CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] JPM minta kerjasama pemilik TikTok dakwaan ‘Pegawai Kerajaan Mengular’

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
swasta tu lantak pi lah, yg gomen pun nak meniru pehal, gomen ni bukan generate income, gaji korang ni harap duit cukai rakyat je, jadi berkhidmat untuk rakyat elok2 la.. yg dok compare dgn swasta ni sah2 kaki ngular gomen
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 07:00 AM | Show all posts
Wow, ramainya yg marah staf gomen....well pd iols x semua mcm tu..so far ok je
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 07:40 AM | Show all posts
Apa yg budak ni cakap mmg betul pun.Kompilasi komplen awam. Bukan JPM jer, majoriti pejabat kerajaan mmg mcm tu.Pasal pulak nak cari budak ni. Siasat jer lah.




Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 07:48 AM | Show all posts
Edited by Simunggu at 28-6-2022 07:49 AM

kenapa manusia suka fitnah??? banyak tu bukan setakat hal kerja tapi banyak hal ...kalau ada bukti silakan buat tuduhan..
boring kah hidup kalau semua good boy & ikut buku???
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:33 AM | Show all posts
akies: Siasat aje la staf sendiri . Cctv ada kan

Ya Allah.. setuju sgt2.. tu belum lg klau yg ada tu ngn muka mcm mak tiri laki mak sapa ntah..masam mcuka..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Staf JPM ramai..why not ko pergi tgk..turun ke ground tgk mcmana staf bekerja...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:37 AM | Show all posts
cheezel: Memang betul pun. Padan muka pemalas2 ni


Setuju, pemalas ada di mana-mana baik kerajaan atau swasta.. Kerajaan lebih sikit kena kecam sebab ada segilintir pekerja kerajaan suka cakap besar, semua dia saja yang bagus ditambah pemalas. Bab service pun kebanyakkan pelanggan kena ikut masa diaorang.. Bertabahlah bila berurusan..

Disclaimer : Tak semua pejabat kerajaan or swasta begitu, so tak yah ler sentap kalau tak buat.

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 27-6-2022 04:02 PM
Oo..mcm biasa nak kena aduan baru jalan..Korang tak reti ke hire spy atau jadi under cover perhatika ...

Aii like kes yg lari bertemparan tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Swasta ngata gomen, gomen ngata swasta. Sampai la abg Jamil 3 kali hidup, 3 kali mampus.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 27-6-2022 09:48 PM
I pernah pergi bank M ni...
Niatnya nak tukar kat ATM baru sbb dh expired tapi sampai kat kaunter  ...

Bgtaular nama bank terus..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 28-6-2022 12:26 AM
sales mmg suka tebar pukat merata..klu bg 3 kotak namecard..3 kotak habis..bg 10 kotak 10 kotak ha ...

Kak Norma..boleh explain rules 90:10 Tu tak
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 28-6-2022 09:49 AM
Bgtaular nama bank terus..

Post2 sebelum ni ada org lain mentioned nama bank tu...bank muamalat
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 28-6-2022 09:59 AM
Post2 sebelum ni ada org lain mentioned nama bank tu...bank muamalat

Oh..ok...TQ ye...ingatkan bank lagi satu tu..M juga hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:03 AM | Show all posts
opis aku dah 2 kali terkena
mula2 kastam
submit document tup2 kata hilang.. padahal dah ada chop stamp received jabatan kastam WPKL terang2 dekat courier service tu...
pastu sokso plak.. kata hilang siap blame sender kenapa tak make sure ada extra copy utk re-send.. masalahnya extra copy pon idok le ori khuens.. dasar....
lepas dpt document kome main lempar aje ke kat bawah meja??
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:06 AM | Show all posts
Kalau kita complaint pejabat swasta, tapi tak jalan, then kita boleh pergi tempat lain dan cari service yang bagus. Tak pun boikot je habis cerita. Kalau pejabat kerajaan, mau tak mau kena hadap sudahlah sebab terpaksa kan. Mana ada alternative lain. Sebab tu lah orang ramai dan nak complaint pasal pejabat kerajaan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by che-cikL at 28-6-2022 10:39 AM

Yg susahnya dlm aduan tiktok ni mentioned JPM. JPM tu namanya je Jabatan, tapi ada berpuluh Jabatan/ agensi lain bawahnya. Yg budak SPM ni pergi pejabat yg mana satu? ICU? MAMPU? JAKIM? BPH? JPA?

Itu pasal UKK JPM tu minta maklumat lanjut.

Even dlm setengahan keadaan, org tak dapat beza nama Jabatan ni. Contoh ada org yg iols kenali, kata dia, dia nak pergi Putrajaya kat Kementerian Perumahan, sekali rupanya maksud dia nak pergi Bahagian Pinjaman Perumahan (sekarang LPPSA) bawah Kem.Kewangan. Padahal yg cakap ni kerja kaunterJPJ, kat Kelantan.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 10:30 AM | Show all posts
hi acik2 gomen tersenyum sinis * sambil baca forum .
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by che-cikL at 28-6-2022 10:40 AM

Tapi iols setuju part yg keluar pukul 12 tghr. Pastu duk kat cafe lebih pukul 2 tak gerak naik ofis semula, itu pun boleh kata valid juga. Malah ada kaunter yg pejabat yg bukan kat HQ tu, siap merokok di kaunter pun ada. Ini kejadian tahun 2012.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 28-6-2022 11:51 AM
Kak Norma..boleh explain rules 90:10 Tu tak

Google jela dik...YT tu pon blambak cerita..nak dgn xnak baca je
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 27-6-2022 07:39 AM
kat malaysia ni kita yang report kita yang kena
yang di report tu tersenyum sinis

Betul sangat…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.081636 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list