CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: tumpanglalu74

[Tempatan] 'Kecantikan Toksik' ~ Ramai Jadi Mental

  [Copy link]
Post time 26-6-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 26-6-2022 05:33 PM
sape tu sis? nmpk sgt ipar duai kan. over nau apa kaitan ko cantik dgn x nk wat keje umah. ko inga ...

Adik sendiri, bila di sound, diherdik di maki kita plak... Makan hati dgn sikap dia... Kisah benar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan la dengan muka kita yang terlalu nak conform dengan society's living and beauty standard. Hidung penyek nusantara pun diejek2 padehal itu uniqueness genetik kau kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 26-6-2022 10:52 AM
dani-rox replied at 26-6-2022 10:05 AM
ai rasa ko bg perspekstif sbg lelaki straight, puji pompuan cantek sbb ada tarikan dan napsu. psl t ...


Can confirm that pompuan kalau tak jeles memang tak sah. Kat sekolah pun biasanya budak2 pompuan ni rajin dan pandai sebab takleh tengok orang lain lebih dari dia. Yang jantan (pandai) pulak hanat kerana rilek2 ja blaja pon boleh score bikin jeles budak2 pompuan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 06:58 PM | Show all posts
iraizz replied at 26-6-2022 06:28 PM
Adik sendiri, bila di sound, diherdik di maki kita plak... Makan hati dgn sikap dia... Kisah benar

siannya sis...adik sendiri rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 07:18 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 26-6-2022 06:51 PM
Can confirm that pompuan kalau tak jeles memang tak sah. Kat sekolah pun biasanya budak2 pompuan n ...

sumpahan kot sis, lahir sbg perempuan. Cemburu dan dicemburui
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:20 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 25-6-2022 05:55 PM
Masyalla sisturr..  Sampekan bulu roma pon boley jadi blonde teros.

Bleach cream ni solusi murah utk masalah unwanted hair. Ada gegirl tumbuh misai tebal , janggut la . Klo wax , cukur , silap2 tumbuh lg kasar. Guna ni rerambut jd light , tada la nmpk ketara sgt. Selalu nmpk model/retis pakai kat kening. Utk nmpk unik , or sepadan dgn rambut yg dikaler.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:26 PM | Show all posts
dani-rox replied at 26-6-2022 06:05 PM
ai rasa ko bg perspekstif sbg lelaki straight, puji pompuan cantek sbb ada tarikan dan napsu. psl t ...

puji baby , budak cantik. Takkan pedo plak. Puji anak sendiri cantik plak acaner , incest? hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 26-6-2022 06:27 PM
Tak pe la kalau dah sound tak berkurung dalam bilik, masalah bila aku sound, adik perempuan kandun ...

Beza sbb aku anak sulung kot..jd kalo dia lawan aku adik aku no 2 tu jenis pendiam skt..dia ckp 3 kali je..kalo x dgr mmg kn la pelempang..adik laki no 3 lak boleh sound direct je..awak perasan cantik sgt ke.. awak tu lawa kat mata laki awak je..perangai mcm ni ingat lawa sgt ke..haa x sanggup dgr abg dia sound direct dlm bengkek2 bt gak la . Kadang2 kan dah beso dah kawin ni mmg payah dr kecik dl.. nak jatuh hukum lebih2 dah berlaki.. yg pelik nye kat belah suami dia boleh rajin..bl balik berkumpul adik beradik dia punya penyakit M beso tu kumain nye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian wanita yg bertongkat kecantikan luar semata
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 26-6-2022 09:15 PM
Beza sbb aku anak sulung kot..jd kalo dia lawan aku adik aku no 2 tu jenis pendiam skt..dia ckp 3  ...

Tu la, sebab tu aku tak kisah kalau tak balik jumpa diorang, sementara mak aku masih ada aku balik la umah tu, kalau mak aku tak de nanti aku tido homestay ke hotel ke bila balik kampung tak kan nak jadi babu dia... Malas nak lempang, laki ade, laki dia la tukang gosok baju, buang sampah kalau mak aku dah memekak, kalau dia masak, laki dia basuh perkakas masak, laki dia angkat kain, dah bini lawa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 26-6-2022 09:51 PM
Tu la, sebab tu aku tak kisah kalau tak balik jumpa diorang, sementara mak aku masih ada aku balik ...

Dah bt perjanjian gitu kot...aku dl ade gak saudara aku bangga kata dia memasak je..kemas rumah segala bagai suami dia bt.sudah nye suami cari org lain..bl aku p rumah dia skrg ni geli kaki aku.. rumah x berkemas,toilet berlendir2.. paip kat sinki pun berlumut..sbb suami baru dia pun sama x rajin mcm bekas suami dia..bl p bekas rumah suami dia.. tu dia..berkemas elok aihhh..sbb suami isteri jenis berkemas
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 26-6-2022 10:59 PM
Dah bt perjanjian gitu kot...aku dl ade gak saudara aku bangga kata dia memasak je..kemas rumah se ...

Entah la, tak pernah campur urusan rumah tangga diaorang, tapi bila balik kg sekali sekala time raya tu, nampak la memang semua laki buat walaupun lelaki tu bekerja, time dia tak bekerja setahun hari tu macam tu jgak, mak aku bisingla jgak tapi padan la dgn muka mak aku tu, dulu2 manjakan dan ikut kan sangat anak bongsu dia tu, puji anak yg tu lawa, pandai bergaya, compare plak dgn aku yg tak suka mekap setakat pakai bedak dan lipstik je, kata aku tak pandai bergaya, takkan aku nak pakai baju ketat2 tudung singkat nampak teks, aku dah kawin dan sebelum kawin pun memang aku tak pakai baju ketat2 dan tudung singkat2.. Sedih tau bila mak sendiri pun punya sikap kecantikan toksik, compare dgn anak2 yg lain, last2 sekarang baru padan muka mak aku, anak yg dipuji puji, dah berlaki sampah rumah pun tak nak buang sebab lawa, kotor sampah tu, pastu bukan setakat periuk kuali tak nak basuh, lauk2 basah kalau adik aku beli mak aku yg akan siang dan cuci, adik aku cuma masak yg dah siang dan cuci, keje2 yg berlengas macam siang ikan ayam cuci ikan ayam tu mak aku yg buat, dah macam orang gaji plak mak aku, adik aku fefeling eina azman la, perasan nak jadi macam eina tu, masak je bubuh kat socmed, keje2 yg lain bibik buat, tak sedar diri yg diri tu b40, berangan lebih, tak mampu ade bibik buat mak aku macam bibik.. Pastu mak aku keje tepon aku luah perasan bila dia kene herdik dengan adik aku tu, bila nak luah perasaan baru carik call aku..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 07:19 AM | Show all posts
SEbab tu toke produk timbang kilo kaya raya...mostly dr kelantan kan. Depa amik dr Thailand ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk kat socmed esp insta dgn tiktok jer..ramai konon lawa nak mampos disitu..tambah lagi kalo gedik..padahal timbang kilo pon pakai filter berbelas lapis pon pakai..dah mcm hantu aku tgk..mcm babi pon ada..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 26-6-2022 03:53 PM
sbb tu aku suka tgk baby india/mamak..
makbapak gelap tp anak 'ada rupa'

Yes...jenis yg kulit gelap tapi cantik..
Ramai i jumpa...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 10:21 AM | Show all posts
cantik luaran tak semestinya cantik keperibadian
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Aii xsuka putih2 ni..sbb putih2 ni jadi attention seeking ja..tapi aii xsuka muka ada wrinkles.dark spot & pigmentation so far dari umo 25y setia dgn Olay7in1..tak tergoda lagi dgn racun drugstore produk2 wardah..y.o.u bagai tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 26-6-2022 07:59 PM

Common masalah wanita... Yang di kata kan cantik toxic bawa ke mental illness but yang self proclaimed natural beauty suka condemn.... Ramai humblebrag....semua tidak kena... Yang penting self confident...ikut cara sendiri rupa dan badan mahu bagaimana...bukan jenayah ubah rupa dan skin... Masing masing tahu risk yang di ambil .. . Akak agak ramai forumer cantik boleh jadi candidate ms universe...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 02:17 PM GMT+8 , Processed in 0.099075 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list