CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 18584|Reply: 861

[KBS2/viu 2022] THE LAW CAFE - Lee Seung Gi, Lee Se Young

  [Copy link]
Post time 12-6-2022 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 15-9-2022 09:18 PM


Profile
Drama: Love by Law (literal title)
Revised romanization: Beobdaero Saranghara
Hangul: 법대로 사랑하라
Director: Lee Eun-Jin
Writer: No Seung-A (webcomic), Il-Ri (webcomic), Im Ji-Eun
Network: KBS2
Episodes: 16
Release Date: August 29, 2022 --
Runtime: Monday & Tuesday 21:30
Language: Korean
Country: South Korea
Genre: Comedy, Law, Romance

Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Kim Jung-Ho (Lee Seung-Gi) is an extremely smart man. He used to work as a prosecutor, but, due to his father’s corruption scandal, he quit his job. He has been unemployed since that time. He owns a building and lives off the rent collected, while also living on the rooftop of the building. Kim Jung-Ho is good friends with Kim Yoo-Ri (Lee Se-Young). They have been friends since they were high school students about 17 years ago. Kim Jung-Ho has held a crush on Kim Yoo-Ri for a long time.

Kim Yoo-Ri is a beautiful and smart woman. She is also driven by justice. Due to a past experience with a guy, she has decided to stay single for the rest of her life. She works as a lawyer for a big law firm, but, one day, Kim Yoo-Ri quits her job. She then opens "Law Cafe" in the building that Kim Jung-Ho owns. The cafe serves coffee and legal advise. Anyone can stop by and drink coffee or get legal counseling.

CAST

Lee Seung-gi as Kim Jeong-ho
A former prosecutor and currently a building owner which houses a law firm which also operates as an cafe.

Lee Se-young as Kim Yu-ri
A lawyer with a beautiful appearance and a somewhat eccentric personality.

Kim Seul-gi as Han Se-yeon
A 17-year-old friend of police officers Kim Jeong-ho and Kim Yu-ri, She is a person who has an outspoken and bold personality.

Oh Dong-min as Do Jin-ki
A restaurant chef and Han Se-yeon's husband.

Credit: Asianwiki & Wikipedia

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-8-2022 09:59 AM | Show all posts
Edited by Rahah at 29-8-2022 09:10 PM

TRAILER...





Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2022 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq rahah buka rumah ni
Laku keras lsy lps redsleve
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:32 PM | Show all posts
huhuhu  ini akan ganti Cafe Minamdang ....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 06:18 PM | Show all posts
Edited by Adams69 at 19-8-2022 12:44 PM

I appreciate the information and advice you have shared.
DNA HRBlock Login

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 09:47 AM | Show all posts
piahsemah replied at 12-6-2022 11:54 PM
Tq rahah buka rumah ni
Laku keras lsy lps redsleve

Sebab iols pun nak tengok drama ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2022 09:48 AM | Show all posts
Edited by Rahah at 21-8-2022 09:59 AM

TRAILER 1...

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 21-8-2022 09:47 AM
Sebab iols pun nak tengok drama ni...

Tak sabar juga
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2022 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
X sabar tunggu drama baru ni sbb i mmg  peminat lee seung gi drp zmn dia berlakon drama my girlfriend is a gumiho lagi dia lah hero yg mana semua drama dia i tengok tapi x suka la awek baru dia tu nampak materialistik sangat masa dia dgn yoona dulu i restu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 22-8-2022 10:31 AM
X sabar tunggu drama baru ni sbb i mmg  peminat lee seung gi drp zmn dia berlakon drama my girlfrien ...


Sama la... iols cuma tak layan drama saeguk &
Korean Odyssey...

I pun tak suka gf dia tu... entahlah sebab teringat kes appa tiri dia...

Kelakar jer baca komen fans... ada komen ingatkan dia dah breakup dengan gf dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2022 09:58 PM | Show all posts
TRAILER 2...

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Afie13 at 23-8-2022 12:56 AM
Rahah replied at 22-8-2022 09:56 PM
Sama la... iols cuma tak layan drama saeguk &
Korean Odyssey...



Hahahaha confirm x break up punya sbb dah siap letak nama gf sebagai pemilik bersama rumah dia

Harap2 knetz x boikot la drama ni sbb x suka gf dia Seung gi pun dah lama x berlakon drama romantik so i pun x sabar nak tengok dia punya chemistry dgn lee se young
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 09:48 AM | Show all posts
tazabar nak tgk chemistry diorg since Korean Odyssey dulu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 09:53 AM | Show all posts
tak sabarrr...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 22-8-2022 10:31 AM
X sabar tunggu drama baru ni sbb i mmg  peminat lee seung gi drp zmn dia berlakon drama my girlfrien ...

I pun x restu gf baru tu,huahuahua
I syak lsg kena mandrem,hahhahaha
Aci tak?????
Baru2 ni i baca kakak gf dia yubi tu tinggal kat rumah baru rumah org kaya2
Terus i syak tu rumah seunggi beli..kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Afie13 at 23-8-2022 07:33 PM
piahsemah replied at 23-8-2022 04:50 PM
I pun x restu gf baru tu,huahuahua
I syak lsg kena mandrem,hahhahaha
Aci tak?????


Hahahaha seung gi tu kaya kalau kita dapat tangkap laki mcm tu confirm x lepas punya yg prpuan muda cantik pulak tu masih bergetah

Knetz n fans dia ramai x setuju sbb family gf dia mmg bermasalah kan? Ayah tiri dgn mak dia scammer. Ayah kandung dia pun ada kes kena penjara jugak pasal bergaduh dekat club

i x sabar tunggu drama ni keluar nak tengok ramai lagi tak peminat yg support seung gi mcm dulu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-8-2022 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 23-8-2022 07:27 PM
Hahahaha seung gi tu kaya kalau kita dapat tangkap laki mcm tu confirm x lepas punya  yg ...

Kan,i pun
Then k show dia pun dah x der tau
Yg golf dia x join seoson 4
Master stop kejap sbb nk hiatus
So dia just ada drama ni jer lah
I syak nk sambung vagabond,muahahhaha
Uols sokong tak
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2022 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 23-8-2022 09:01 PM
Kan,i pun
Then k show dia pun dah x der tau
Yg golf dia x join seoson 4


I dah lama x tengok variety show seung gi yg terbaru so x tahu pulak yg dia dah xde dalam semua tu so kena tunggu drama ni keluar lah baru boleh tengok populariti dia skrg masih sama mcm dulu atau tak skrg dah ramai hero muda2 n hensem so acik2 korea pun pandai pilih

I harap ada vagabond 2 tapi rasa mcm mustahil je sbb yg first dulu shooting pun makan masa hampir setahun n kos pun tinggi berjuta juta. Kena hantar petition dekat netflix kot mintak buatkan vagabond 2
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2022 09:33 AM | Show all posts
piahsemah replied at 23-8-2022 04:50 PM
I pun x restu gf baru tu,huahuahua
I syak lsg kena mandrem,hahhahaha
Aci tak?????

sama la kita tak restu gf baru ni...ntahhhhlaa..mmg tak restu...hehehe

harapnya vagabond s2 menjadi kenyataann...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 24-8-2022 09:33 AM
sama la kita tak restu gf baru ni...ntahhhhlaa..mmg tak restu...hehehe

harapnya vagabond s2 menja ...

Kan uols..seung gi tak der taste ker????????
Kee lee da in tu pandai goda dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.610419 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list