CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 60300|Reply: 579

CT Block IG/Twitter Zoners (Peminat) Yang Mengkritik Pengurusan Siti Nurhaliza Production? UPDATE: Punca SNP, Sang Buana Dikritik Peminat Sampai Kena Block #270)

  [Copy link]
Post time 10-6-2022 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by kakasotong2 at 12-6-2022 12:45 AM

Hola chuols. Kekdahnya gosip ni dah basi dah 2 hari berlalu tapi meols baru dapat tahu tengahari tadi setelah gigih bercikcur dekat twitter. Meols malas nak campur dengan thread CT sedia ada, jadinya meols pacak thread baru

Kisahnya meols perasan CT ada tweet sesuatu & sheols delete. Baca replies kt tweet CT ada komen positif, x kurang ada komen negatif (terhadap Sang Buana).

Then meols csi punya csi pasal ni kt twitter dengan pencarian nama Siti Nurhaliza rupanya ada kes besar berlaku ya. CT dikatakan telah menyekat (block) ramai fans zoner beliau di twitter, termasuk di ig. Tweet yg sheols padam itu berkait dengan kes block2 ni la. Sheols tweet nak buat pembersihan katanya.  

Paling mengejutkan hasil cikcur meols, sheols unfollow & block IG fans tegar sheols dari overseas sana, @ctdk.austria. Ig tu meols ingat ya, antara penyokong kuat CT, pernah nampak ig tu lalu kt ig meols.  

Dikatakan penyebab the zoners kena block dengan CT kerna lantang mengkritik pengurusan CT iaitu team SNP (read: Sang Buana).

Disamping gosip yg meols bawa ni meols lampirkan SS tweet2 berkenaan untuk rujukan para acik2 porem sekalian.















Persoalan yg datang dari kekecewaan fans zoner sheols, dimana Siti Nurhaliza yg dahulunya kebal dari segala kritikan? Dimana Siti Nurhaliza yg dahulunya pernah mengatakan, xhidup dek puji xmati dek keji? Dimanakah sikap positif sheols yg dahulu yg boleh menerima teguran orang lain?

TERPALING PENTING, dimana Siti Nurhaliza yg dahulunya sangat menjaga peminat-peminat beliau?

Ok chuols, itu saja gosip yg meols bawak harini. Selamat bergosip & selamat malam semua


Sebagai rujukan, Sang Buana merujuk kepada manager/bekas ipar

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-6-2022 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Rintihan para zoners di twitter. Memberi kritikan yg membina untuk diperbaiki x semestinya benci uols CT. Kesian kot peminat uols.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2022 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
@CTDK.austria ni antara ig fanbase CT yg paling supportive kot. Kena unfollow & block terus dengan CT. Sedih admin nya sampai nak deactivate ig tp mujur ada geng2 zoners pujuk jangan tutup ig, biarkan je.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 01:29 AM | Show all posts
oh begitu. Biasalah team SNP ni, kritik sikit semua tak boleh, nak yang pujian2 sahaja. Bila kita kritik, dia perli balik guna ayat2 puisi 100 muka surat yihhhhhhh. Yang karatz tegar pula tak habis2 in denial, walaupun terkucil tetap kata salah mikforon yada yada. Siti tu manusia kot. Management dia pon manusia yang buat. So? so? so? Nak guna saluran yang betul ala2 dm sangdewi atau team snp? iyelah tu sis. Iols dah boleh bayangkan karangan berjela oleh sang dewi di ig nanti yach. Kowser nak baca
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Awal pulak meols masuk
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Moral of the story, nak minat retis tu berpada-pada lah. Bukan dapat apa pun. Bila dah kena block/unfollow kan dapat sakit hati jek. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Content mekiti je nihh



Cpt la zoners masuk merintih di sini
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepupu ngan lobenaks gaks
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2022 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi dia ni lately ni makin mudah sentap… ingat lagi Bila Dia kena kutuk langgar SOP tahun Lepas kot masa cukur jambul anak lelaki Dia Tu, dengan perasannya Dia post kat IGs Dia tengah kumpul pahala Padahal perbuatan Dia sendiri mengundang orang Ramai untuk kutuk Dia masa Tu. Ngam lah Kalau makin jatuh Dia ni, macam makin ego… geram pula dengan perangai Dia yang makin mendiva Tak boleh terima kutukan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2022 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
captainQUE replied at 10-6-2022 01:55 AM
Tapi dia ni lately ni makin mudah sentap… ingat lagi Bila Dia kena kutuk langgar SOP tahun Lepas ko ...

Iols pun naik heran dengan sheols, kenapa sheols berubah jadi sampai macam ni sekali? Dulu rasanya sheols paling susah nak ambik hati cakap2 orang. CT ni pd meols antara artis yg bagus, sangat berhati-hati & sangat menjaga peminat dia.

Sayang sebab imej dia zaman muda dulu okay, bersih je. Bila dah masuk alam kekertuan ni, jadi makin hauk pula perangainya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2022 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
galleria23 replied at 10-6-2022 01:43 AM
Moral of the story, nak minat retis tu berpada-pada lah. Bukan dapat apa pun. Bila dah kena block/un ...

Masing2 xsangka la CT tu berperangai mcm tu, sebelum ni sheols kan sangat kalis kritikan. Track record pn okay je selama ni mmg jenis hargai peminat sangat2. Xmcm artis lain.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengok status ig la yg 4 things u learn as u get older yg toktik share malam ni, ala2 nak hidup tenang taknak environment toksik gitu. Sometimes yg toxic tu yg terdekat dengan kita. Susah kalau company adik beradik kerja ni, diluah mati mak, ditelan mati pak. Tapi lately memang toktik cepat sentap dan melatah.

Btw moto hidup sheols tak hidup dek puji, tak mati dek keji la, bukan tak hidup dek maki tt
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah orang kata manusia ni bila dah bertambah umur senja  cepat terasa dan cepat sentap..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2022 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 10-6-2022 02:09 AM
Tengok status ig la yg 4 things u learn as u get older yg toktik share malam ni, ala2 nak hidup tena ...

Kahkahkahkah dah agak dah meols macam salah tulis, almaklumla mengarang tengah malam, otak pun dah xberapa nak bagi kerjasama. Jap meols betulkan
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi iols agree la tak payah over la, minat berpada, support pun berpada. Kalau tak jadi camni la kena block ke unfollow ke sentap. Kita pun tak boleh nak expect peel org tu zaman remaja vs kertu ni akan sama, mana tau sekarang jiwa lebih sensitif, masalah lebih banyak, perhatian toklaki makin kurang ke ada la tu kurang lebih mana2 biasalah manusia. Lama2 kena kecam pun terguris hati tu meroyan la juga kan. Sabarlah joners adat dunia
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 02:18 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2022 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku start pangkah dia after dia buat majlis tahnik afwa tu. Sampai langgar sop jemput ustaz mai rumah. Padahal masa tu mana boleh rentas negeri. Aku time tu, rindu gila kat family tapi akur je lah dgn perintah kerajaan. Dia pulak senang2 je invite ustaz dari terengganu mai tahnik si afwa. Pastu bila netizen pertikai, dia mcm sentap. Masa tu aku dah rasa yg dia ni dah berubah sikap. Berlagak. Sama mcm lopak air yg menilai dan melangkawi masa seluruh rakyat malaysia berkurung dlm rumah. Meluat aku dgn golongan kayangan yg tak sedar diri ni  
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 02:27 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 10-6-2022 02:18 AM

Ouch but true
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
captainQUE replied at 10-6-2022 01:55 AM
Tapi dia ni lately ni makin mudah sentap… ingat lagi Bila Dia kena kutuk langgar SOP tahun Lepas ko ...

Agknya dah tua kot. Org tua kan cpt emo pelik kenapa dia nk layan komen2 entah pape. Xperlu balas balik. Yg penting xperlu selfie penuh muka n berlapis2 filter
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2022 02:35 AM | Show all posts
Bende alah ni dah lama kot. Zoner kan mmg perangai haram sejak dari zaman dial up

Masa tu Siti BBNU. zaman peminat penentu segalanya. So apa fitnah dan kata2 kesat yg zoner dia lemparkan kat orang lain, dia diam je.

Dia pon sedar, skrg ni bukan zaman dia. Spotify yg popular lagu2 tok kadok dia. Lagu2 baru dia sendu2 je. Tu jela zoner yg masih tinggal. Zoner je yg perasan lebey skrg ni masih zaman dia. So Zoner masih ditakuk lama ingat apa depa ckp, siti akan diam.

Tp bende ni aku perasan lps dia sound Zoner buat perangai setan pasal tetiba nk kaitkan dia masa Kak Ani ckp Sudirman tu no.1 zaman dia. Masa tu aku tgk Siti ni dah berani nk maki zoner2 dia. Lps tu satu persatu aku tgk dia sound zoner dia.

Aku hanya blh ckp satu je, padan muka zoner yakni pondan2 tua x sedar diri tu .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 03:31 PM GMT+8 , Processed in 0.097752 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list