CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: mojarean_X

[Jenayah] Pelajar lelaki cedera melecur diseterika serta retak tulang rusuk belakang akibat cemburu dilihat berbual dengan pelajar wanita

  [Copy link]
Post time 26-6-2022 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Pihak berkuasa tolong la ambil tindakan tegas cikit,jangan sampai kes farhan 2.0 berulang...xpasal iron yg dicipta untuk iron baju mudahkan urusan orang dah jadi alat pembunuhan pada masa ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
makin advance bebdk sekrg ni
dpt ilham dr kes Farhan ke nak oiii
dahlah br F2 tp blh terfikir utk buat benda ni di luar kotak fikiran diaorg
Hrp adalah tindakan yg wajar bg pelaku
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
hanatt bebudak ni semua, sesedap rasa iron anak org. pastikan semua kene hukum, buang sek. patut bdk2 camni sek mana2 pun jgn terima, pandai2 la makbapak korang korek duit utk homeschool. dah upper form pun bodoh lg berkawan. yg jelesnya sekor kot, lagi 9 tu balaci je la agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Bdk2 ni tak ambik iktibar ke kes arwah farhan ke??...
Perlu ke ulang kesilapan sama??
Nasib baik la mngsa mgadu dkt mak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak budak nakal di mana mana sebulan lepas weols grop mak bapak sponsor 70 seterika kat asrama anak anak sbb anak anak mengadu seterika rosak.melekat makan baju.selelas sebulan 7 rosak dengar kat mesy pibg bagitau..cibai betul budak budak ni.aku tanya anak aku apa budak budak tu buat dgn seterika.
Anak aku bagitau seterika tu diorg selalu panaskan air nak masak megi cup...nak cairkan milo dlm scahet tu nak telan tanpa buat air...lepas tu meleleh milo kat seterikac...ni serama budak lelaki la..

Tapi ug dok guna seterika tekap badan org ni memang babi..elok di campak dalam sel pembunuh zulparhan tu..biar diorg kena seterika plak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:43 AM | Show all posts
Semogas si pembuli mendapat hukuman yang setimpal
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawa sgt ke bdk pompuan tuh.. haruuu
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 25-6-2022 05:19 PM
Ada seterika boleh kuruskan perut penuh lemak spt margarine masuk kuali

Yg ni baguh ni haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Celaka2 nih rujuk kes arwah farhan agaknyer
Tengok pembunuh2 relax ajer sampai sekarang masih belum dihukum gantung. Memang celaka seterika orang
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Haramkan iron kat semua aserama biarkan je bebudak ni pakai baju konyok2
Macamlah menjejaskan kesihatan kalau pakai baju berkeronyok.
Seterika ni bhaya boleh membunuh orang. Helok la kena ban je drpd ada kat mana2 aserama.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 25-6-2022 06:28 PM
Makan babi ka semua budak2 ini sampai hati kering bak iblis?


Ironinya yg betul2 makan babi jarang pulak ada kes2 buli camni..

Ada something wrong dgn subjek agama kat skolah sbb gagal didik student melayu jadi 'orang'
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:25 PM | Show all posts
kena haram kan penggunaan iron oleh student. sekolah harap sediakan dobi inhouse utk budak2 hantar iron baju sekolah dengan charge yg tak begitu membebankan
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:30 PM | Show all posts
Abahmung replied at 26-6-2022 05:03 AM
Ironinya yg betul2 makan babi jarang pulak ada kes2 buli camni..

Ada something wrong dgn subjek a ...

kalau budak jadi pembuli bg meol bukan salah sekolah. semua org terima education & silibus yg sama kat sekolah yet hanya certain group of student yg kaki buli yg lain helok je takda buli2. bukan pembuli ni lahir dan dibesarkan kat sekolah pon. being bully is a choice, parent yg mencorakkan anak. all the blame should be on parent. kalau sekolah yg sorok kan kes buli & tak cuba bendung or ambil tindakan sewajarnya kat pembuli then boleh la blame sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
diaorg ambik kes budk2 yg dera arwah Farhan ke? tengok pelaku2 lain lepas.. so pembuli2 yg lain pun akan berani
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ada mention asrama penuh ke? asrama sekolah harian biasa pun byk kat teluk Intan tu, kolej vokasional pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 25-6-2022 08:08 PM
Kita geram tapi timbalan mb sskjp mesti tersenyum lega sebab berita bukan dr negeri dia

Not so fast
Timb mb kena hold dulu senyuman leganya itu
Sebab kes ni berlaku di asrama
Dan kalau asrama penuh penghuninya dari serata tanahair
Mana tau kot pelakunya berasal dari serambi jenayah ittewww

Eiiii memang celaka sungguhlah para pembuli tu
Jika terbukti bersalah harap hantar ke penjara terus
Takyah bagi peluang dengan hantar ke henry gurney. Tu dah dapat peluang belajar & tinggal di asrama mereka persia dengan jadi pembuli

Dan harap para pembunuh Allahyarham farhan dapat saham dosa jugak bagi mana2 kes buli guna iron sebab mereka yg jadi trendsetter
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 25-6-2022 05:26 PM
mcm inikah?

Berminatnya iols dgn menda ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
geng seterika datang lagi
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh babi betul generasi muda zaman sekarang ni... Lemah betul akal dorang.. Tak terfikir ka buat jahat ni kejap je kantoi... Hukuman bakal menggelapkan masa depan pesalah.... Tak kesian kat mak bapak B40  ke nak tanggung malu & merana seumur hidup.. Eh babi punya budak2 muda zaman sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 03:58 PM | Show all posts
Kepada awek tu baik ko blah je. Janganlah kapel dgn orang kuat jeles. Ni blaja pun xabis dah dok iron badan anak orang. Silap2 pasni dengan ko skali diironnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 04:17 PM GMT+8 , Processed in 0.077316 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list