CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] JPM minta kerjasama pemilik TikTok dakwaan ‘Pegawai Kerajaan Mengular’

  [Copy link]
Post time 27-6-2022 04:24 PM | Show all posts
nak bertidak berasaskan report ..lepas tu viralkan pengadu pulak.. sapa mau kisah. whistleblowing le sangat.pilah cek staff sendiri, tap biasanya lepas viral seminggu 2 tu baik2 bersopan masing2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
pengalaman anak sendiri.intern kat opis gomen sampai anak pn terkejut cara kerja mereka.
punch kad..hilang.muncul sejam nak lunch..hilang..amik anak sekolah...masuk lambat..ada keja kat luar..muncul..setengah jam sblm balik.alasan...walaupn mcm ni..kerja settle.memang settle kalau intern yg buat semua.

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sonatalady replied at 27-6-2022 04:26 PM
pengalaman anak sendiri.intern kat opis gomen sampai anak pn terkejut cara kerja mereka.
punch kad.. ...

Tengok jugak jabatan mana. Ada jabatan yang senang nak mengular. Ada jabatan yang kul 12 dah hilang nak ambik anak kat sekolah ( kononnya) . Ada jabatan yang memang betul2 diorg kerja susah nak jumpa mengular. Tapi lebih 50% memang byok mengular.


Rakyat kisah sebb gaji dari sumber rakyat .kalau swasta lantak kome laa nak mengular sampai jadi naga pun.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 04:17 PM
Dia xfunction ke apa sume dia pki duit rakyat ke masalahnya

Yelah sis. Dia tak pakai duit rakyat so bolehlah dia who are yus kan saja pelanggan theols ye dak sis? Setakat nak request bank statement thru email pun theols tak faham bahasa lah khen sisterrrr oi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 27-6-2022 06:51 PM
pooh~key replied at 27-6-2022 06:46 PM
Yelah sis. Dia tak pakai duit rakyat so bolehlah dia who are yus kan saja pelanggan theols ye dak  ...


Mmg la..

In capitalis world..ko lodge jela complaint..bgtau boss dia..bg Nama specific person ko dealt with..xpon pergi jela kat competitor dia yg lebih proper n systematic
.
Even better don't give business to them anymore

Tp for gomen ko blh ke nk pilih JPJ Immigration JPN ko sendiri? Name tag pon masing2 xnk pki n bg Nama mirc chatting deme..nk lodge complaint pon pyh..apetah lagi nk minta improve system sbb boss pon mkn gaji
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:50 PM | Show all posts
gua heran cemana bank muamalat boleh survive padahal servis lembab nak mampos
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 04:49 PM
Mmg la..

In capitalis world..ko lodge jela complaint..xpon pergi jela kat competitor dia yg lebih ...

In a way, akak tengah complaint la ni sis. Thru cari forum yang terchinta, sis. Walaupun, sisssss…..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 27-6-2022 06:52 PM
In a way, akak tengah complaint la ni sis. Thru cari forum yang terchinta, sis. Walaupun, sisssss ...

Tulis dlm diary la poki..

Lg effective


haaa..xpon Tru ur prayer..eh lupa xpercaya tohan kan





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 04:53 PM
Tulis dlm diary la poki..

Lg effective

Kau dah ala2 macam nak attack akak yang canthik jelita ni sis. Apa kau kakitangan swasta pemalas kah sis? Terasa much sis?

Kau jangan risau, akak dah lodge complaint report dah pun sis. Cerita dah lama dah pun tahun lepas punya cerita sis. Kau nak akak cerita benda lain staff swasta buat yang konon2 “pro” tak sis? Takut terbakar jah tak tahan nanti sisssss….
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
c===8 replied at 27-6-2022 04:50 PM
gua heran cemana bank muamalat boleh survive padahal servis lembab nak mampos

Ini aku boleh sokong. Aku buat home loan dgn bank ni. Laywer siap bagitau  yang bank ni memang slow buat kerja. Lambat laa aku nak dapar kunci umahz
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:59 PM | Show all posts
check la internal dulu
jadah panggil orang tu plak
lau xbetul baru lah demand orang tu permohonan maaf ke apa
xkan berani buat siasatan dalaman plak
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:00 PM | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 04:13 PM
Ape susah..maklumat xlengkap ko pergi jela buat siasatan ko sendri...ko nk panggil dia ke depan kena ...

siasat sendiri kang dgn diri sendiri kantoi kot
hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:02 PM | Show all posts

Dekk Bukan Ko Kene Adap SPM Taon Ney Ke?

Edited by tumpanglalu74 at 27-6-2022 05:08 PM


https://www.tiktok.com/@marythehighness/video/7026345345332317467

Aku memang tengok Tiktok cerite2 seram dia.  Tu pase aku tau dia ney budak sekolah.

To be on topik, ye aku sokong je dia hamok staf gomen yang culas ney..  Tapi nak tergelak la kalo Pak Mael terkene dengan budak sekolah camni..

Ade somi dah kan?  Aku pon tak berape ingat sebab ramai gak kutu Tiktok yang aku tengok..  Takot tercelaru.

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 27-6-2022 07:07 PM
pooh~key replied at 27-6-2022 06:57 PM
Kau dah ala2 macam nak attack akak yang canthik jelita ni sis. Apa kau kakitangan swasta pemalas k ...


Hahahaha xlangsung..ko gomen kah?xhbs2 nk divert ke swasta..

Nway cer ko ni ikut emo je..xde kaitan pun sbnrnya sbb ko yg pilih n stay lg dgn bank tu

Yes sume org geram bila service xbagus..

Tp Itu bukan basis Minah TikTok ni bising..

Minah TikTok ni pon xheran klu gomen ni badan persendirian..

Gomen ni defensive lain maciam bila org kutuk service dia hauks..gaji nk at par or better mcm swasta tp service quality and long working hours mcm swasta xmo plak ikutaneh sungguh!

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 27-6-2022 07:00 PM
siasat sendiri kang dgn diri sendiri kantoi kot
hahahaha

Hahahaha Itu sudah pasti..sbb sendiri Pon makan gaji kan..

Bila 'tukang byr gaji' tgh bising tu yang dia memekak defensive siap compare dgn swasta

Padahal swasta tu tukang bayar gajinya bukan rakyat!
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 27-6-2022 07:02 PM
https://www.tiktok.com/@marythehighness/video/7026345345332317467

Aku memang tengok Tiktok cerite2 ...

Wah wah..body gini br SPM?

Muka matang sblm usia?

Ingtkn dh 27 rupanya 17
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sonatalady replied at 27-6-2022 06:26 PM
pengalaman anak sendiri.intern kat opis gomen sampai anak pn terkejut cara kerja mereka.
punch kad.. ...

Patutla klu angkat phone jawapan sume bg tak tahu
.xpasti.masih baru keje kt dept ni bla bla bla...

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:12 PM | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 04:15 PM
Bebel lps tu bg jwpn yg macam eh mmg bodoh

Cth

betul. contoh macam el hesh dee en, call berpuluh kali pun tak jawab. lepas tu suruh komplen dekat websyte. dah komplen, tunggu la berminggu baru jawab. kena pergi kaunter, baru bergerak. ingat orang ada masa ke? kaunter ada 10, buka 1 atau 2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 05:04 PM
Hahahaha xlangsung..ko gomen kah?xhbs2 nk divert ke swasta..

Nway cer ko ni ikut emo je..xde ka ...

Iyach sister oiii… akak faham basis cerita minachi tiktok ni sister… akak cuma reply pada komen sorang forummer tadi tu jah sis… ala2 selit-selitan, cubit-cubitan sebegituww sistah oi…

Dan akak bukan staf gomen yach sis. Akak staf kesayangan bos ala2 they need me sebegituww sistah. Kau hade sis? Haa jom kita melalut off topic cerita pasal kau kerja apa akak kerja apa sistah oiiii… kohkohkohkohkohkohkoh.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:15 PM | Show all posts
Normabaru replied at 27-6-2022 05:06 PM
Hahahaha Itu sudah pasti..sbb sendiri Pon makan gaji kan..

Bila 'tukang byr gaji' tgh bising tu y ...

ular2 ni mmg xleh dipisah mana2 pun
tp bila ada yg komplen tu
siasat la sendiri
nak suh orang tu tampil lagi buat apa tah
dungu tol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 11:47 PM GMT+8 , Processed in 0.081457 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list