CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Disney+ 2022] ADAMAS - Ji Sung, Seo Ji Hye, Lee Soo Kyung

  [Copy link]
Post time 9-9-2022 03:26 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 9-9-2022 03:29 PM

ep 14 ADAMAS

ku ingat SUN je yg weng and crzy , rupanya ade manusia lebih wow crazy psycjopath dan agak kejam - bijak - adil jugak - Hye SOON!!! amboi mak ....selambak je witness Butler / Miss Kwon tu bunuh tikam jantung CEO Kwon Jeokyu...ya ALLAH ...wow...ni lebih wow daripada SUN. kire Miss Kwon ni memang marah sangat anak lelaki dia dibunuh le sebab nak ambik jantung anak dia. Okaylah simbolic avenge.

SUN tu - okay we are given a glimpse of events of her sadistic past..
Yoon SUN ni memang dah ade trait psychopath dan kakak dia pun tahu dah...sejak kecil dan dia dendam kat Yoon the sister sebab tak nak support dia...my god!!!

Adakah HYe Soon punya perubahan sikap ni sementtara atau  her real  colours / taring ? dalam planning depa atau sikapnya sebenar?

sebab dia bagi arahan kat  ex team A Leader Lee tu  to wipe off SIH without trace, so ...is this necessary ?

sedangkan Hye Soon juga berkomplot dengan Woo Shin tu, dan ade part di mana Hyupil pun cakap - Woo Shin do you trust her that much!???She would kill all of us...
Sekarang - wow - ada pihak Sang Hyeon/ WOO Shin/ SIH nak cari the real Adamas,  Pihak Hyunjo and Team A --- Team A + Lee + eun Hye Soon...

hahahaha crazy...


Kim Seonhee ni haha tak habis habis caripasal dengan MP Hwang tu ye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2022 05:30 PM | Show all posts
Rahah replied at 8-9-2022 10:50 PM
Surprise lagi... seriously iols ingatkan Taesung imagine tembak Chairman Kwon... rupanya betul... di ...

aah iols ingat dlm fikiran dia je yg dia tembak tu sbb geram sgt...tp rupanya tembak sungguh..
masa hyesoon sebut tolongla..tolongla tu iols pun terikut sekali sebut mati haha...
berharap sgt dia mati...agar anak dia tu lost...dan zmn kejatuhan empayar keturunan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 05:31 PM | Show all posts
best kan citer ni...unexpected and byk element surprise
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Best memang sangat best. Fast pace. Cerita pun tak meleret. Cerita dari awal memang asyik klimaks. Episod 10 pun dah rasa mcm last episod
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 07:54 PM | Show all posts
jojoe00 replied at 9-9-2022 06:35 PM
Best memang sangat best. Fast pace. Cerita pun tak meleret. Cerita dari awal memang asyik klimaks. E ...

bingoooo...
yeszzaaa


segale male rahsia semua cepat je dirungkaikan dan tak draggy sampai habis...lepas tu progress action and strategy cepat and pantas  sampai tak menang otak nak  citer kat thread ni sebab soo wow  , ade yg unexpected , ade yg  kita ingat begini jadi begitu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2022 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 8-9-2022 01:36 PM
who ? SUN? ntahlah tapi kan memandangkan dia sangat mainkan watak tu dengan berkesan , kalaule dep ...

I baca sikit info pasal psychopath... sebab sebelum ni tengok drama pasal psychopath tapi personality tak sama macam Sun... takde siapa yang tau... tu yang confuse... so kesimpulannya dia memang psychopath...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2022 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-9-2022 02:49 PM
epi 13 is wild...
kenapa Mr. Choi x bunuh je terus Chairman Kwon tu? dah alang2 tembak tu kan...
kal ...

Iols pun tak faham kenapa Sun tu lagi kuat compare dengan laki2 team A tu... memang tak logik betul... nak kata dia ada skilled fight tak nampak pun... bawak tukul, spanar jela... pasal bom tu logik la sebab dia tak payah fight...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 8-9-2022 02:51 PM
takde kt netflix lg kan

Takde... sebab airing kat Disney+... Netflix lambat lagi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-9-2022 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-9-2022 12:51 AM
byk surprises epi 14 ni… Hye Soo ni memang hati kering betul..but she has what it takes to run haes ...

Yup...
Ada mayat yang disimen dalam tong tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2022 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 9-9-2022 05:30 PM
aah iols ingat dlm fikiran dia je yg dia tembak tu sbb geram sgt...tp rupanya tembak sungguh..
mas ...

Iols pun terkejut masa dia tembak tu... eh yeke ni... berani betul Taesung tembak Chairman Kwon...
Tak sangka betul dia buat tindakan macam tu...

Finally mati jugak Chairman Kwon... Ms Kwon tikam dia...

Tapi baguslah dia tembak Chairman Kwon tu... sebab ni Hyunjo takut appa dia mati sebab succession belum settle lagi... dia pun nampak lost kan... sekarang ni dia dengan Hyesoo pulak berebut Haesong...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2022 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Disebabkan tindakan Taesung tu la Mr Kang bagi arahan buat team SIH lagi... tapi agent2 yang dipercayai jer... finally diorang jumpa bukti nak jatuhkan Team A... mayat2 kena simen dalam tong tu...

Iols cuma curious dengan Hyesoo ni... kenapa dia suruh hapuskan SIH... tu trap nak jatuhkan team A @ dia deal dengan Woosin & nak takeover Haesong...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 10:55 PM | Show all posts
Rahah replied at 9-9-2022 10:24 PM
I baca sikit info pasal psychopath... sebab sebelum ni tengok drama pasal psychopath tapi personal ...

aaAh,psychpathic personality  cer bace tang personality disorder - sociopathic trait ? psychpathic  hmmm...teringat citer cafe miamdang tu  yg Prosecutor Cha Do Won...very selambak very  good boy and who knows...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 9-9-2022 11:02 PM
mbhcsf replied at 9-9-2022 10:55 PM
aaAh,psychpathic personality  cer bace tang personality disorder - sociopathic trait ? psychpathic ...


Haah... ni yang I maksudkan...
Prosecutor Cha tu takde siapa pun yang tau dia psychopath... bila dah hampir finale baru tau... depan orang dia baik... Sun ni tak sama dengan Prosecutor Cha... sebab awal2 orang dah tau dia psycho... tapi Sun memang psychopath jugak... sebab dia ada ciri2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 11:00 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 9-9-2022 11:07 PM
Rahah replied at 9-9-2022 10:54 PM
Disebabkan tindakan Taesung tu la Mr Kang bagi arahan buat team SIH lagi... tapi agent2 yang diperca ...

sebab tu someone dah cakap kat Song Hyeon ke atau Wooshin masa dalam bilik operasi / gerakan SIH yg Lee Chang Wook pun ade, sejauh maneee u percayakan Hye Soon ni ...dia akan bunuh kite semuaaa!!!


sebab tu i pelik - adakah plan to wipe of SIH/ bunuh semua org SIH/ WOo SHin and Song  Hyeon  -  is part of the grand scheme HA Wooshin and Hey Soon ? atau ini taring sebenar Hye Soon?

sedangkan Hye Soon - tahu yg HA WooShin bukannya nak Haesong group pun jauh sekali nak bunuh Chairman KWon ..Hye Soon tahu pun hal ini. Dan lagi satu Hye Soon ade strong motif  nak hapuskan Hyunjo selepas Hynjo ngaku bunuh Minjo...so...dia dah kate kat Hyno yg Haesong and adamas adalah milik Minjo dan dia tak nak hyunjo dapatkan kedua dua benda tu.
so why did she act like that ? dia pakat dengan Woo Shin ( sebab Woo Shin yg tahu kat mane Adamas )


So kenapa dia nak Ex Team A Leader Lee tu wipe off SIH? without trace pulak tu? setakat ni i tak nampak pulak yang dia cuba nak hapsukan team HYunjo lagi..


Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 11:06 PM | Show all posts
Rahah replied at 9-9-2022 11:00 PM
Haah... ni yang I maksudkan...
Prosecutor Cha tu takde siapa pun yang tau dia psychopath... bila  ...

SUN tu ade ciri personality disorder dah psychpathic trait tu sebab masa kecik tu dia dah bunuh org dah dalam ep 14 tu kan... tapi masa tu Sec Yoon , kakak dia kan takut nak support dia...yeslah manakan tidak , terkejut kott....
so...i rasa kalau dalam drama ni , konteks SUN is a psychopath yes , i agree... kalau luaq pun , sekali imbas tak perasan jugaks tu ...tapi kalau observant profiler boleh kot macam Nam Han jun kekeke...

sebab mesti kene ade evidence psychpathic trait ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2022 11:08 PM | Show all posts
i suke pulak bijaksane song Hyeon dalam selesaikan puzzle muka surat report tu yg pages tak ikut turutan yg betul...


wow lah , itu code lokasi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2022 11:09 PM | Show all posts
kedua dua twons ni seiras and level IQ dalam problem solving ni agak nak sama...personality beza sikit ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Afie13 at 10-9-2022 12:40 AM

Hye soon betul2 tunjuk taring episod kali ni. Dia cakap yg dia masih nak gunakan ms. Kwon tapi untuk apa ek??

I harap xde plot twist yg watak hye soon tu jahat. Setakat ni nampak dia cuma nak balas dendam atas kematian minju je

Harapnya boleh tengok sun mati dgn penuh tragis mcm chairman kwon
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada 1 atau 2 lagi episode ye?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-9-2022 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 9-9-2022 11:00 PM
sebab tu someone dah cakap kat Song Hyeon ke atau Wooshin masa dalam bilik operasi / gerakan SIH yg ...

Yup...
Memang curious sangat motif Hyesoo tu... cuma tau dia nak takeover Haesong... dia nak take revenge sebab kematian Minjo... maybe kalau dia tak bunuh Hyunjo pun bila Hyesoo takeover Haesong Hyunjo commit suicide... dia nak jatuhkan Hyunjo slowly... plus Hyunjo ni take drugs...

Finale antara 2 ni...
Kalau team A still ada meaning Haesong la yang akan control politicians & economy lagi... sebab President tu puppet jer...
Kalau team A disband meaning Team SIH berjaya dengan mission diorang untuk jatuhkan Haesong...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 08:18 AM GMT+8 , Processed in 0.104692 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list