CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[KBS2/viu 2022] THE LAW CAFE - Lee Seung Gi, Lee Se Young

  [Copy link]
 Author| Post time 6-9-2022 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 6-9-2022 09:05 PM
Hahahha..iols lyn yg ilegal ja ni,dramacool

Mujur la ada dramacool ni kan... kalau kdrama kat Disney+ iols tengok situ jugak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-9-2022 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Muncul jugak ahjussi Kim Won Hae... rasa macam dah lama tak tengok dia berlakon... biasa muka dia ada kat mana2 drama...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 6-9-2022 09:05 PM
Hahahha..iols lyn yg ilegal ja ni,dramacool

Oh ade eh. Aku lyan kdrama pun mostly kt dramacool jgk. Xpsan plk ade LC ni.hokay2..aku akn merempit kt situ.tq beb bg info.btw, lpas plk eh drama ni ke tmpt lain. Viu ori x sue ke nti. Just curious.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2022 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
cahayahidupku replied at 6-9-2022 11:00 PM
Oh ade eh. Aku lyan kdrama pun mostly kt dramacool jgk. Xpsan plk ade LC ni.hokay2..aku akn meremp ...

Tak tahu pulak uols,pg td dah add tlc kat dc..complete subtitle
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2022 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 6-9-2022 09:18 PM
Mujur la ada dramacool ni kan... kalau kdrama kat Disney+ iols tengok situ jugak...

Tula..iolz dah munkir janji,konon nak tunggu habis
X menyempat,best sgt tengok teaser
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2022 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 6-9-2022 09:15 PM
You're welcome...
Iols memang perlu balance kan dengan light drama macam ni... sebab yang lain tu ...

Iols dah tahu sbb jungho quit lawyer,huhuhuhu
Sbb tu juga la dia break up dgn yuri
Nama kat luar lee see yong lee seung gi
Dlm watak kim jung ho kim yuri
Mohon berjodohan
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
cahayahidupku replied at 6-9-2022 11:00 PM
Oh ade eh. Aku lyan kdrama pun mostly kt dramacool jgk. Xpsan plk ade LC ni.hokay2..aku akn meremp ...

I layan kdrama dlm apps lok lok je terpaksa guna illegal site x mampu subscibe bulan2
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Afie13 at 7-9-2022 02:11 AM

Ok done layan 2 episod pengenalan

Setakat ni berpuas hati lagi x slow sangat n still ok sbb awal2 ni kita baru nak kenal watak2 n kisah diaorg

I suka cerita ni sbb kisah law yg diaorg ketengahkan berbeza sikit. Mcm kes awal2 pasal kecuaian pihak majikan di kilang yg akhirnya sebabkan kematian pekerja. Korea mmg antara negara yg ada banyak kes industrial accident lebih2 lagi dlm kilang

Kes kedua pasal rumah yg bising tu sbb salah contractor la kan? Buat rumah yg xde soundproof so org yg tinggal kt rumah tu mmg tertekan la. Kalau jiran sebelah rumah bergaduh semua org boleh dengar mcm jiran i dia pindah rumah sbb x tahan jiran sebelah bergaduh n buat bising setiap malam

So kim jung ho tinggalkan yu ri sbb ayah dia ada kaitan dgn kes kematian ayah yu ri n syarikat construction tu la? Rasanya sepupu dia yg doktor tu anak beranak family mak dia ke? Kiranya ada kaitan dgn dohan construction jugak n sbb tu jung ho x bagi dr. Park tu baik dgn yuri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2022 04:11 AM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 6-9-2022 11:30 PM
Iols dah tahu sbb jungho quit lawyer,huhuhuhu
Sbb tu juga la dia break up dgn yuri
Nama kat luar l ...

napa nak berjodohan tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 7-9-2022 04:11 AM
napa nak berjodohan tu?

Gf dia lani ank scamer,ada kes bsr kat korea menipu org
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada vibes beloved summer sikit eh?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 7-9-2022 08:43 AM
Ada vibes beloved summer sikit eh?

I ada baca komen masa ep1 ada sikit
But ep2 derang komen x sama pun,lain sikit
I x tengok lg mybeloved summer tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 7-9-2022 08:52 AM
I ada baca komen masa ep1 ada sikit
But ep2 derang komen x sama pun,lain sikit
I x tengok lg mybel ...

I baru tgk epi 1. Yg scene2 in school uniform tu , scene main cards dgn neber, lps tu relationship start masa sekolah sampai kolej lepas tu cara breakup, then duduk dekat2 (kat sini landlord n tenant)  . Ada similarities konsepnya kat situ. Lg pun beloved summer awal tahun so masih fresh kat memory i.

Epi 1 ni masih intro kan so chemistry derang pun belum blended well. I layan concurrent dgn hwayugi plak tu..so nampak la beza..ogongxbuja tu very notable their onscreen chemical reaction walopon more to pembuli n mangsa.

Japgi sambung epi 2.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 7-9-2022 09:42 AM
I baru tgk epi 1. Yg scene2 in school uniform tu , scene main cards dgn neber, lps tu relationship ...

Best tau ep2,jom moyan sini,hihhi
Nnt i buka mybeloved tu
TLC ni pace dia laju
2 ep dah tau napa derang brakup

Chemestry mainlead mmg okay,dgn lain2 lead nmpk kurang,x berapa blend lg
Tgu next episod
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 7-9-2022 10:46 AM
Best tau ep2,jom moyan sini,hihhi
Nnt i buka mybeloved tu
TLC ni pace dia laju

Dah tgk epi2. Cepat ja tunjuk sbb musabab nya derang break up n back story jungho n yuri. So plot nya skrg acaner nak jatuhkan Dohan la kot ya. Pasni every epi ada la kot kes2 kecik derang ambik yg related utk kumpul2 bukti against dohan. Pastu jungho jd penulis novel yg ala2 whistleblower sbb jalan citer novel dia sama sebijik dgn kes dohan tu.

Tapi i tertarik dgn clip preview epi 3 ..di mana ada 2/3 saat jungho hemsem.

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 01:23 PM | Show all posts
The Law Cafe Pilot episode

Aah, as always, Lee Se-Yeong tak mengencewakan, best pulak lakonan dia macam chic lit hehehe, like her character dalam drama ni and her chemistry with Jung Ho ( Lee Seung Gi ) pun bagus.

so, lain sikit kali ni pakaian tak conventional hahaha Jung Ho dengan track suit dia ...and  Yoo Ri macam ala adult urban ladies. Dan supporting casts pun best - one of them ade ber;ako dalam Today's webtoon, almost tak kenal sebab muka dah berisi. Dalam today's webtoon mamat law student from HangKuk Uni tu kurus muka dia sunken sikit.

best plot dia , well dedua watak  ade past historyg menyakitkan and ...

ade sebab KIm Jung Ho break up dengan dia - Yoo Ri masa depa di college. Apa sebab?

Did he find out anything about his dad's involvement with Family ibunya- Dohan Construction (? macam syarikat perumahan dalam Sell Your Haunted HOuse _ Jang Na Ra pulak hahaha) atau did he consumed by the guilt in which  his dad - who was the prosecutor at that time mishandling the case? Sampai tak dapat hak nak appeal pun...?

Yu Ri - sudah tentu pasal her father  and the past related to it.


anyway -  like the narrative, the setting ...so yeah.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2022 01:23 PM | Show all posts
oh by the way i suke motive blouse yg Lee Se- Young / yoo ri pakai  yg floral tu cantik...nampak dia ceria.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 01:27 PM | Show all posts
awat banyak sangat citer profesion watak lawyer ye- mula dengan Again, My life, Why Her, Extraordinaire -  Attorney Woo, Doctor Lawyer, big mouth, and then The Law cafe, lepas tu One Dollar Won lawyer ...
wah banyak  lawyers ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-9-2022 01:27 PM
awat banyak sangat citer profesion watak lawyer ye- mula dengan Again, My life, Why Her, Extraordina ...

Thn ni thn lawyer mendunia uols,hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-9-2022 01:23 PM
The Law Cafe Pilot episode

Aah, as always, Lee Se-Yeong tak mengencewakan, best pulak lakonan dia m ...

Adik beradik mak jungho mmg terlibat dlm dohan
Paknya jungho ada kaitan dgn kes paknya yuri
Tasabar nak tengok jungho jd lawyer balik
Helok la sikit stail dia,ni ka lemas nengok tracksuit dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:18 PM GMT+8 , Processed in 0.338906 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list