CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Tempatan] Saya trauma tak dapat jumpa anak-anak - SM Faisal

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 09:05 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 30-6-2022 02:35 AM
Ntahlah betul ke tak tunggu luar gate rmh org sampai 6 jam, peliklah cerita ni.

akan..kita orang normal tunggu 30mins pun dh malas..belah je la
adik EH apa tah namanya tu, i penah follow IG dia sbb curious nk tau kisah dorang ni tapi lepas tu unfollow sbb nmpk mcm saiko juga sikit2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
toynme replied at 30-6-2022 12:59 AM
tengah muda pun Allah boleh bagi...ada anak angkat kerabat tu sepak terajang bini dia..pukul lebam ...

Doktor pun nak ckp kau sape pun aku kesshahhh ke???ekekkeke...gittew leee..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:28 AM | Show all posts
fairiza replied at 30-6-2022 08:15 AM
Soalannya, dgn perangai teruk si bapak tu, duit berkepuk2 rs leh percaya ke side sblh tu?

Soalan yg sama blh ditanya tentang side amelis. Aku bukan jenis sokong membuta, mula2 aku pun sokong amelia 100% tp lps baca dr dua2 pihak buat penilaian amelia bukan i esen mana pun, dia pun ada sisi jahatdia jugak dlm kes dorg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:52 AM | Show all posts
Babai replied at 30-6-2022 05:43 AM
Kan. Amber heard sangat.

Yes dia mmg ada sisi jahat dia dlm kes dorg. Lps aku tgk video yg dia tuduh faisal pukul dia kat dapo tu masa dia n family g rmh kelamin dia nak ambik brg, terus terbukak mata aku perangai amelia yg suka exaggerate things. Kat dapo tu  Mmg faisal cakap kuat tinggi suara ( amelia pun perangai mcm drama queen) tanya mana anak2 dia n mention psl amelia keluar rmh tanpa kebenaran dia, adik amelia tiba2 tuduh faisal pukul amelia padahal tak pukul just ckp tinggi suara, tiba2 kan semua side amelia went along tuduh faisal pukul amelia kat dapo tu termasuk amelia sendiri ulang2 'did u hit me?', tu dlm bervideo blh tgk, mmg faisal jahat masa dorg kawin curang semua tp amelia punya dendam buat mcm2 kempen utk jatuhkan faisal termasuk guna anak suruh ckp itu ini record n letak kat u tube, satu legasi bekas bapak mertua dia usahakan dia nak bagi hancur, sorry aku tak blh agree benda mcm ni. Video sofa merah pun dia sebarkan, yes faisal curang mmg elok dah bercerai saja tp perlu ke sebarkan video sex bapa pada anak2 dia? Puas hati dpt feed dendam? Takde ke sedikit pun consider psl anak2 sebelum buat sesuatu? No yg penting hati dia puas. Satu lg faisal dah byr sekolah anak utk setahun tp amelia tak hantar pegi sekolah tu sbb anak2 diana sekolah situ, jahat tak? apa salahny anak2 dia satu sekolah dgn sepupu sendiri. Pompuan ni pun mmg drama queen.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 09:57 AM | Show all posts
juruterra replied at 30-6-2022 09:05 AM
akan..kita orang normal tunggu 30mins pun dh malas..belah je la
adik EH apa tah namanya tu, i pena ...

adik dia ni mana ada kerjaya yg dorg bina di luar naza; semua menenggek kat naza jah dulu. Patutlah tansri taknak faisei took over, habis lg seronoklah family hanafi mcm kaduk naik junjung dgn harta org.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:17 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 30-6-2022 09:52 AM
Yes dia mmg ada sisi jahat dia dlm kes dorg. Lps aku tgk video yg dia tuduh faisal pukul dia kat d ...

ye,..

tp dlm kes emilia kene penjara ni nampak sgt la x adilnyaaaa

takkan la sebab2 yg ko ceritakan tuh,, maka ok emilia kene penjara
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:17 AM | Show all posts
usatzah ASMA x mo komen ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:23 AM | Show all posts
nii la penyakit orang jantan... kalau dah kaya memang rambang mata tengok betina... bini kat rumah terkulat2 tunggu laki balik .. jaga anak2.. rupanya laki enjoy.. bila bercerai berai.. dorang akan cuba sedaya upaya nak ambik anak2 tu sbb kalau ex-bini jaga nanti kena bayar nafkah anak2..konon takut ex-bini makan duit tu... mahkamah syariah pulak.. kebiasaannya akan side lelaki... nak2 pulak lelaki kaya berpangkat.. memang mampuih kering la pompuan tu depa tak peduli...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 28-6-2022 10:16 AM
Klu faisal n family dia teruk sgt amelia n her famsepatutnya tak benarkan dia kawin dgn faisal, ini ...

Lama dia bertahan dan hadap
Sanggup demi keadilan di dunia

Kalau aku
Sekuat-kuat aku
Rasanya
Aku ikut jaaa arahan court sampai usia anak2 cecah 18… I dunno 21?
I believe somehow around that age
Anak2 dah agak punya akal utk berfikir dan punya mental dan emosi yg lebih stabil utk fahami masalah dan tindakan yg telah dan akan aku buat for us
Pada aku mental dan emosi anak2 sangat2 penting dan fragile sebelum mereka confident dgn pendirian dan pemahaman mereka sendiri
Tak berbaloi dedahkan diri sendiri yg dah sememangnya fragile (physically abused n mentally tortured) dalam masa yg sama perlu ada kekuatan nak manage anak2 mentally n emotionally

Kalau aku nak balas balik
Mungkin aku bukak case kena dera Lepas anak2 dah besar
X tau la boleh proceed ke tak
Sbb aku punya concept takder keadillan yg sebenar kat dunia ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 28-6-2022 10:16 AM
Klu faisal n family dia teruk sgt amelia n her famsepatutnya tak benarkan dia kawin dgn faisal, ini ...

Dan aku mungkin x pilih si kaya raya camgitu buat suami
Sbb kat dunia money is king
Berisiko
Kecuali aku dgn dia sama level kaya
Heheh
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:00 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 30-6-2022 09:28 AM
Soalan yg sama blh ditanya tentang side amelis. Aku bukan jenis sokong membuta, mula2 aku pun soko ...

Same here.  Masa mula2 kes ni keluar i memang side the ex wife.  but lama2 i rasa lain macam betul benda2 dia buat semata2 to buat sebelah sana sakit hati including guna anak2.  I tengok video yg so called anak dia cakap tak nak kat ayah dia tu i tengok muka budak tu macam kena forced cakap.  I also saw the video yg kat rumah tu, adik ex wife yg lebih2 i dok la tunggu mana dia pukul nya tak de pun.  Also the video kat mahkamah syariah tu masa she terjerit2 time ex ambil anak tu, of course anak tu dari rumah sampai ke court sudah kena brainwash, sampai court mestilah budak tu trauma ayahnya nak ambil duk teringat2 apa yg orang cakap kat dia budak tu kecil lagi kut masa tu.  dah tu dgn mak pula duk exaggerate melalak macam tu.

Kes si faisal ni pukul wife he was acquitted kan because it was found that he was only defending himself from serangan bertalu2 bini dia. Ex wife kan buat rayuan buka kes balik tapi court found the evidence sudah enough to show that it was defensive.  

Kenapa dia duk hassle bekas laki dia pun I tak tau, laki bagi nafkah anak, rumah, kereta dgn driver, bayar sekolah international anak2 tapi dia bawak lari anak lepas tu cakap si laki tak bagi nafkah.  Remember, she nak tuntut RM250 million..maybe selagi tak dapat selagi tu play victim.

Pasal curang tu, man will be man, yg miskin pun curang, inikan pula berduit.  Kes si ex wife ni kena penjara is her own doing, Siti Kassim patut explain apa terjadi bila sesuka hati tukar time visitation bapak budak2.  Kalau dia nak tukar pun, kena buat surat naik balik mahkamah kasi tau.  Si ex wife ni i rasa dia tak reti diuntung macam Amber Heard.  Yang PPIM pulak sibuk pehal....ini rumahtangga orang yg kau pulak nak jadi orang tengah (tapi siding si ex wife).  Mahkamah dah bagi verdict dah ikut je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:14 AM | Show all posts
green~tea replied at 30-6-2022 08:29 AM
Ke sebab tu the girls (marion dgn nadia dll) start jual barang2 preloved dia utk dpt more money ut ...

ye la tu kot.....

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:32 AM | Show all posts
green~tea replied at 30-6-2022 08:29 AM
Ke sebab tu the girls (marion dgn nadia dll) start jual barang2 preloved dia utk dpt more money ut ...

I rasa bisnes Nadia ni more ikut trend

mcm Dotty's, Tutti Frutti, Portluxe, ice cream Morelli's dekat bangsar tu, kedai steak dkn platinum park dulu...

biz portfolio dia semua xlong term...dia ikut apa yang the crowd into..

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:38 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 30-6-2022 11:41 AM
cikrosienona replied at 30-6-2022 11:32 AM
I rasa bisnes Nadia ni more ikut trend

mcm Dotty's, Tutti Frutti, Portluxe, ice cream Morelli's d ...

aahh... bisnes anak2 orang kaya... bisnes APkereta ni lah paling senang buat duit sebenanrnya,.. the only business yang kaum non-bumiputra takleh masuk.. guaranteed income minimum RM20k per import permit yang dibawa masuk.. tak masuk other insurance commissions, etc....
  
tp tu lah AP permit kereta dah tutup dah skang ni.. melepasssss sapa2 yang baru nak masuk jangan masuk tau... jangan masuk bisnes ni.. lupakan je lah... sbb dah tutup...

orang2 yang naik dari bawah ni biasa buat bisnes utk sambung legasi pada anak2 pulak... nak buat sustainable bisnes...
ntah la... nak mendidik anak2 supaya tak spoilt brat pun satu cabaran juga..

nak urus pusaka utk turunkan bisnes2 (melalui hibah for shares of company) supaya waris2 tak berebut pun satu hal.. nak pilih waris yang reliable uruskan perniagaan pun satu hal


Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:06 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-6-2022 11:38 AM
aahh... bisnes anak2 orang kaya... bisnes APkereta ni lah paling senang buat duit sebenanrnya,.. th ...

hahaha diorang banyak duit lahhh. setakat jual balik handbags tu bukan diorang punya, tu kan consignment...

bisnes Nadia ni semua fun-fun jer...

orang kaya ujian dia lain
orang kurang kaya ujian dia lain

marilah kita tempuh ujian kita hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 30-6-2022 12:06 PM
hahaha diorang banyak duit lahhh. setakat jual balik handbags tu bukan diorang punya, tu kan consi ...

Mmg diorang punya... sbb i ada scroll2 haritu.. dia letak tagging celebrities preloved... kdg2 mention nadia's or marion's items sendiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 30-6-2022 11:32 AM
I rasa bisnes Nadia ni more ikut trend

mcm Dotty's, Tutti Frutti, Portluxe, ice cream Morelli's d ...

Dulu ada ig jual mekap. Sempat dua tiga tahun je kot. Pastu stop.


Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
I sokong je if EH ade own agenda and nak jatuh F. Orang2 mcm F nie mmg kena ajar in harsh way. You go girl!
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 02:30 PM | Show all posts
anakmak replied at 30-6-2022 10:54 AM
Lama dia bertahan dan hadap
Sanggup demi keadilan di dunia

kita ada statutory limitations rasanya7 years kalau tak silap

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mabelesrossa replied at 30-6-2022 12:57 PM
I sokong je if EH ade own agenda and nak jatuh F. Orang2 mcm F nie mmg kena ajar in harsh way. You g ...

Two wrongs don't make a right.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-9-2022 11:50 PM GMT+8 , Processed in 0.087818 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list