CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Saya trauma tak dapat jumpa anak-anak - SM Faisal

  [Copy link]
Post time 27-6-2022 12:50 PM | Show all posts
Isunya apa nak discuss ni cer cakap betul2. Masuk semua satu bakul baik buka kat bod mengumpat ja.

Apasal acik2 trauma dgn sofa merah. Sounds like another sex video why tengok?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 12:53 PM | Show all posts
Bekas isteri SM Faisal jalani hukuman 7 hari di Penjara Wanita Kajang
Hasimi Muhamad
Jun 27, 2022 12:05 MYT

KUALA LUMPUR: Bekas isteri ahli perniagaan, Datuk SM Faisal SM Nasimuddin, Emilia Hanafi menjalani hukuman penjara tujuh hari atas kesalahan gagal mematuhi perintah Mahkamah Tinggi Syariah di sini mengenai tarikh lawatan tiga anaknya.
Hukuman penjara itu berkuat kuasa hari ini selepas Emilia, 43, hadir di Mahkamah Syariah dan menyerah diri.

Menurut peguam syarie, Nazri Yahya yang mewakili Emilia, anak guamnya itu akan menjalani hukuman penjara berkenaan di Penjara Wanita Kajang.
"Selepas selesai menjalani hukuman penjara, anak guam saya akan hadir untuk prosiding di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur yang ditetapkan pada 6 Julai," katanya kepada pemberita, di sini.


Pada 4 September 2019, Mahkamah Tinggi Syariah di sini menjatuhkan hukuman penjara tujuh hari terhadap
Emilia selepas membenarkan permohonan komital (menghina mahkamah) yang difailkan Faisal apabila wanita itu mengubah tarikh lawatan anak-anaknya.
Emilia kemudian dibebaskan dengan ikat jamin RM5,000 sementara menunggu rayuan.
Pada 8 Jun lalu, Emilia turut memfailkan semakan kehakiman bagi mencabar bidang kuasa Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur menjatuhkan hukuman penjara tujuh hari terhadapnya kerana mengubah tarikh lawatan anak-anak untuk bersama bapa mereka.

Dalam permohonan itu, Emilia menyatakan, Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur hanya mempunyai bidang kuasa mahkamah tempatan yang terhad berdasarkan Perlembagaan Persekutuan dan Seksyen 4 Akta Undang-Undang Keluarga (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984.
Emilia memohon suatu deklarasi bahawa Mahkamah Tinggi Syariah dan Mahkamah Rayuan Syariah Kuala Lumpur tidak memiliki bidang kuasa untuk mendengar prosiding komital dan menghukum individu yang bukan pemastautin Wilayah Persekutuan atas kesalahan menghina mahkamah.
Emilia juga memohon suatu perintah larangan untuk menahan prosiding komital syariah iaitu permohonan kebenaran mengeluar Notis Tunjuk Sebab (NTS) di Mahkamah Tinggi Syariah yang difailkan oleh S.M Faisal.

Terdahulu, Emilia ketika ditemui media berharap kesnya itu menjadi contoh dalam mendapatkan keadilan yang sewajarnya.
Sebelum ini, peguam Siti Kassim berkata, Emilia terpaksa berbuat demikian kerana tekanan emosi berterusan dan trauma dihadapinya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 27-6-2022 04:50 AM
Isunya apa nak discuss ni cer cakap betul2. Masuk semua satu bakul baik buka kat bod mengumpat ja.

...

exnya kena penjara sebab tukar tarikh jumpa anak2
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah berapa kali EH tukar lawyer eh?
Kes harta sepencarian dh setel ke blom?
Kes debik bini dh setel ke blom?
Yg ni kes psl custody visit anak2 kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
budak2 tu makin besar…
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 27-6-2022 04:14 AM
Dgn siapa kat sofa merah tu?

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Jantan2 meleis acah2 sunni kemain ngata EH ni AH versi Malaysia.
Bodoh btul Jantan2 melies ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam skodeng Ig bam Faisal. Dulu private. Pastu comments have been limited. Yg byk puji bam Faisal ni cewek Indo. Yg critic laju2 kene delete agaknye.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Along... along...
Dia x kasi kau jumpa anak2
Apa pasal kau x curik2 jumpa anak kat sekolah long?
Cuba lah kau berfikir secara kreatif dan kritis
Kau pun ego lah!
Amik contoh farah dgn amin
Dah penat bergasak lalu berbaik demi anak
Along... along... u can do better
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 27-6-2022 01:08 PM
... dah kenapa tak bagi jumpa ayah nya? kadang2 para wanita melampau dan over juga .. duit nafkah a ...

Bila masa dia x bg jumpa anak2? Dia minta tukar tarikh sbb atas permintaan anak2. P la tgk ig dia
Ada list dr tahun brp..
Setiap kali tarikh lawatan brp kali je jenguk anak2 lebihnya x. Siap penah dia tunjuk anak2 menunggu tp x muncul2. Kesian budak2 tu.
X pe nanti harap lawyer ada tolong jelaskan knp kene hukum penjara.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 02:46 PM | Show all posts
juruterra replied at 27-6-2022 11:51 AM
aku pun rasa, kesian kat anak2

kan kesian kat anak2 dorang jadi mangsa keadaan mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Time buat video xingat anak2 pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-6-2022 11:48 AM
Gelinya sofa merah ni

Aku rasa dua2 ex laki bini ni ada masalah mental.

Kan huhuhu... Aku mmg tak pernah teringin nk tgk. Sekali ada yg tepek pic, sib baik censored. Mau aku kali tak censor
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak ke penjara ni siapa yg jaga anak2?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni masih islam ke? Sbb ada conversation whatsapp tersebar dlu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa hakim ni dibayar?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ko eh kenapa culas sgt bab sent anak kat bapak.kalo betol si pejal kata sejak 2018 x jumpa mmg melampau la...si loyer sk tu nak carik crowd netizen pompuan nak sokong deme je..tak patut sk libatkan netizen dlm kes ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahkamah Malaysia ni dari sivil ke syariah semua hancur. Pembunuh lepas bebas.
Syariah pula nafkah culas tak kena penjara. Yang tak dapat jumpa pula kena penjara. Semua sebab duit kan?? Cube kalau Faisal ni bukan siapa2..ingat mahkamah nak layan ke kes dia sampai masuk penjara bagai. Yihh
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Berzina wlupun dh kahwin xde kena penjara ke kt malaysia ni ? So funneh
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:18 PM | Show all posts
makneng replied at 27-6-2022 01:50 PM
Jantan2 meleis acah2 sunni kemain ngata EH ni AH versi Malaysia.
Bodoh btul Jantan2 melies ni.

bapak kau pendatang pakistan or melayu bodoh jugak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 10:59 AM GMT+8 , Processed in 0.090333 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list