CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: YgBenar

[Dunia] Kajian Pew Research Centre menunjukkan ramai rakyat Malaysia menyokong pentadbiran Rusia dan China dan berpandangan negatif terhadap AS.Bincangkan(20markah)

  [Copy link]
Post time 27-6-2022 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 27-6-2022 08:04 PM

Melayu ler tu majoritinya. Lupa yer kekejaman Russia di Afghanistan zaman Mujahideen, kekejaman Russia bunuh Chechen, kekejaman      Russia sembelih Sunni di Syria. Baghal nyer melayu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
zarul427 replied at 27-6-2022 03:40 PM
suma harap russia n china kasi ajar NATO ni
segala masalah dlm dunia mmg puak2 ni
yahud dibelakang ...

FPDA tu mini Nato & kita ahlinya. Satu hari nanti kalau.Indon atau Pinoy dapat Presiden kepala cam Putin & attack Malaysia  macamana? Penubuhan Fpda tu pun sebab Konfrontasi & nak lawan.Imdon juga. Indon boleh ungkit balik, sama macam Putin ungkit cerita Ukraine
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rela dijajah US dari cina rusia komunis. Tgok ajela north korea tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:28 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 27-6-2022 01:54 PM
Interesting... California dreaming  bukan dreaming anymore... Sudah jadi kenyataan...

But ada dream ...

ko duduk dalam gua ker?

berita terbaru, ramai jer californian yang lari pindah ke texas dan mexico
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:31 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 27-6-2022 08:35 PM
pyropura replied at 27-6-2022 08:02 PM
Melayu ler tu majoritinya. Lupa yer kekejaman Russia di Afghanistan zaman Mujahideen, kekejaman Russ ...

habis, US tak bunuh orang?
berjuta orang ereb terbunuh melalui terrrorist US, jackal CIA or proksi nya,
masih berlaku sampai sekarang.

at least masa Putin sekarang iktiraf Chechnya dan openly pro Islam.
US lahanat? masih lagi islamophobia sampai sekarang

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:34 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 27-6-2022 08:36 PM
mojarean_X replied at 27-6-2022 01:56 PM
Dunia akan lebih baik tanpa US.

aku harap yellowstone meletop supervolcavo,
biar hancur lebur US tu.

USA sarang satanist sedonia.

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 08:39 PM | Show all posts
sejak kejatuhan the iron curtain and blok blok negara komunis , lambang bendera sabit/sickle and hammer tu, dunia pada 1990 -b1991 dah jadi mcm unilateral ...kuasa politik satu pusat je..so now kebamgkitan china tu mcm chck and balance...tapi..tak lah ideal sangat , dok nampak macam perseteruan dalam rantau asia pasifik dah...taiwan, japan , south korea =pro US...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 27-6-2022 04:28 AM
ko duduk dalam gua ker?

berita terbaru, ramai jer californian yang lari pindah ke texas dan ...

Oo ya kaaa... Dahsyat nya.... Mungkin sekarang cali empty kan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 27-6-2022 08:31 PM
habis, US tak bunuh orang?
berjuta orang ereb terbunuh melalui terrrorist US, jackal CIA or prok ...

US takde berpura2 macam Putin, dah sembelih Mujahidin, dah bom Syria, dah bunoh org. Chechen, tetiba main wayang pro isele? Di Ukraine pun.Putin tibai Muslim Tartar. Hadoii
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 07:16 AM | Show all posts
kita sepatutnya memperkasakan negara kita...ekonomi dan berdaya untuk berdikari..kalau ekonomi duk tunggang langgang...tak payahlah sokong mana mana...umpama lalang,...bergantung kepada arah angin
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.078993 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list