CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AKAZ85

Hanis Haizi Amougou mendiva di El Eh v67

     Close [Copy link]
Post time 29-6-2022 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang lalu “fef avenuee”
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 29-6-2022 12:58 AM
harap apaknya amek la anak3 ni cepat...  kesian kat anak tu...  biar la ex bini ko tu sebab dah go ...

I sebenarny wonder if they got joint custody n adakah split half2 timing dgn anak so tally lah diorg ni duk ngan atok nek sbb turn kepam tp kepam xdok so tokmid kebe take over n ayahnya amik when his turn?

Atau adakah mmg kelam dpt full custody tp she ran awaty with her kuntakinte??

Or sbb jali xpuas hati kepam nk anak sek near her parents so amek la kaw

Ke acaner
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:09 AM | Show all posts
anarina replied at 29-6-2022 06:37 AM
I sebenarny wonder if they got joint custody n adakah split half2 timing dgn anak so tally lah dio ...

not sure about custody tapi as a father, ko dah nampak exwife ko dah tak guna, takkan ko pun sama nak terus jadi tak guna sama2?  ko boleh je mintak full custody dan senang2 boleh dapat sebab dia ada banyak bukti exwife dah unfit untuk jaga anak...  bila dah dapat full custody, ko boleh je pindahkan anak kat sekolah dekat dengan rumah ko dan tokmid pun takleh nak lawan...  ni yang aku nampak (dan based on komen2 forumer lain2 sebelum ni kat thread2 lama), dia lebih pada lepas tangan sebab berharap tokmid cover the expenses of his kids...  tak kisah la dia hutang keliling pinggang sebab kepam suruh dia berhenti keje and scam orang sebab bagi aku dia lelaki and he has his say not to follow bluntly apa exwife mintak...  i bet dia pun sama naik gelap mata tengok duit kepok2...  dan dia kena ingat yang tanggungjawab nafkah, membesarkan dan mendidik anak jatuh pada dia dan keluarga dia...
aku cakap camni bukan sebab beking kepam tau...  cuma bagi aku jali pun sama naik lepas tangan n dok blame exwife je padahal dia pun sama ada bahagian dia dalam all this drama...  yang pastinya aku bersimpati kat anak2 deme ni sebab dapat pak n mak tagune...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:29 AM | Show all posts
talia replied at 28-6-2022 06:37 PM
Kakpam amougoundu: It’s called chilli phadhi in melei, see u hef tew learrrn…. Ur khalcherrr

Baje ...

oh ni ke dialog asal kaknyut dgn anak fida tu.. hahaha.. kalau gitu dan kalau ikut ayat tu, i rasa perkataan paling sesuai utk ganti "culture" adalah "language".
betul chuols cakap tu apa kaitan cili dengan culture kan? mmg tak berkait. kalau cili jadi culture kita, negara india sana pon guna cili utk masak. org thailand pun. nampak sgt kak nyut pause lama tu nak proses ayat, sekali terkeluar "culture" yang takde kena mengena


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:34 AM | Show all posts
i zass google thai chilli ni, dan rupanya betul sebutan anak fida tu, thai chilli @ bird's eye chilli adalah panggilan yang betul. weh malunya kaknyut. dok sound2 anak org sekali ko pon tak betul.

ternyata kaknyut mmg dengki dgn anak fida yg comel dan american tu sesedap sound anak org, sekali betul je sebutan anak org tu. nampak sgt acik nyut tak rajin google, dan kurang pengetahuan. kira bagus mak budak tu diam je, ayah dia pon diam je lps disound. i yakin budak tu pun belajar benda ni dari youtube/google.

yg sebenarnya acik pon baru tau hari ni thai chilli dgn bird's eye chilli (lada burung) tu sama. tp at least acik takdelah sound anak orang semberono je macam kak nyut tu



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:44 AM | Show all posts
hereforthetea replied at 29-6-2022 03:33 AM
Eh korang perasan tak abam kiter x ramah sangat mcm dulu? Few days ni macam moody je. Sometimes abam ...

kan.. mcm tengah mencari rumah sewa. siap ootd depan cermin lg. kalau berjaya pindah, mendoniala kaknyut tayang rumah ye gitu kaknyut telah membuktikan dia sanggup mula dari bawah dengan kuntakinte. sanggup duduk dalam dungeon share rumah dgn org demi chenta di awal perkahwinan gitu. sanggup susah sama2 gitu puih..

kenapa kuntakinte berjalan 100m ke depan skrg ni? dah tak kuasa nak rangkul kaknyut ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:47 AM | Show all posts
hereforthetea replied at 29-6-2022 03:33 AM
Eh korang perasan tak abam kiter x ramah sangat mcm dulu? Few days ni macam moody je. Sometimes abam ...

i perasan juga. klu kaknyut tala camera mesti dia larikan muka. moody je muka. tp klu mentekedarah rumah org, ketawa terbahak bahak dia. happy betul ye makan freee
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:49 AM | Show all posts
eyansss replied at 29-6-2022 08:09 AM
not sure about custody tapi as a father, ko dah nampak exwife ko dah tak guna, takkan ko pun sama  ...

i setuju. mmg sebenarnya dua2 ekor ni fail jaga anak. senang2 lepas tangan lepas creet dan keluar anak boyak berketul2. yg jali tu sebok buat anak baru skrg. kalau wiken nampak juga dia bawak keluar anak2 laki dia gi makan. tp elmy takde join dah ye. kadang2 bawak anak jantan dia gi tengok wayang. pun elmy dah tak join. i husnuzon maybe elmy jaga anak kecik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 29-6-2022 08:09 AM
not sure about custody tapi as a father, ko dah nampak exwife ko dah tak guna, takkan ko pun sama  ...

betul apa u cakap! sama je jali pun 2x5 takleh pakai. apa pun alasan, tu semua anak kandung dia..boys plak tu, patutnya bonding lagi kuat..agaknya dia dendam kat ex wife maka anak² jadi mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:17 AM | Show all posts
black_handbag replied at 29-6-2022 08:49 AM
i setuju. mmg sebenarnya dua2 ekor ni fail jaga anak. senang2 lepas tangan lepas creet dan keluar  ...

kat thread lama2 ada forumer spill katanya elmy "tak favor" jaga anak2 jali kepam...  tapi ramai speku sebab perangai kepam...  tapi bagi aku, kalau ko ikhlas terima anak2 tiri, insya Allah perjalanan jadi mudah...  nak2 plak kepam dah takde kat sini...  dan of course, jali kena la bertegas...  so aku rasa botb of them is a failed parents and takleh nak salahkan elmy sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:19 AM | Show all posts
lulunono replied at 29-6-2022 09:06 AM
betul apa u cakap! sama je jali pun 2x5 takleh pakai. apa pun alasan, tu semua anak kandung dia..b ...

dendam, ego melangit, sama2 play victim padahal sama2 mata kelabu asap nampak duit berkepok2...  dalam hal ni, jali ada fair share dalam kehancuran keluarga dia dan kepam...  cuma kesian anak2 jadi mangsa...  yes, tokmid ngan tin ada boleh jaga n duit berkepuk, tapi tetap la bagi kesan kat anak2...  aku harap anak2 diorang bangkit n berubah n takkan buat kesalahan yang sama seperti parents diorang...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 29-6-2022 08:09 AM
not sure about custody tapi as a father, ko dah nampak exwife ko dah tak guna, takkan ko pun sama  ...

stuju..bila bercerai kesian anak2 jd mangsa sbb parent sibuk blaming each other taknak ambil tanggungjwb memasing besarkan anak2..bila parent perangai tak guna tu pak mertua masuk campur jaga la budak2 tu..mak pak sronok lepas tgn - ni jd dpn mata masa kak ipar cerai even dah kawin lain anak2 tetap la mil jaga
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
black_handbag replied at 29-6-2022 08:34 AM
i zass google thai chilli ni, dan rupanya betul sebutan anak fida tu, thai chilli @ bird's eye chill ...

acik nyut kn baghalllll yg dia tahu dia je betul..she’s truly a joker - geography fail..language fail..communication fail..parenting fail..cooking baking cleaning suma failed! overall she’s a losers
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:56 AM | Show all posts
jihyomelly replied at 29-6-2022 09:50 AM
stuju..bila bercerai kesian anak2 jd mangsa sbb parent sibuk blaming each other taknak ambil tangg ...

ni nasib tokmid ada...  kalau tak?  haritu parents ke adik si jalie yang jaga, kan...  sepatutnya biar je diorang jaga sebab tanggungjawab tu kat bahu apaknya dan keluarga apaknya...  tapi tu la, maybe tokmid ngan tin tak sanggup tengok cucu susah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
black_handbag replied at 29-6-2022 08:49 AM
i setuju. mmg sebenarnya dua2 ekor ni fail jaga anak. senang2 lepas tangan lepas creet dan keluar  ...

maybe elmy jaga baby kat rmh..biar bonding time pak dgn anak2 kang bila elmy ada kak nyut stress pulak salah satu syarat kluar without elmy kalau tak xleh ambik anak2 - who’s know kekadang mulut anak2 bleh tahan ngadu..apapun jgn la lps tgn lps cerai kesian la anak2 terbiar terabai
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
amboi kak nyut beli dior sneakers..ni hasil jualan kedai acheh la ni ye..dgn hasil makan pree.. siap cakap sneakers lain byk tinggal kat ladang punya nak cakap dia ada property kat ladang la tu dah sethn tinggal kasut2 kat sana apsal lak? bg ex boipren si semekom pakai ke? merepek2 je kak nyut ni ingat acik porem nak impressed giler ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jihyomelly at 29-6-2022 01:23 PM

deleted double posting
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 11:47 AM | Show all posts
black_handbag replied at 29-6-2022 08:44 AM
kan.. mcm tengah mencari rumah sewa. siap ootd depan cermin lg. kalau berjaya pindah, mendoniala ka ...

kena la cari rumah sewa lain chuouls
malu la nanti sheols dgn bff malaysian wife in LA duduk rumah b40 dungeon tu lama2

nak jemput dtg makan pun segan..tak kan dok dtg rumah orang mencekik dan tidur free je

nanti bff dia ingat laki ceo b40 sheols tk mampu pulak sewa rumah besar

sheols mesti iri hati dgn dyna tu kan, skrg ni dok tiru org tu mesti la nak kehidupan mcm org tu juga

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
buruknya kuin pakai sneakers. tak kena dgn kependekan dia..serba tak kena gaya acik ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 29-6-2022 09:17 AM
kat thread lama2 ada forumer spill katanya elmy "tak favor" jaga anak2 jali kepam...  tapi ramai s ...

mcm pyh je nak trima anak kepam
apatah lagi nak menjaga
dgn attitude mcmtu hasil didikan kepam
payah mak tiri mak adjust kalau mak tiri pny perangai xseiring dgn budak² tu
lagipun, bknnya boleh tegur sebarang ank org..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 03:08 PM GMT+8 , Processed in 0.358743 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list