CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Disney+ 2022] ADAMAS - Ji Sung, Seo Ji Hye, Lee Soo Kyung

  [Copy link]
 Author| Post time 19-8-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Muncul lagi sorang watak annoying... Sun... psycho, heartless & gila...

Kesian tengok Mr Baek & Chief Gong tu kena bunuh dengan Sun perempuan psycho...

BTW iols speku Lee Chang Woo ni pernah join Team A kot... sebab Lee Chang Woo cakap dia sunbae Team Leader Lee... dia tau pasal Team A... ataupun memang dia dah kenal sebelum join Team A... mesti ada reason kenapa Lee Chang Woo ni curi Adamas...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-8-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 19-8-2022 11:21 PM

Now I baru teringat ada sorang guest Master In The House ni writernim... Kim Young Ha... his novel adaptasi ke movie Memoir Of A Murderer... apa yang dia cakap pasal ciri2 writernim ni sama macam character Wooshin... observant... that's why la Wooshin ni boleh teka kat mana Adamas tu dalam mansion... cuma dia tak tau Ms Kwon dah ambil...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-8-2022 01:38 PM
Ep  8

so...oh my god!!!   i think rancangan Ha  Woo Shin nak pisahkan Miss Kwonn the butler and Ch ...

Dongrim request nak jadi assistant Wooshin... that's why dia kat mansion tu... tapi now dah stuck kat mansion tu sebab dia tau secret pasal plan Haesong...

I rasa okay je kot Dongrim ada kat mansion tu... at least kalau apa2 jadi kat Wooshin ada jugak witness... pasal gun tu pun dia yang bagitau Wooshin...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana nak jatuhkan Chairman Kwon tu kalau dia bukan killer appa twins... that's why Mr Kang bagitau kat Prosecutor Song yang SIH kena jatuhkan Team A jugak... even though Hyunjo anak Chairman Kwon ganti appa dia pun bila Team A still ada sampai bila2 pun President cuma puppet jer... Haesong yang control...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:03 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 19-8-2022 11:05 PM
Rahah replied at 19-8-2022 10:49 PM
Dongrim request nak jadi assistant Wooshin... that's why dia kat mansion tu... tapi now dah stuck  ...

dong rim , yeah at least kalau ade emergency tu , di aboleh gune otak dia, so far dia ni eee  i tak leh lah impusive, cer lihat conversation dia dengan Woo Shin, dia beria ria nak dapatkan adamas tu , tapi dia tak observant enough tengok behaviour woo Shin yg dah mule relax and tak uptight pasal plan ape ke semua, dia dok ingat adamas kat premis mansion tu...bila woo Shin bagi tahu semua...then dia kate ape lagi, jom kuar lah dari sini sedangkan ...Woo Shin always a step ahead - takkan nak blah dari rumah tu apabila ade hari ulangtahun , party party tu semua yg akan menyaksikan adamas balik? iskkk...
Hye Soon ni jenis yg peka and a good listerner dia , dapat tangkap yg Woo Shin ni bukan seorang sahaja yg plan bebenda dalam rumah tu..blla woo shin terlepas cakp sikit ( US ) ..instead of me...

as u know even Song Hyeon masa kat tanah graveyard tu kubur  cakap kat Chief Gong tu , yg Woo Shin tu always a step ahead ..dia tak akan tanam mayat bapa dia selambak terang terangan kat situ sebab dia tahu...
so...yeah

as u said , yeah i could agree with that onelah Dim wit dong rim tu  jadi bergune kalau ape ape woo shin dalam keadaan susah and may be dia boleh effectively being a useful aide...



Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:08 PM | Show all posts
Rahah replied at 19-8-2022 10:59 PM
Macam mana nak jatuhkan Chairman Kwon tu kalau dia bukan killer appa twins... that's why Mr Kang bag ...

Woo Shin kena belajar pertaruhkan risiko calculated rosk lah sebab as Chief Security Cho Tae Sung said, SIH tu pun belum tentu nak extract Woo Shin dari situasi berbahaya sekiranya depa juga compromised.

so far elok lah Woo shin trust SIH sebab , SIH pun aim benda yg sama, yups.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:09 PM | Show all posts
Rahah replied at 19-8-2022 10:41 PM
Now I baru teringat ada sorang guest Master In The House ni writernim... Kim Young Ha... his novel a ...

Oh...i see...hmm yups observant, recptive...person i likeeee...that persona...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:11 PM | Show all posts
Rahah replied at 19-8-2022 10:28 PM
Muncul lagi sorang watak annoying... Sun... psycho, heartless & gila...

Kesian tengok Mr Baek & Ch ...

Chief Gong tu aiyaaaaa i tak sangkee watak itu dimatikan begitu oleh that psychopathic lady killer.....eee minah tu psycho lah...giler.dia killed semua kawan sekerja dia  hahah giler minah ni.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 11:19 PM | Show all posts
citer ni kan cepat tau character development dia...so what is next for Woo shin's  storyline?
sebab , now depa tak leh nak moved on , dah.sebaadamas tak ade. tapi ade sub plot ttg anak utler Kwon

then plot  - Song Hyeon andKim Hee mula berkembang...hmm...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 20-8-2022 10:22 PM
mbhcsf replied at 19-8-2022 11:03 PM
dong rim , yeah at least kalau ade emergency tu , di aboleh gune otak dia, so far dia ni eee  i tak ...


Yup...
Dongrim ni just assistant writer jer... compare dengan Wooshin jauh beza... pemikiran pun berbeza...

Ada la jugak function Dongrim even though sikit pun... if something happen...
Tengoklah kat mansion tu macam mana security & maid treat bila seorang maid tu pengsan sebab terminum rat poison... diorang buat tak tau jer...

Plus Dongrim tak tau story pasal family Chairman Kwon ni... so dia tak fikir panjang...

Hyesoo ni alert sebab dia ada plan... so apa yang Wooshin cakap memang dia fokus... sebab dia tau plan Wooshin kat mansion tu... that's why dia tolong Wooshin... tapi sebab Wooshin tak nak bagitau pasal 'us' tu dia rasa betrayed...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-8-2022 11:08 PM
Woo Shin kena belajar pertaruhkan risiko calculated rosk lah sebab as Chief Security Cho Tae Sung  ...

Yup... dia masuk mansion tu pun high risk... kalau la Chairman Kwon tau apa plan dia confirm Wooshin ni mati...

That's why I nervous je every time dia masuk office Chairman Kwon tu... kalau takde Taesung memang impossible la dia nak cari Adamas tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-8-2022 11:09 PM
Oh...i see...hmm yups observant, recptive...person i likeeee...that persona...

Masa Ms Oh tanya Wooshin kenapa masuk bilik Chairman Kwon pukul 10pm... kan 1 security tu cover & Ms Oh tau... Wooshin bagitau dia minum Cognac (if not mistaken)... e.g observant... kat bilik tu ada banyak liquor tapi Wooshin ingat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 20-8-2022 10:41 PM
mbhcsf replied at 19-8-2022 11:11 PM
Chief Gong tu aiyaaaaa i tak sangkee watak itu dimatikan begitu oleh that psychopathic lady killer ...


Kan... kesian tengok Chief Gong...
Perempuan tu lagi kejam dari Team Leader Lee...

Senior dalam kereta tu pun takut dengan dia... betul2 psycho...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2022 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
BTW Hyesoo pun ada informant la dalam Team A... kalau tengok dari cermin tu macam Mr Jung... I speku dia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2022 04:50 PM | Show all posts
episod minggu ni sgt violent yah utk siaran tv...bukan ke dulu2 kalau drama ocn diorg selalu blurkan the weapon & mangsa...
what happen now? dah xde tapis2 ke?
kalau netflix original series tu lainlah sbb memang x tayang kat tv...

so woo shin tau ke xtau soo hyeon kena attack sampai hampir mati?
dlm citer ni haesong grp ni kira mcm the godfather utk korea...
run illegal business & sponsor politician pilihan utk dijadikan boneka diorg...
siap ada team mafia dia sendiri (team A)...

masih byk teka-teki yg blm terjawab...
1) betul ke minjo mati sebab accident?
2) camna pulak dgn anak ms. kwon? betul ke mati sebab suicide?

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2022 01:29 AM | Show all posts
Rahah replied at 20-8-2022 10:40 PM
BTW Hyesoo pun ada informant la dalam Team A... kalau tengok dari cermin tu macam Mr Jung... I speku ...

oh yess, that guy yg akan menjadi partner Sun the psychopathic killer...adoii...

dia Informant Hye Soon. ok ok yeah got you.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-8-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 24-8-2022 01:29 AM
oh yess, that guy yg akan menjadi partner Sun the psychopathic killer...adoii...

dia Informant Hy ...

Dah terjawab... betul Mr Jeong... dia informant Hye Soo...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2022 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Whoa... what a plot twist...
Adamas yang ada tu bukan the real adamas tapi fake... bijak betul Lee Chang Woo... barang @ duit yang dia curi pun hasil corruption... @ barang2 priceless... tapi curious macam mana Chairman Kwon kenal dia... masa Team Leader Lee pergi jail jumpa Lee Chang Woo pun Chairman Kwon tau...

Kesian Designer Patti Jang tu... dia pun jadi mangsa Team A jugak kena bunuh... iols rasa dia nak jumpa Chairman Kwon tu sebab dia nak bagitau Adamas tu fake... tapi tak dapat jumpa pun sebab dah mati...

Whoa... ada sorang lagi undercover kat mansion tu... rupanya Security Park... tapi watak dia memang nampak suspicious & inilah jawapannya... dia pun team SIH...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam waste je Wooshin & Prosecutor Song cari Adamas tu... sebab Adamas tu fake... so diorang kena buat plan lain la...

Apasal la Hyesoo ni tak puas hati pulak Wooshin tipu dia... of course la dia ada reason nak rahsiakan team dia... plus dia pun baru je kenal Hyesoo tu... takkan nak share semua plan @ rahsia dia...

Another one agent mati... agent Ms Lee pulak... kesian betul... kejam betul Sun ni... perempuan psycho... SIH ni takde sorang agent yang kuat sikit ke... suppose special unit ni agent bukan calang2... ni team A lagi kuat... Sun tu perempuan pulak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2022 11:14 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 26-8-2022 11:15 PM

I baru je habis tengok Adamas < 30 minis ago.. banyak bende kene buat this week and plus ter distract dengan badminton pulakss...


Anyways...

ep 9 and 10

it isssssss crazyyyyyyyyyyyyyy

these two episodes

no this is like CRAZY  wow

i think the  writer ni jenis fast paced thinker lah  segale mala rahsia, past histrory semua nak diringkai tapi dibuat kemas dan plot progress to SIH versus Team A and Plot B - Song Hyeon and Kim Seohee....Woo shin and Cho atse Sung and semualah serentak berjalan....

Kim Seohee muka dia tak nampak emosi takut ke ? nampak mayat tak ade perasaan pun tengok Leftenan tu kena tikam bertubi - mungkin she was in shock trauma dah kot dengan Sun..

Makcik Sun the lady killer ni , psychpathc tahap giler ni....sangat sangat giler.

my god - VIOLENT scene tu i wish i tak tengok, she slits the throar of the leftenan Lee...adoilaa, tiam , my god!!!! giler ini lady laaaa....kenape la kau dera kaum sendiri ni ...

then Eun Hyesoon , adeh kebetulan yg baik juga  di mana ketika Song hyeon nak lari dengan Kim Seohee selepas depa siasat rumah Patti Jung the jeweller tu , adoii ketika tu juga bertemu dengan Eun Hyesoo...

hmm....Mr IM kene bunuh aaarhhhhhh , rupnya ade sorang lagi SIH agent in the house? betul ke?

og my goddddd, writer ni dia buat plot ....giler punya fast paced tapi nampak semua plot berjalan smooth je

crazy....

i dunno apa dah nak cakap sebab - now macam terasa tengk ep 13 - 16 tapi masih ep 9 and 10

wahhhh....this writer ni....

tapi baik rezeki thsi writer sebab pelakon semua bagus bagus...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 07:12 AM GMT+8 , Processed in 0.106696 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list