CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

Berbaloi Ke Curang?” – Soalan Pedas Pak Nil Buat Shuk Sahar Kelu

  [Copy link]
Post time 23-6-2022 01:53 PM | Show all posts
elok la dua2 pon sama gatal ... yg skndal pon eeuww hadap sgt nk k**e syuk ni .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2022 02:11 PM | Show all posts
mcm ni pon semua teruja nk tau
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 02:45 PM | Show all posts
dia tak terpikir ke kalau2 nyawa dia dicabut masa dia tgh seronok bermaksiat???
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Big question?  Kenapa shuk dgn skandal tak nak kawen,  kenapa nak normalise hidup berskandal ni (nak kata berzina,  tak nampak dek mata), yg pompuan tu pun,  tak dak mak bapak adik beradik ka
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 03:24 PM | Show all posts
anony-mous replied at 23-6-2022 01:45 PM
Farah kot yg xnk sbb xnk kemudian hari shuk lepas tggungjawab. Klau nikah siam, xboleh tuntut mcm2 ...

boleh je lps nikoh kt Siam tu then register kt Malaysia. Just byr denda je. takkan byr denda pon tak mampu gak?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Hard to heart mohon jemput kak km
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 03:45 PM | Show all posts
wadiunong replied at 23-6-2022 03:24 PM
boleh je lps nikoh kt Siam tu then register kt Malaysia. Just byr denda je. takkan byr denda pon t ...

takde dah kot.. syuk pun dah jual rumahkatanya nak bayar credit card.. hutang piutang semua,,
job pun dah takde..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 23-6-2022 03:24 PM
boleh je lps nikoh kt Siam tu then register kt Malaysia. Just byr denda je. takkan byr denda pon t ...

Bkn masalah byr denda. Denda senang, nk daftar tu yg payah. Kalau sblm kahwin pon malas nk setelkan, lepas kahwin, lg la jantan tu buat x tau. Ujung2 x ada rekod dkt malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2022 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan kenapa si Rosa tu xpi failkn cerai je?  Sanggup lagi ngadap... Dok jalan sana sini masih lagi bwk status isteri org tu.

Kalau dah betul x nak,  selesaikan jelah.
Bkn mcm tu.. Pelik depa laki bini
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lingkup bisnes dah miskin harap kena tinggal dengan skandal nanti. Biar padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak settle mahkamah pun harap bini yang pegi, ni kan pulak nak menikah ngan skandal kat siam, nak daftar lagi sume.. hampeh

Sebelum meletup kes skandal ni kemain merata2 job dia muka dia saja kat tv, radio. Maksiat memang menutup pintu rezeki uols. Bila nak insaf ko ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Walau dari tepi tetap tembam ye pipi Shuk. Dia mengiyakan lah kewujudan skandal tu, susah sangat ke nak menahan godaan nye Shuk oi. Baik kawen terus.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:14 PM | Show all posts
Tau salah tapi terus buat.  Tau dosa pun terus berzina.  Manusia bangang je mengaku begitu atau dia ni memang tak takut dosa.  Tak ada rasa malu kpd masyarakat dn tidak takut kpd azab Allah swt ke?. Di mana dia letak akhlaknya dn di mana dia junjung Islamnya.

Akibat terang2an buat maksiat, maka Allah tunjukkan kifarahNya dgn menarik  balik rezeki yg sudah diberi.  Hilang pekerjaan, hilang punca nafkah, hilang harga diri, hilang anak dn isteri, itupun Shuk tak sedari. Apakah keistimewaan skandel Shuk  maka Shuk boleh melupakan segala2ny, dunia-akhirat dia rugi. Kebahagiaan yg halal diabaikan sebaliknya mabuk mengejar celaka yg haram. Waraskah Shuk kini?

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:20 PM | Show all posts
roti_banjir replied at 23-6-2022 12:04 PM
the fact is, derang akan skandal jer.... sbb adrenaline rush tuh berbeza bila dah halal....

dan d ...



Begitulah keterujaan/excitement yg digula2kan iblis syaitan, menggembira dn menyeronokkan yg haram.  Kalau halal, lazatnya hilang. Tapi sampai bila?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
haram jadah ni tak payah lah disoal apa-apa, tak memberi kesan. jenis otak lopong n tongong. haiwan lagi elok dari dia ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2022 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 23-6-2022 11:20 PM
Begitulah keterujaan/excitement yg digula2kan iblis syaitan, menggembira dn menyeronokkan yg har ...

aku baca dengan lenggok dj lin
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:39 PM | Show all posts
anony-mous replied at 23-6-2022 06:56 PM
Bkn masalah byr denda. Denda senang, nk daftar tu yg payah. Kalau sblm kahwin pon malas nk setelka ...



Bila kawen kat Siam tak daftar kat M'sia, senangnya begini: dia kawen orang tak tau, dia bercerai pun orang tak kan tau. Nak cerai, panggil dua saksi lelaki, lafazkan je talaknya, settle. Pihak berkuasa M'sia tak boleh buat ape2. Dah dua2 pun tak bertanggungjawab, ko tanggunglah segala risikonya dn menjawablah nanti, di dunia dan di akhirat. Di dunia, kalau dpt anak, nama bapa tak boleh ada dlm sijil lahir dn bin-binti tak boleh ada. Kalau anak pompuan nak nikah nanti, kena slow-talk lagi dgn tok kadhi. Bila tak ade beban batu digalas, ko pikullah beban dosanya sampai imanmu melelas.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 23-6-2022 11:39 PM
Bila kawen kat Siam tak daftar kat M'sia, senangnya begini: dia kawen orang tak tau, dia bercera ...

Betul. Kalau ada ank nanti lg payah. Xpe la susah2 dulu daftar nikah dkt malaysia, sbb lepas kahwin, jantan biasanya x fikir dah keperluan nk isi borang2 n daftarkan nikah dkt sini. Nanti kena naik mahkamah jgk utk byr denda
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:07 AM | Show all posts
anony-mous replied at 23-6-2022 11:41 PM
Betul. Kalau ada ank nanti lg payah. Xpe la susah2 dulu daftar nikah dkt malaysia, sbb lepas kahwi ...



Bagi pasangan yg nikah kat Siam, pihak pompuanlah selalunya yg rugi.  Pe tidaknya, ada suami2 yg liat nak daftarkan nikah kawen dua di M'sia kerana takut ketahuan. Pompuan isteri kedua perlu pastikan untuk simpan sijil nikah drp sana (yg ori bukan fotokopi), pastikan nikahnya ialah dgn kadhi yg bertauliah, bukan nikah sindikit. Berfikirlah sehabis fikir demi masa depan dn anak2 nanti. Anything, yg lain2 jatuh perkara no. dua, such as tuntutan hak/faraid, etc. Definetly akan timbul banyak masalah bila perkahwinan dirahsiakan.  Nak tuntut cerai lagilah susah selain dibontoti seribu satu masalah. Perkara boleh menjadi kalut, rumit dn hilang segala hak. Bila daftar tak nikah di M'sia, ape2 terjadi tak boleh klaim ape2 malah nak klaim sijil nikah cerai pun tak boleh. Pej kadhi M'sia boleh pulangkan paku buah keras. Nak kawen tak rujuk pej kadhi ttpi bila nak bercerai, sibuklah kadhi M'sia kena uruskan.  Bila nikahnya? Tak ada pun dlm daftaran. So ladies, bila kalian anda dlm situasi yg begitu, pening tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 03:34 PM GMT+8 , Processed in 0.096621 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list