CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tumpanglalu74

[Tempatan] 'Kecantikan Toksik' ~ Ramai Jadi Mental

  [Copy link]
Post time 25-6-2022 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 24-6-2022 06:01 PM
Yang gila segala mala product ni selalunya yang belum kawin.  Dah ada anak sorang mana dilayannya be ...

Uols xle kata mcm tu
Jenis obses putih ni pas ada ank dia pindahkn obses tu kepada ank dia lak
Tu ada sorg kt tiktok yg dok bg ank dara mkn pemutih
Pastu amik gambo ank tu buh filter lg smpi dah serupa hantu cina budak tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 25-6-2022 07:34 PM
I xleh blah tgk rupa mua bella tanpa mekap....mmg out

Sampai satu masa rosak kulit jadinya. Dulu zaman di uni ada satu pelajar ni kalau tanpa makeup serupa mayat kulitnya..pucat
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk budak2 muda skrg ni make up kadang2 terkejut gak..rsnye kalo make up lebih simple lebih lawa..ni gan bulu mata kalah unta.. lps tu pipi gan hidung ala2 demam selesema..lawa ke make up tebal nau2 ni..kalo dlm gambo ye mmg lawa..tp nampak depan2.. shading sana sini..adoii.. lps tu fesyen tudung ala2 serabai tu..tu blm lg yg jenis cucuk sana sini..sayang la muda2 dah cucuk tu ni..kita yg dah 4s ni pun maintain je pakai safi hijo tu je.. elok je kulit muka .x la putih tp x kusam dan x kedut.. sampai org x Caya lah kalo ckp umur..ingat 30thn je..kira ok lah kan nampak muda lebih 10thn dr beria2 pakai produk itu ini tp alih2 nampak lebih tua dr umur
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Org melayu dedulu dlm prosa tradisional pon mengambarkan perempuan cantik tu hidung kena mancung bak seludang, kulit licin bak putih telur dikupas, wajah berseri bercahaya mcm bulan mengambang (even bulan tu berlubang2), rambut ikal bak mayang mengurai… pinggang bak kerengga…

Maknanya taasub pada kecantikan ni dah mmg dari dulu lagi org dambakan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 25-6-2022 04:55 PM

Sebab sunset dan filet mignon xde vijayjay therefore understandable
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 26-6-2022 08:31 AM
Aku tgk budak2 muda skrg ni make up kadang2 terkejut gak..rsnye kalo make up lebih simple lebih lawa ...

Safi hijo tu memang lejen kan, tepek kat jerawat, jerawat kecut
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang perasan cantik plak macam mana, sampai tak nak buang sampah sebab busuk, dah dia cantik tak leh buang sampah, sampai tak nak gosok periuk kuali, sebab terasa diri cantik, ape hal nak gosok periuk kuali, menyampahnyer, meluatnyer nak tegur kang masam muka dah jumpa setahun sekali time raya
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 26-6-2022 10:09 AM
Yang perasan cantik plak macam mana, sampai tak nak buang sampah sebab busuk, dah dia cantik tak leh ...

Kalo spesis mcm ni, akak nasihatkan eloklah simbah je covid dan monkey pox kat dia.
Supaya dia segera mampos konsepnya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 10:15 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 25-6-2022 06:27 PM

Nak nampak kulit muka  cantik tiada bintik hitam disebabkan faktor umur boleh gunakan juga krim ini tetapi tidak murah 30g £155 COSMELAN 2 cream.Tak perlu guna cosmelan 1.





Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:36 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 25-6-2022 06:15 PM
Nak nampak kulit muka  cantik tiada bintik hitam disebabkan faktor umur boleh gunakan juga krim ini  ...

https://m.youtube.com/watch?v=V7Ul0vZZHQQ
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm porn la. Body buat kaw2 punya. Klu nk dpt bini cam dlm porn tu mmg susah la????
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 26-6-2022 10:13 AM
Kalo spesis mcm ni, akak nasihatkan eloklah simbah je covid dan monkey pox kat dia.
Supaya dia seg ...

Dah adik sendiri, terpaksa la bersabarrr, balik jumpa sekali sekala je, selalu la compare sape putih sape paling lawa dgn aku ni... Ermm entahla... Masalah perasan tu yg lebih.. Sampai tak boleh buat keje rumah sebab perasan lawa, bukannyer kaya pun nak berlagak tak buat keje rumah, orang kaya pun ade je yg buat house chores, pendam rasa setiap kali balik kampung.. Tak mau membantu kerja2 dapur... Keje main tepon dan tik tok, bukan muda lagi dah 30 tahun dah, dah berlaki dah, sebab tu aku selalu tak kisah kalau tak balik kg kerap2 bukan saja terpaksa hadap kecantikan toksik tapi persekitaran toksik
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 11:23 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 25-6-2022 08:33 PM
Uols xle kata mcm tu
Jenis obses putih ni pas ada ank dia pindahkn obses tu kepada ank dia lak
Tu  ...

Tapi berapa ketol je yang macam tu.  Tak perlu gi jauh gi shopping mall atau tempat makan2 bayak je ada contohnya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 26-6-2022 10:56 AM
Dah adik sendiri, terpaksa la bersabarrr, balik jumpa sekali sekala je, selalu la compare sape put ...

Sound je..aku kalo adik beradik sendiri aku sound je.. kalo ipar aku x bt x nampak je.. sll kalo sound adik bongsu,adik no 2 mcm terasa,lps tu wife dia x de la duk berkurung dlm bilik..tau pulak nk menyembang nk tlg itu ini..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 03:53 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 25-6-2022 01:24 PM
kalau pergi sekolah anak, i selalu tengok mak2 yang cantik flawless gitu sambil tengok2 anak2 depa j ...

sbb tu aku suka tgk baby india/mamak..
makbapak gelap tp anak 'ada rupa'
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 25-6-2022 07:34 PM
I xleh blah tgk rupa mua bella tanpa mekap....mmg out

Muka si beyya tu kalu x mekap meollss ingtkn bapok ehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2022 05:33 PM | Show all posts
iraizz replied at 26-6-2022 10:09 AM
Yang perasan cantik plak macam mana, sampai tak nak buang sampah sebab busuk, dah dia cantik tak leh ...

sape tu sis? nmpk sgt ipar duai kan. over nau apa kaitan ko cantik dgn x nk wat keje umah. ko ingat ko tu patung barbie...sound je sis mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 26-6-2022 08:31 AM
Aku tgk budak2 muda skrg ni make up kadang2 terkejut gak..rsnye kalo make up lebih simple lebih lawa ...

Dan muka sepesen aje....
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 06:05 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 26-6-2022 08:55 AM
Sebab sunset dan filet mignon xde vijayjay therefore understandable

ai rasa ko bg perspekstif sbg lelaki straight, puji pompuan cantek sbb ada tarikan dan napsu. psl tu la nak puji sesama jantan, wpun niat inesen jah, terpaksa letak caveat "no homo" dulu... takut di salah anggap nak main pedang hahaha
bg pompuan straight yg confident dgn seksualiti sendiri, puji pompuan lain kerana menghayati aestetik dan keindahan paras rupa gituhh. tbh it's part admiration, part jealousy

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 26-6-2022 02:40 PM
Sound je..aku kalo adik beradik sendiri aku sound je.. kalo ipar aku x bt x nampak je.. sll kalo s ...

Tak pe la kalau dah sound tak berkurung dalam bilik, masalah bila aku sound, adik perempuan kandung aku ni kurang ajar, siap jawab sambil menengking aku, tu la masalah nyer, dah la balik sekali sekala... Ermm tu aku menyampah  je bila dia perasan lawa sampai tak leh buat kerja rumah, sebab dia kurang ajar tapi perasan.. Dalam soc med bukan main cakap lembut, dgn mak, dgn kakak, herdik2 je cakap, susah dudk dalam kecantikan toksik dan persekitan toksik camni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 08:41 PM GMT+8 , Processed in 0.104028 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list