CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Disney+ 2022] ADAMAS - Ji Sung, Seo Ji Hye, Lee Soo Kyung

  [Copy link]
Post time 26-8-2022 11:20 PM | Show all posts
Rahah replied at 26-8-2022 10:18 PM
Whoa... what a plot twist...
Adamas yang ada tu bukan the real adamas tapi fake... bijak betul Lee  ...

who yeshhhh

plot ni twsting, tangling , pulas, simpul giler plot , baru ep 9 and 10 je ni pun...

giler kannnn....


tulah ....sebab Patti  Jung tahu itu adamss lain sikit yg akhirnyaaa pastiiiii  tergantung habis , adoi....yg Song hyeon tu ketika tu lah nak pecah masuk rumah makcik Patti jung ni pulak...

now - Lee Chang Wook ade connection dengan CEO Haseong - CEP Kwon tu , no wonder mamat tu macam confident je bersmuak dengan Team Leader A - Lee tu...padan muke kene bagi warning ...so CEO Kwon tu pun tak suke Leader team A ni kan cuma sebab dia dapat bawa adamas original je...then anak CEO Known tu Hyunjo tu pun tak suke juga , dia more to Jeung....


my goddddd memang plot ni ...giler


kalau org yg on off may be akan tngok citer ni like slow - passive plot tapi ...wow...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-8-2022 11:20 PM | Show all posts
adamas ratin is low tapi pada I wow citer ni plot dia cepatttt.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 26-8-2022 11:14 PM
I baru je habis tengok Adamas < 30 minis ago.. banyak bende kene buat this week and plus ter distrac ...

Kim Seohee tu a bit stiff lagi acting dia... sama macam dalam drama Law School... masa kena pukul dengan Sun tu tak nampak sakit sangat pun... padahal penuh blood kat lantai tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 26-8-2022 11:20 PM
who yeshhhh

plot ni twsting, tangling , pulas, simpul giler plot , baru ep 9 and 10 je ni pun...

Yup...
Chairman Kwon tak suka sangat Team Leader Lee... anytime jer Chairman Kwon boleh fire dia ni...

Next episode tengok another scenario by Team Leader Lee... Kim Seo Hee bawak bomb... kononnya terrorist... whoa...

Drama ni memang unexpected la... susah nak speku what happen lepas tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Cool la 4wd yang Hyesoo drive tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2022 11:20 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 10:11 PM
Cool la 4wd yang Hyesoo drive tu...

Seo Dan , Seo Ji HYe ni memang dia suke pegang watak watak classy lady ke? tapi memang style baju dia, cara dia communicate dengan Woo shin , her way of carr herself tu ...u see - Dalam CLOY - Seo Dan, then dalam Dinner mate pun best juga..then Kiss Sixth Sense no whoaaaaaaa she is wow...then this, i mean , wtak dia menarik...mesti ade element style, fashion , etc...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2022 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-8-2022 11:20 PM
Seo Dan , Seo Ji HYe ni memang dia suke pegang watak watak classy lady ke? tapi memang style baju  ...

Haah kan... sebab watak2 dia semua nampak classy kan... maybe style acting dia kot... sebab Dinner Mate tu bukan watak rich lady... CLOY & Sixth Sense I tak tengok... @ memang character yang dia bawak tu memang classy lady...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2022 06:50 AM | Show all posts
Rahah replied at 28-8-2022 07:25 AM
Haah kan... sebab watak2 dia semua nampak classy kan... maybe style acting dia kot... sebab Dinner ...

dala dinner mate dia jadi staff office dalam DJ ke broadcasting company , dalam kiss sixth sense - advertising - u know ini bestttt.....

dia ni macam park min young jugak tapi yg best about her ialah dia jiwai watak tu dalam pelbagai settings...park min young jiwai watak dalam setiap profesion watak tu. but seo ji hye ni lain...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2022 06:51 AM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 10:11 PM
Cool la 4wd yang Hyesoo drive tu...

i suke fashion baju diaaaaaaa..can't you see.....i suke green house dia gardening  

so nicee....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2022 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Adamas ni best je. Cerita pun jenis fast pace. Tapi kenapa rating rendah eh?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyampah betul tgk Sun ni…bukan sebab dia best berlakon tapi sebab dia acah2 mcm ganas tapi tak convincing langsung…mcm manalah lelaki2 yg badan lagi besar dari dia blh tewas…nasib baiklah bukan dia heroin AoS…

Skrg Ms. Kwon dah turun takhta list tahap watak paling menyampah, ganti dgn Sun pulak…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Woah another suprise lagi... Ms Kwon buat announcement Chairman Kwon murderer... ingatkan dia setia jadi butler Chairman Kwon sampai mati... tapi as usual siapa  percaya setakat cakap macam tu je... proof pun takde...

Annoying betul dengan Secretary Yoon... konon bagitau Hyunjo yang Mr Jeong spy Hyesoo... padahal dia tu ada affair dengan husband orang... hmmm... tak sangka pulak Sun tu adik dia... dia pun takut dengan adik dia yang psycho tu...

Hyunjo ni harap kat team A jer ye... compare dengan appa dia Chairman Kwon tu lagi bijak & berani... Wooshin jadi guest kat mansion dia tu sebab jadi ghostwriter untuk memoir dia pun well planned... supaya Wooshin cari Adamas...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-8-2022 06:51 AM
i suke fashion baju diaaaaaaa..can't you see.....i suke green house dia gardening  

so nicee....

Yup... fashion dia simple jer tapi nampak elegant... sesuai la dengan watak dia...

Garden dia tu memang cantik... suka tengok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
jojoe00 replied at 1-9-2022 01:59 PM
Adamas ni best je. Cerita pun jenis fast pace. Tapi kenapa rating rendah eh?

Maybe knetz tak minat kot... suka plot drama ni... banyak surprise...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2022 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 2-9-2022 08:38 PM
Menyampah betul tgk Sun ni…bukan sebab dia best berlakon tapi sebab dia acah2 mcm ganas tapi tak co ...

Iols pun sama... menyampah tengok dia... that's why iols komen takde ke agent SIH tu yang kuat sikit nak fight dengan dia... team A tu pun takdelah kuat mana pasal takut dengan Sun tu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 12:36 AM | Show all posts
hmm

ep 11 & 12

wah wah wah...

now the real exciting segue  is afoot.

Akan tiba as i said earlier di mana MAIN plot A ha woo shin and Song Seohyeon akan compared their notes...

hmm now - si Woo Shin - pandai pulak Si Kwon Jeokyu tu suruh cari ADAMAS
kalau fail - si Song Pulak yg akan ganti...

wah - now si smart Alice Eun Hye Soon - now dia baru tahu siapa pembunuh Minjo - okay now dia nak hapuskan Haseong tapi  dia nyer spy dah blow dah so ARWAH team Leader Lee dan Hyunjo dah tahu Chief Section Jang tu adalah ?spy eun hyesoon tapi .....ade sorang lagi kan...dalam team leader A tu yg feed Hye soon  with some  intel /feedback jugak?

tak pe Agent Jung  masih ade ...


So kesian team Leader LEE....so now - you are the one to have the last cry and SUN is teh one laughing at you...

hmm.....kau yg senang je dimatikan oleh si gila SUN tu...


anyways - i dapati dalam drama ni kene ade watak yg agak bodoh - Dong Rim and Kim Seon Hee.. minah ni cepat figure out motoive tapi tak dapat nak selamatkan diri dia dengan org team A walaupun dah tahu keupayaan org org dala Team A tu  selama mana dia dalam kurungan org2 Team A, SUN tu ...dah meman dia tahu keupayaan tapi dia masih gagal nak protect diri dia - tengok aje dia dengan  mudah okay okay je minum ayaq dalam botol tu

dan expression muka , her facial expression ni sangat poyo lah , i mean adalah dia tak tahu berlakon atau watak dia memang dijadikan  'daft 'seperti itu?
dia tahu figure out process and tactic tapi dia tak tahu camne nak apply knowledge dia - my god...

Kali ni i tak berapa nak annoyed dengan Dong rim sebab air tiem dia tak banyak.

Wow  Miss Butler Kown - what do you know.....hahahahahahhaa tak sangaka i  yg she is the one yg tarnishing the good image of CEO Kwon  hahahaha....dia pulak yg dedahkan rahsian 22 thn lepas
wahhhh what a nite...

Euh Hye soon - hehato main dengan api...careful dear lady, you are smart but know where and who is watching you a few steps ahead of you...boleh plak tag CEO kwon ..okaylah dia nak keep the enemy closer ye dak...


dalam   drama ni apa yg ieprhatikan modal main plot  sebenarnya ialah rahsia 2 families - Kown and Lee Chnag wook


eh ade or speculate yg THE  Genuine adamas is savely kep in that IRONMASK toy ...



cerita ni sanat sangat bagus plot dia...,ain plot dia ....plot twist yg ..wow...i mean tak predict senang...tapi  dengan exploit semua watak yg kita nampak je , wow what a plot...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2022 12:38 AM | Show all posts
so SIAPA target SUN next week?
Butler / MIss Kwon? - dia kea disenyapkan ..sebab dia tahu rahsia secara tak langsung..

lee chnag wook - may be '

Ha Woo Shin atau Song Seohyeun..??

Kim Seonhee?

Chief Section Jung - i dont think so sebab kalau team leader A ni asyik bunuh ketua depa, maka bubar jelah team tu , susah pulak CEO Kwon nanti hahahah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2022 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 3-9-2022 12:36 AM
hmm

ep 11 & 12

Yup... I pun speku dalam toy tu... kalau tengok size Adamas tu lebih kurang toy tu...

Itu je salah satu option yang Lee Chang Woo ada untuk sembunyikan Adamas tu... after that dia masuk jail...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2022 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Berani Hye Soo tag team dengan Chairman Kwon... kalau dia tau motive Hye Soo nak jatuhkan Haesong... memang takde harapan nak hidup... tapi Hyesoo pun memang tak peduli... sebab nak balas dendam... BTW Hyesoo baru tau Hyunjo yang bunuh Minjo...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 08:17 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 3-9-2022 08:19 AM
Rahah replied at 3-9-2022 07:29 AM
Berani Hye Soo tag team dengan Chairman Kwon... kalau dia tau motive Hye Soo nak jatuhkan Haesong... ...

like father like son- Hyunjo and Kwon Jaeyuk ni sama je DNA and sama jahat hahaha...

Dan yg nak tergelak watak SUN , kelihatan Secretary Yoon ni pun as her sister takut taut pada SUN yg simpan dendam...

and you tengok gaya CEO Kwon - dia boleh tahu apa yg berlaku kat bawah surface TEam A ni  , tengok aje nasib Team Leader Lee yg melampau lampau and buat keje ikut suke hati je dan cause more collateral damage that what is should be...

sebab Team Leader Lee tahu yg ADAMAS tu bukan real, dan dia tahu yg dia yg bunuh bapak WooShin and Song Hyeon tu dengan real adamas... dan dia tak nak org tahu itu fake - sedangkan CEO Kwon pun dah tahu ...

so memang lauk lah kau  Team Leader Lee, yg nak tergelak selmbak je Sun bunuh dia...dan SUN pun kate  not that you have not been warned, you ahve been warned before...

I think Eun Hye soo tu ingat  Hyunjo tu budusss,tak ade otak haaaa ingat ape ke mamat ni ...tapi mamat ni macam  joker  ni....watak dia mcm joker  mamat ni...now she knew tapi Butler Kwon tu akan disenyapkan le...taoi sebab dia tahu tu kot sebab tu she is smart , she tags with CEO Kwon....dan dia  nak matikan Hyunjo hahahahahahahaha selambak je menantu ni pi  habaq kat bapak mentua yg sama je jahat dengan anak ellaki sendiri hahaha aku nak kill off your son...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 07:37 AM GMT+8 , Processed in 0.207621 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list