Hahaha ni mcm member aku la,dia pun hr gak tp die keje gomen,so mmg lama la nk buang. Staf tu penghantar notis,kalau suruh hntr surat mmg 2 minggu kendian baru muncul. Die punye kewujudan tu smpi member aku pun tak kenal dia hahah. Member aku ckp byk gak prosedur diorg kene ikut,nk kene potong gaji la,bayar gaji hari la. Plg tak leh blah,sblm nk buang tu kan gomen kasi chance buat rayuan dulu dlm tempoh brape hari ke,esok tarikh tutup baru hari tu nak hantar. Dasar ular
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ShyDoll replied at 28-6-2022 03:52 PM
Pernah kena beberapa kali di Pejabat tanah. Pergi Pkl 12, katanya pegawai keluar, datang balik pkl ...

Aku pernah juga berurusan dengan pejabat tanah kt selangor ni. & faham la juga kalau kadang2 pegawai takde kat office terutamanua yg jaga pentadbiran tanah sebab kadang2 keluar buat siasatan aduan, gi mahkamah bagi keterangan etc. Isu aduan tanah aku pun dah dekat 2 tahun tak settle lagi
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 28-6-2022 06:02 PM
Aku penah kene ngan maybank. Bkn aku je ngan makcik aku skali. Makcik aku la kesian,thn lps nk gi  ...

Khen sis? Rengsa bila kena macam tu jadinya sis.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 27-6-2022 03:09 PM
ala cuba pi dekat bank atau pejabat kaunter swasta, kadang2 lebih teruk

Swasta takpe..gaji dia majikan yang bayar..orang gomen lak,gaji dia dari segal mala cukai dari rakyat..
Antara jabatan paling hauk..veterinar..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ShyDoll replied at 28-6-2022 03:52 PM
Pernah kena beberapa kali di Pejabat tanah. Pergi Pkl 12, katanya pegawai keluar, datang balik pkl ...

Kan. Mende2 ginila rasa menyirappp...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:06 AM | Show all posts
kitaserupaaa replied at 28-6-2022 06:13 PM
Aku pernah juga berurusan dengan pejabat tanah kt selangor ni. & faham la juga kalau kadang2 pegaw ...

Huhu lama betul. Patutla isu tanah kakak kami tak settle2 lagi. Isu dia jiran sebelah dh makan lot tanah kakak aku. Walaupun dah letak batu sempadan oleh  pejabat tanah. Tanah kakak kosong tak ada pasang pagar ke hapa. Bila dia pencen dia nak buat rumah di kampung. Bila panggil juruukur, katanya dinding rumah jiran tanah dah masuk ke tanah kakak. Buat report semua, sampai sekarang tak settle. Rumit gamaknya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ShyDoll replied at 29-6-2022 11:06 AM
Huhu lama betul. Patutla isu tanah kakak kami tak settle2 lagi. Isu dia jiran sebelah dh makan lot ...

At least tanah nye ada kan. Kes aku lagi berat. Geran valid dari pejabat tanah, tapi aku dapat tahu lot tanah tu bertindih geran different owner. Kiranya 1 lot tanah ade 2 geran yg pejabat tanah keluarkan. Aku dapat detect lot tanah ade 2 geran berbeza sejak awal tahun thn lepas & log aduan dalam sistem. Sampai sekarang dalam siasatan.  Masih pending lagi nak report sprm / polis ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ShyDoll replied at 29-6-2022 11:06 AM
Huhu lama betul. Patutla isu tanah kakak kami tak settle2 lagi. Isu dia jiran sebelah dh makan lot ...

At least tanah nye ada kan. Kes aku lagi berat. Geran valid dari pejabat tanah, tapi aku dapat tahu lot tanah tu bertindih geran different owner. Kiranya 1 lot tanah ade 2 geran yg pejabat tanah keluarkan. Aku dapat detect lot tanah ade 2 geran berbeza sejak awal tahun thn lepas & log aduan dalam sistem. Sampai sekarang dalam siasatan.  Masih pending lagi nak report sprm / polis ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:24 PM | Show all posts
Elehhhhh!! Boss pun lagikan ngular.....meeting lepas lunch, pepagi dah lesap, apahal plak staff tak ngikut? Pastu acah2 aneh bila ada aduan. Flip hijab je acik
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:33 PM | Show all posts
kakigebang replied at 28-6-2022 03:03 AM
swasta tu lantak pi lah, yg gomen pun nak meniru pehal, gomen ni bukan generate income, gaji korang  ...

berapa bayar cukai? ingat orang gomen tak bayar cukai?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 11:40 PM GMT+8 , Processed in 0.474590 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list