CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Saya trauma tak dapat jumpa anak-anak - SM Faisal

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 28-6-2022 12:52 PM
Kalau si mak yg ada video mcm tu mesti dah teruk kna...

cuba buat baik dgn ex wife n anak2..netizen akan maafkan je..hilang lah citer sofa merah kau tu..selagi kau pedajal ex wife..citer tu akan sentiasa malar segar x gitu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Binik teruk kena bantai lunyai lebam sana sini colour purple x pulak kena penjara.lepas tu mencurang lagi waktu jadi laki orang.penyiksaan terhadap binik kau tu anak kau tengok kau fikir anak x trauma ke pezal?.benci betul jantan bila banyak duit macam dunia dia punya.court pun bab wanita buat hal laju je macam shiaaaal
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 02:38 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat location depa buh George Town
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 02:52 PM | Show all posts
iyleah ibu salah tukar tarikh lawatan tp tang ko tak datang tengok anak tu boleh pulak makanya bertolak ansur lah sikit... jgn anak2 diorg ni bertukar jd budak2 pendendam cukuplah.. takut kalau this kind of enviromental buat anak tu jd lagi terseksa jiwa.. so ni mak kene penjara anak kat siapa? dia jaga?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 03:59 PM | Show all posts
wafda.kamilen
@wafda_k

Antara isu yang berbangkit bila dah ada perintah hadhanah yg tak sudah-sudah iaitu “HAK MELAWAT”;
1.Perintah yg umum. Cth: pada bila-bila yg sesuai dan munasabah. Bila nak jumpa anak. 1001 alasan pula diberikan.
.
2. 2 kali sebulan, minggu 1 & 4. Dah tahu pada minggu tersebut…

Hak pihak 1 lagi, tak usahlah diusik dan dipenuhkan pula dgn perkara lain. Bila sampai masa nak melawat anak, bagi alasan takde kat rumahlah, tengah bercutilah.
.
3. Dah jelas tulis pukul berapa ambil dan pulangkan, kat mana ambil dan serah balik anak. Bila tiba masa..

Minta ambil pukul sekian-sekianlah pula,lepastu tukar tempat nak ambil kat mana last minute
.
4. Ada terma kene call dulu sebelum melawat, bila call nak lawat anak, no telefon yang digunakan tak dpt dihubungi, kene sekat…
.
5. Ada terma lain hanya pihak-pihak shj terlibat..

Cth: urusan hanya melibat ibu dan bapa. Tapi sampai masa, kene beurusan dgn ibu mertua lah, pakcik sedaralah. Banyak pula rule dia. Sedangkan mereka tak terlibat pun…
.
6. Lain-lain alasan; anak nangis bila hak melawat tu,takpe, tinggalkan anak tu, pandailah pihak 1 lagi pujuk

Banyak sangat keadaan-keadaan yg sukar kadang2 tu nak laksanakan perintah hadhanah ni bilamana sukar untuk berkomunikasi, rasa ego dan berdendam. Yang jadi mangsa anak-anak.Janganlah pentingkan diri sendiri..

Dah ada perintah, tepati sebagaimana yg ada dlm perintah. Jangan nafikan hak pihak 1 lagi. Perintah yang sedia ada dah tak sesuai nak digunakan, buatlah permohonan ubah perintah di Mahkamah Syariah, bukannya sendiri-sendiri yg ubah perintah tu..bila tak laksanakan pula perintah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 28-6-2022 10:16 AM
Klu faisal n family dia teruk sgt amelia n her famsepatutnya tak benarkan dia kawin dgn faisal, ini ...

Itula hikmahnya kot. Sekurang kurangnya baru tahu langit tinggi rendah. Tp berbalik x bg rapat dgn family sblh situ why byk kali time jumpa anak2 ex dia x mai dtg amik? Kata nak rapat, melawat pun culas acaner?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 04:36 PM | Show all posts
mcm mana masih ade hak lawatan sedangkan dah terang2 ade bukti sexually abused and berakhlak buruk?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 28-6-2022 02:06 PM
cuba buat baik dgn ex wife n anak2..netizen akan maafkan je..hilang lah citer sofa merah kau tu..s ...

Tu la bodoh...
Duk fikir trauma di je sbb tak dpt jumpa anak2..tp trauma bini anak2, org2 keliling tak fikir pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 05:00 PM | Show all posts
kes RR n Adel tu takleh serupa gini ke?
adel x mintak hak lawatan?
sori OT
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 05:29 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 27-6-2022 11:10 AM
Aku pun trauma jgk tgk aksi ko bersetubuh siap rakam video

Wow....ada ke....
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 27-6-2022 11:14 AM
sofa merah ke?

Semoga bertaubat dan kembali ke jalan yang diredhai oleh Allah swt

Dulu duk fikir jugok ape sofa merah tu.....ermmm
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 06:02 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tasty sangat dia kat burit amoi tu terjilat2 mcm hanjeng
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 07:39 PM | Show all posts
monreyes replied at 28-6-2022 06:04 PM
tasty sangat dia kat burit amoi tu terjilat2 mcm hanjeng

isu nya, amoi tu isteri dia yang sah ke tidak? kalo tak sah, adakah dia dikategorikan sebagai berzina? wajib bertaubat dan kembali ke jalan yang benar. Semoga kita semua dihindari dari melakukan dosa2 ini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau i jd ank dia..i buat live kt ig bongkar kejahatan ayahnya itew..ckp jer la korg yg xbk jmpa dia sbb abused mak..settle..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sofa merah? Johhny dosa n rocco is watching
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia tak fikir trauma anak2 dia? Bebudak tu nak ke jumpa dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bole tak kita boikot je semua bisness keluarga dia ni.. benci betol perangai org kaya mcm ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 06:09 PM GMT+8 , Processed in 0.218645 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list