CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AKAZ85

Hanis Haizi Amougou mendiva di El Eh v67

     Close [Copy link]
Post time 29-6-2022 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
lulunono replied at 29-6-2022 12:38 PM
buruknya kuin pakai sneakers. tak kena dgn kependekan dia..serba tak kena gaya acik ni

suka btul dia dgn kasut gedabak² seketul mcmtu
xsesuai dgn dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 02:09 PM | Show all posts
airmineral replied at 29-6-2022 01:18 PM
mcm pyh je nak trima anak kepam
apatah lagi nak menjaga
dgn attitude mcmtu hasil didikan kepam

anak2 tu jadi camtu bukan hasil didikan kepam je...  jali pun main peranan jugak...  lagipun he is the head of the family kan dulu...  dan sekarang pun sama n dia kena la main peranan bentukkan balik anak2 dia tu...  sebab tu aku cakap aku tak berapa nak salahkan elmy tu sebab yang paling bersalah adalah jali n kepam...  tapi jali as a father n as a man, kena la main peranan betulkan balik semuanya...  takkan nak sama2 hanyut macam kepam...  for me, dia sama je macam kepam...  aku harap jali cepat2 la sedar n cepat2 la betulkan n bentuk balik sebab tanggungjawab mendidik ni jatuh pada si bapa...  kalau rasa taknak kepam interfere, guna court sebab dia ada banyak gila bukti yang kepam dah unfit to be a mother...  then didik balik anak2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 02:10 PM | Show all posts
gold_teeth replied at 26-6-2022 07:11 PM
Yes mexican . I confirm latin tp lupa mexico/ spain sbab laki fida tu putih.. mexico mcm slalu kul ...

mexico ada macam2 ...ada yg macam melayu ada yg macam spanish/matsalleh
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 02:27 PM | Show all posts
and dia pregnant ke? perut dia tak nampak preggo pon in that jean dress
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 02:43 PM | Show all posts
airmineral replied at 29-6-2022 01:18 PM
mcm pyh je nak trima anak kepam
apatah lagi nak menjaga
dgn attitude mcmtu hasil didikan kepam

kang nanti klu duduk dengan ma tiri...tiba2 anak2 tu buat perangai pelik..disalahkan pulak mak tiri..
baik tak payah...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 03:04 PM | Show all posts
eyansss replied at 29-6-2022 02:09 PM
anak2 tu jadi camtu bukan hasil didikan kepam je...  jali pun main peranan jugak...  lagipun he is ...

jali lebih bersukur chuols mak pak kakpam tu sanggup bela anak2 dia. dia pon tak kuasa nak jaga ramai2. mana nak fokus anak baru lagi, nak fokus bini baru lagi. so dua2 lepas tangan la skrg ni cerita dia. saling mengata di ig. anak2 yang jadi mangsa. jali takkan fight pon untuk anak2 tu. konsep dia skrg, beban terlepas gitu. bagi dua ekor ni anak2 ni beban je. sebok sgt kawin awal lps tu beranak banyak2.

ujung2 anak jadi anak baru tokmid dan neksom (lupa nama mak kepam apa)
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 03:27 PM | Show all posts
Edited by eyansss at 29-6-2022 03:28 PM
black_handbag replied at 29-6-2022 03:04 PM
jali lebih bersukur chuols mak pak kakpam tu sanggup bela anak2 dia. dia pon tak kuasa nak jaga ra ...

tu la...  takleh nak kata kat kepam je...  sebab jalie pun sama lepas tangan...  kalau sekadar keluar weekend je, masih tak justify yang dia ayah yang bagus...  cuma aku harap tokmid dan tinmah (rasanya la nama maknya mah...  hahaha) dapat la didik cucu2 tu n do not repeat the same mistake again...  jangan jadi enabler...  dan aku harap mak ayah jali pun tak lepas tangan la sebab sepatutnya kalau jali taknak bertanggungjawab sangat, cucu2 tu jatuh pada mereka untuk dinafkahkan dan dididik dibentuk...

dan buat jalie, sila la fikir jugak anak2 lama tu...  tau la dah dapat anak2 baru tapi anak2 lama tu masih bawah tanggungjawab dia...

buat kepam, shame on u...  seronok berlililala tak fikir anak eh...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
black_handbag replied at 29-6-2022 03:04 PM
jali lebih bersukur chuols mak pak kakpam tu sanggup bela anak2 dia. dia pon tak kuasa nak jaga ra ...

tin mah you.. agree wt you..dua2 lepas tgn.. hadap la tok mid tin mah menjaga cucu2 ke sekolah bagai..dah pencen still jaga cucu mcm my mil..my sil ex bil sebijik perangai kepam jali..lps tgn skarang masing gumbira dgn laki bini baru beranak pinak anak yg bercerai mil iols la jaga cam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Semuanya sekadar tekaan kita semua je takde sapa tau kisah sebenar… mana tau kalau si kepam ni mintak arrangement mcm tu? Dan jali cuma dpt amik anak time weekend? Lepas tu kepam sendiri pun dok mengungkit pasal duit je, takde pulak mengungkit bapak tak amik anak…. Kalau lah betul bapak takmo amik anak rasanya dah berjujuran posting dia up kat ig tu. Knowing her kan… Iols kenal je pompuan yang sekat anak tak bagi pegi umah mak tiri, yg penting bagi dia duit. Nak bwk jalan pun tak bagi yg penting bagi duit kat dia supaya dia boleh bwk anak jalan2. Bapak nak bwk anak tak boleh, dia taknak anak2 ada memori best2 dgn mak tiri baru. Dia taknak anak2 tu berbaik dgn adik beradik tiri dan family belah mak tiri. Dalam dunia ada mcm2 hal boleh jadi tak semestinya begitu saja.. So kita tunggu je la tea yang akan ditumpahkan kalau ada…

Still i tak bekap jali. Tapi i tetap salahkan kepam tinggalkan anak2 mencari jantan sampai ke LA, jantan tu tak dtg cari dia pun… unless ada sebab la jantan tu takde pasport ke nak keluar negara.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 04:38 PM | Show all posts
Edited by rifaa at 29-6-2022 04:45 PM
hungryhenry replied at 28-6-2022 03:25 PM
Ai dh pi TT tu tapi post yg mana ada si kepam?

aah dlm tt dia xde
tapi bideo tu cam dari tt...i ada ss ni
tapi x reti tepek sini
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Selimutputeh replied at 29-6-2022 08:37 AM
Semuanya sekadar tekaan kita semua je takde sapa tau kisah sebenar… mana tau kalau si kepam ni mint ...

bukan ada kes rupanya si jali duduk rumah asing2 dgn bebudak tu masa kakpam kat oversea????. jali duduk dgn mak tiri, dan anak2 duk umah lain sapa entah jaga (sbelum bebudak tu duduk dgn tokEnabler). i igt2 lupa.


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 29-6-2022 05:04 PM
bukan ada kes rupanya si jali duduk rumah asing2 dgn bebudak tu masa kakpam kat oversea????. jali  ...

rasanya adik jali yg jaga..kira family jali tu yg skolah  anak sulung suma kat area rmh parent jali pam bila balik mesia bebal sbb nak hantar anak2 jauh ke skolah..tu bila pam jaga tukar skolah dekat dgn rmh tokmid..correct me if im wrong sbb dah lama gak benda ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Selimutputeh replied at 29-6-2022 04:37 PM
Semuanya sekadar tekaan kita semua je takde sapa tau kisah sebenar… mana tau kalau si kepam ni mint ...

I pun kenal someone yg xbg ayah jumpa anak. Tuduh ayah xbg nafkah, kata ayah mcm2. Walhal ayah bg cash sikit sbb ayahnya dh bayar semua. Sekolah swasta, tuisyen, insurance. So bg cash sikit. Tp still bibik pesan mcm2 dkt ayah mcm anak dok ngan ayah. Walhal anak dok ngan mak. Dpt ambik 2 minggu sekali. Sehari je. Xboleh bermalam. Tp always xdpt ambik tiba2. Dengan pelbagai alasan. Bab sekolah pulak anak smpai buat keja sekolah belajar online dgn ayah sbb takde sapa nak tgk dia buat homework. Walhal full dgn mak. Kalau cakap pasal hak lawatan, mak maki ayah berjabu. Kata nak ambik anak semata2 utk content fb. Gila. Dulu alasan xbg anak bermalam sbb ayah dok srg. Ni ayah dh kawen still xdpt bermalam. sikit2 cakap cerita dkt mahkamah. Ayah baru lantik lawyer nak  fight utk kebenaran bermalam. Semoga Allah permudahkan. Kesian anak jadi mangsa perbalahan org tua. Tgk anak dia bercakap tergagap2 mcm tak confident. Melayu asik bercampur ngan indon. English pun xberapa fasih.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
800214 replied at 29-6-2022 06:07 PM
I pun kenal someone yg xbg ayah jumpa anak. Tuduh ayah xbg nafkah, kata ayah mcm2. Walhal ayah bg  ...

Sama.
Aku kena org yg cerai bini puaka apaknya kena mcm2

Kes jiran
Cerai sbb emak jumpa fling lama dekat reunion.
Siap dating dekat kedai nearby umah.. mak tinggal anak dgn apak..
Pastu apak kawin baru anak tu dok api2 ckp apa asik dgn sang betina (read: wife baru bapak bukan gf) sampai emak nenek berkolabirasi serang dtg umah..

Now apak keluar biar anak aje tinggal sendiri sbb udah beso.
Sekali sekala aje jengah.. mak pon dtg jengah if not mistaken. Why xduduk sama.got no idea.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
videcloset replied at 29-6-2022 02:27 PM
and dia pregnant ke? perut dia tak nampak preggo pon in that jean dress

Badan dia mcm kena potong dlm dress tu..
Punggung and lutut sgt berhampiran
????
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lulunono replied at 29-6-2022 12:38 PM
buruknya kuin pakai sneakers. tak kena dgn kependekan dia..serba tak kena gaya acik ni

asalkan dior. ingatkan dah miskin, taste berubah.. rupanya nan hado. smlm kan kena kutuk gi thrift/discounted store.. hari ni terus tayang beli dior sneakers
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 07:16 PM | Show all posts
Haha you all ingat tak kepam pernah letak dalam igs —>
anak sulung Kepam cakap yg Jali nak kawin/tgh dating dengan 19 years old girl..

Tergugat kepam time tu…
Rupanya Elmy tu mmg awet muda,dah berusia but still looks like 19 years old
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:47 PM | Show all posts
Me rasa kalau minah tu dah larikan diri ke usa, bina hidup sana.

Bapak bebudak tu patut jaga anak anak dorang, minah tu jauh, kalau mengata ex pun kat Instagram aje, bukan terus ambil plane ticket balik Malaysia direct pun..

Setakat weekend dad jumpa kat luar, bukan dia melarikan diri kat ovc pun, cuma bina hidup baru dengan bini dan anak baru, anak anak lama merempat macam pak mak dah meninggal gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
videcloset replied at 29-6-2022 02:27 PM
and dia pregnant ke? perut dia tak nampak preggo pon in that jean dress

Rasa cam tak pregnant pulak entahh
Maybe dia keluar jalan2 pakai girdle
Time gi potluck biar perut lepas sbb nak melantak
Hahaha
Takde pun dia tunjuk gi checkup scan apa yg patut
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:12 AM | Show all posts

kali

Edited by jassy50 at 30-6-2022 02:56 AM

Hal anak2 , mmg betul salah dua dua parent. Ini bukan thread ibu bapa dan keluarga.

Tapi kita fokus kepam sbb dia scam orang, tipu orang. Lepas tipu dia play victim, sound anak orang, permainkan agama, lenjan barang customer ect .Walaupun Jali lepas tangan jugak, tapi takde la dia nak declare father of the year ke atau pandang rendah orang lain , atau teranng2 tipu duit orang.
Kepam berlagak semua terpaling sambil busukkan semua orang, so fahamkan kenapa kitaorang kat sini asyik nak salahkan kepam?

Sekian.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 12:59 PM GMT+8 , Processed in 0.455391 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list