CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[tvN/Disney+ 2022] ADAMAS - Ji Sung, Seo Ji Hye, Lee Soo Kyung

  [Copy link]
 Author| Post time 19-7-2022 09:32 PM | Show all posts
OFFICIAL TRAILER...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2022 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nice. Ada kat disney. Next week ada dah cerita baru akan d follow. Memandangkan semua drama aku follow tamat minggu ni lak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2022 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 11:20 PM
TT @Rahah…citer ni ada kat Disney+ nanti…dah nampak kat senarai coming soon…bolehlah update tajuk ...

Alaa..dkt disney ke...dr awal berharap sgt drama ni dpt masuk netflix..x kesampaian nmpknye...

Iols skrg x mampu melayan ongoing..
Duk dlm team marathon plak..br abis remarriage & desire..skrg tgh marathon cleaning up..tggl dlm 2 epi lg nk abis..

Tgh mencari2 drama nk marathon..insider uols xlayan ke?mcm x hype sgt drama ni kan..maybe sbb x tayang di mana2 apps...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2022 05:12 PM | Show all posts
wima replied at 22-7-2022 04:46 PM
Alaa..dkt disney ke...dr awal berharap sgt drama ni dpt masuk netflix..x kesampaian nmpknye...

Io ...

insider iols x layan...iols malas nak layan drama yg xde kat mana2 online streaming platform...iols bukan jenis binge watch sebab iols xde masa...kalau yg ongoing tu bila episod tu keluar, terus layan, xde tangguh2...kalau tangguh memang terus x tgklah mcm cafe minamdang tu...bila dah tertinggal byk episod, memang x tgk teruslah...
iols fokus 3 drama ni je skrg : alchemy of souls, attorney woo & link je..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 22-7-2022 05:12 PM
insider iols x layan...iols malas nak layan drama yg xde kat mana2 online streaming platform...iol ...

Iols pun tak layan lagi insider... kalau masuk OTT mana2 pun tak tau la ada mood nak tengok... takde masa nak marathon... kalau Netflix series tu okay la sebab episode tak banyak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi drama Jisung ni iols kena layan walaupun tak subscribe Disney+...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 03:59 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 24-7-2022 03:52 PM
Iols pun tak layan lagi insider... kalau masuk OTT mana2 pun tak tau la ada mood nak tengok... tak ...

Haah betul, Netflix series je yg iols blh binge watch sebab episod x byk, dlm 6-8 episod camtu…runtime pun x lebih dari sejam per episode…memang convenient utk org yg ada busy lifestyle mcm kita…drama yg panjang2 memang kena tgk time ongoing…tapi tulah kena selective sebab sehari blh tgk 1 drama je…

Btw iols subscribe Disney+ sbb drama2 kat situ agak menarik jugak…tgh tunggu drama baru Jo In Sung xtau bila nak kuar… iols nak unsubscribe iqiyi sebab drama2 kat situ sendu je, kebykannya ada kat viu…byk cdrama je kat iqiyi…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-7-2022 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 24-7-2022 04:08 PM
Haah betul, Netflix series je yg iols blh binge watch sebab episod x byk, dlm 6-8 episod camtu…ru ...

Agree...
Netflix series runtime just nice...

Iols subscribe dua je... Netflix & viu... Iqiyi memang tak berbaloi subscribe... tak banyak kdrama...

Drama Jo In Sung title Moving kan... iols memang tunggu lama drama tu dari last year lagi... Han Hyo Joo sempat berlakon Happiness... dah habis shooting drama tu... tengah editing kot & tunggu release date... tapi memang confirm this year release...

Disney+ pun berebut ambil kdrama sebab ramai fans kdrama... tengok jela top 10 Netflix...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 09:16 PM | Show all posts
Rahah replied at 24-7-2022 04:29 PM
Agree...
Netflix series runtime just nice...

haah drama Jo In Sung title Moving...drama tema superhero mungkin kerja2 post-production ambik masa lama...top 10 shows kat Netflix, 9 drpd 10 dlm list tu kdrama
drama kat Disney+ sama mcm Netflix jugak...available immediately, xyah tunggu keesokan hari baru blh tgk mcm viu...

disebabkan ji sung, drama ni iols akan usahakan utk tgk jugak walaupun sama hari dgn attorney woo...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 25-7-2022 10:24 PM
xyla73 replied at 25-7-2022 09:16 PM
haah drama Jo In Sung title Moving...drama tema superhero mungkin kerja2 post-production ambik mas ...


Ada special effects la tu kan... hopefully elok la editing tu... jangan jadi macam Jirisan... sebab Moving ni high budget jugak... cast semua top actor/actress...

Oh... compete ye Disney+... tengok list top 10 Netflix mostly kdrama je...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 12:50 AM | Show all posts
actually ape peranan so ji hye Seo dan ni dalam drama ni, curiouss......harapnya jgnla jadi macam devil's judge tu lah yg si minah tu last seklai tembak dirinyer ....nampak macam i might see Kang Yo han back but with a different twistss?i feel that Ji Sung is bringing that Yo Han 's aura....apekah....instinct i kate tengok...hmm ..insya ALLAH...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Establishing a unique universe...

“Adamas” is a Greek word meaning “unconquerable” from which the word “diamond” is derived. “Adamas” tells the story of twin brothers who dig into the truth behind the incident involving a bloody diamond arrow. The text on the poster that reads, “Steal adamas, the bloody diamond arrow,” implies the dangerous journey of the twin brothers Ha Woo Shin and Song Soo Hyun in search for truth.

“Adamas” boasts a majestic world that is ruled by the undisputedly powerful Haesong Group. By introducing groups of people who are intertwined with various interests from those who try to secure the safety of Haesong Group to those who try to unveil the truth, the ensemble raises anticipation for the colorful and rich stories to come. It also raises the question of how all of these elements will come together in one universe.

The older brother looking for the real culprit and the younger brother looking for evidence...

“Adamas” is a story of twin brothers who fight their individual battles for one truth. The older brother is looking for the real culprit in order to clear the false charge placed on his father who was framed to have killed their stepfather. The younger brother is looking for the adamas, which is the evidence for the murder.

The drama also previews the different situations that each of the brothers will face as well as the different stories that will unfold for each character.

The younger brother and writer Ha Woo Shin is good at making rational judgments and can understand people’s minds very well. The older brother and prosecutor Song Soo Hyun is honest and outspoken about his feelings.

A point to watch out for is how the twin brothers, who look alike but have opposite personalities, take on the events that will unfold and how they will find a breakthrough. It raises anticipation for the truth-seeking journey where the only truth boils down to the adamas even if the starting points are different from one another.

Full article: soompi
https://www.soompi.com/article/1 ... s-to-keep-an-eye-on
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 26-7-2022 12:50 AM
actually ape peranan so ji hye Seo dan ni dalam drama ni, curiouss......harapnya jgnla jadi macam de ...

Seo Ji Hye portrays Haesong Group’s eldest daughter-in-law Eun Hye Soo, of which she shared, “When I think of Hye Soo, I’m reminded of black roses.” Like roses, Eun Hye Soo is outwardly luxurious and beautiful, but is hiding a lot of thorns. Instead of being a colorful or bright rose, Eun Hye Soo is depicted by a black rose because she’s hard to approach.

She grew up in a sheltered home, like a plant in a greenhouse, and lost the person she loved while being forced into an arranged marriage she didn’t want, making her grow unbearably sensitive and hysteric. Stay tuned to see exactly who will be pricked by Eun Hye Soo’s sharp thorns.

Full article: soompi
https://www.soompi.com/article/1 ... ystery-drama-adamas
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 10:14 PM | Show all posts
Rahah replied at 26-7-2022 09:33 PM
Seo Ji Hye portrays Haesong Group’s eldest daughter-in-law Eun Hye Soo, of which she shared, “Wh ...

aiyaaaaa ini macam watak yg kite pernah tengok ke dalam devil's judge...yg kim ming jung jadi Jung sung Aaah..i cannnnt beggggg , i wont beggggg

okay ...mysterious ...we shall see , interetsing...heheh i dok nampak Kang Yo Han versus JJung Ah ni ...but ....ini intrigueing.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 10:16 PM | Show all posts
Rahah replied at 26-7-2022 09:28 PM
Establishing a unique universe...

“Adamas” is a Greek word meaning “unconquerable” from which t ...

ape pun...i hope to see a good plot, character development, good pacing and logically ( ini subjective lah kan dalam drama haha)  / acceptable sequencing of events...sebab casts amat baik... depa ni boleh deliver...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2022 10:20 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 26-7-2022 10:21 PM

daripada article tu , impression yg digambarkan pada Haseong Group ni ialah
satu organisasi korporat ( selalunya)   yg highly ambitious, influential and quite shady ???? in the way they conduct their operation ke , atau  pengaruh  dia  weird somewhat  yg boleh sebabkan banyak pihak mahu join atau musnahkan dia dengan pelbagai self agenda...kepentingan...wow okaylah itu setting the scene depa...
okay.


so satu tragedi berlaku dan libatkan JiSung 1 and Ji Sung 2 ...twins ni   and bapa depa...diamond arrow...carbonlah kan...huhuhu wow...idea plot original ni rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 01:41 PM | Show all posts
interesting...



Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 01:51 PM | Show all posts
kenapa Ji sung jadi twins - tapi watak twins tu bawa surname/ family name lelain, terpisah sejak kecil ke, cam ner?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 09:15 PM | Show all posts
I do hope this drama has nice OST....nape ntah tibers  melody lagu I CANT BEGGGGG devil's judge tu mai dalam kepala i ntah bila tengok Ji Sung ni ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 08:37 AM GMT+8 , Processed in 0.100700 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list